کمبود پرستار، معضلی جهانی است/بیشترین مهاجرت پرستاران ایرانی به کانادا و استرالیا
وی افزود: همه کشورهای دنیا به منظور تأمین نیروی پرستاری خود به دنبال ایجاد جذابیت و حمایت از این قشر هستند چرا که این کادر درمانی از سختی کار بالایی برخوردار بوده و در راستای ارائه خدمات، باید بخشی از تقاضاهای آنها تأمین شود.
قائم مقام سازمان نظام پرستاری در خصوص سختی کار پرستاران در فضای درمانی عنوان کرد: پرستاری یکی از پرخطرترین شغلها است چرا که در مواجهه اول با بیماران، بسیاری از بیماریهای خطرناک از جمله وبا، سل و آنفلوآنزا به آنها منتقل شده و تاکنون جان بسیاری از پرستاران را گرفته است. علاوه بر این، حجم بالای کار و دقت در نحوه انجام آن، به نوعی یکی از دشواریهای این شغل است. علاوه بر سختی های محتوایی در کار این افراد، تهاجم و ضرب شتم از جانب بیماران و همراهان نیز مشکلات بسیاری را برای پرستاران به وجود آورده است.
شریفی مقدم درباره جذب پرستار در کشورهای دیگر اذعان داشت: کانادا و استرالیا از جمله کشورهای متقاضی نیروی پرستاری هستند که در طی سالیان اخیر درصد بالایی از پرستاران ایرانی را به خود جذب کرده و با ارائه خدمات مناسب به این قشر، تقاضای کار را افزایش داده اند
.
گفتنی است کشورهای حوزه خلیج فارس، اروپا و آمریکا نیز به منظور جذب نیروی پرستار امکانات رفاهی قابل توجهی را فراهم کرده و شرایط مناسبی را برای داشتن یک زندگی ایده آل در کنار پرستاری معرفی کرده اند.
وی در ادامه یادآور شد: حفظ جایگاه مدیریتی، رعایت شأن اجتماعی، بهبود وضعیت معیشتی وافزایش حقوق و تامین نیازهای مالی در کشورهای دیگر از جمله عواملی است که بسیاری از پرستاران حرفهای ایرانی را به خود جذب کرده و منجر به افزایش مهاجرت در این قشر شده است.
قائم مقام سازمان نظام پرستاری گفت: تبعیض واختلاف در پرداختها در فضای درمانی کشور ما منجر به افزایش میل به مهاجرت در پرستاران شده است. این درحالی است که با گذراندن ۴ سال حرفه و کسب تجربههای متعدد در این زمینه بسیاری از نیروها جذب کشورهای دیگر میشوند.
شریفی مقدم افزود: در حال حاضر به علت کمبود پرستار در تمام دنیا تقریبا همه کشورها نسبت به جذب این نیروها اقدام کرده اند در این شرایط امیدواریم در کشور ما نیز محدودیتهای موجود در این زمینه کاهش و بر جذابیت آن افزوده شود.