اکسپرس تریبون: "روسیه" قصد دارد از راه ایران به پاکستان و هند گاز صادر کند
به گزارش سرویس بین الملل ، روزنامه پرتیراژ اکسپرس تریبون پاکستان در این زمینه نوشت: با توجه به مشکلات گاز صادراتی روسیه به اروپا به دلیل اختلافات بر سر منطقه کریمه در اوکراین این بار مسکو قصد دارد برای جبران خسارت های احتمالی کاهش صادرات گاز به این منطقه، بازار جدیدی ر شبه قاره هند دست و پا کند.
به گفته یک مقام مسئول، روسیه به پاکستان پیشنهاد داده تا یک خط لوله در موازات ساحل از بندرگوادر تا هند کشیده شود.
به گفته این مقام دولتی در پاکستان که نامی از وی برده نشده است روسیه همچنین آماده است هزینه مطالعات امکان سنجی برای احداث این خط لوله را متقبل شود این در حالی است که یک مقام روسیه برای گفت و گو درباره این طرح اخیرا از پاکستان بازدید کرده است.
از سوی دیگر مقامات دولتی پاکستان و روسیه برای اجرای این طرح گفت و گو کرده اند.
به گفته این مقام پاکستانی، مقامات آمریکایی مخالف هر نوع احداث خط لوله از ایران به شبه قاره هند هستند. اما هند از احداث خط لوله گاز ساحلی از ایران تا این کشور برای دریافت گاز روسیه استقبال کرده است.
به اعتقاد مقامات هندی این خط امن ترین مسیر برای انتقال انرژی به شبه قاره هند است. این در حالی است که صادرات گاز روسیه در سال 2017 میلادی به کشورهای اروپایی و ترکیه 621 میلیون متر مکعب در روز است .
هند و پاکستان هر یک به صورت جداگانه با روسیه برای توسعه روابط در حوزه انرژی یادداشت تفاهم امضاء کرده اند .
پیش از این دولت پاکستان برای انتقال گاز مایع LNG از بندر کراچی به لاهور با یک شرکت روسی توافقنامه امضاء کرده است.
پاکستان کشوری با نزدیک 200 میلیون نفر جمعیت یک بازار مصرف بزرگ گاز طبیعی در منطقه محسوب میشود که در حال حاضر تنها توانایی تامین دو سوم گاز مورد نیاز خود را دارد.
این در حالی است که با توجه به افت فشار مخازن گاز این کشور، سهم تولید داخلی در تامین گاز مورد نیاز آینده پاکستان بیش از پیش کاهش خواهد یافت.
از سوی دیگر در سالهای اخیر پاکستان با بحران تامین انرژی روبه رو بوده است، به همین منظور پاکستان به دنبال انعقاد قراردادهای مختلف واردات گاز و احداث خطوط در این زمینه از جمله خط لوله صلح، خط لوله تاپی برای واردات از ترکمنستان و واردات ال.ان.جی از قطر بوده است.
طرح گاز رسانی از ایران به پاکستان موسوم به «خط گاز صلح» سالهاست آغاز شده اما دخالت کشورهای مختلف اجرای آن را در پاکستان به تأخیر انداخته است.