استراتژی جدید آمریکا در "افغانستان" منجر به صلح نمیشود
به گزارش سرویس بین الملل ، صدیق پتمن عضو جبهه نوین ملی افغانستان به رسانههای افغانستان گفت: اگر آمریکا به دنبال تامین صلح در افغانستان بود جنگ در این کشور پایان مییافت اما خارجیها هنوز به این نتیجه نرسیدند که باید در این کشور صلح تامین شود.
صدیق پتمن فعال سیاسی و معاون سابق وزارت معارف افغانستان اظهار داشت: آمریکا و دولت افغانستان جنگ را باید تنها برای صلح انجام دهند نه برای دوام جنگ زیرا مردم دیگر توان تحمل این جنگ فرسایشی را ندارند.
وی تاکید کرد: حملات هوایی به مناطق روستایی که تلفات غیرنظامی برجا میگذارد راه مبارزه با مخالفان مسلح دولت نیست بلکه استراتژی جنگ باید برای صلح باشد تا نتیجه دهد.
پتمن تاکید کرد: اگر منافع کشورهای همسایه، منطقه و جهان و به ویژه افغانستان در نظر گرفته نشود احتمال موفقیت مذاکرات صلح بعید است.
«سید عبدالمقدم امین» کارشناس نظامی در گفتگو با آوا، گفت: اگر هدف آمریکاییها محو تروریسم و پایان جنگ بود در یک و نیم دهه که گذشت تروریسم باید از بین می رفت اما حالا از گذشته هم قویتر شدند.
امین افزود: در استراتژی جدید آمریکا اثری از پایان جنگ و از بین بردن تروریسم نیست بلکه آنها همان اهداف بالا را تعقیب میکنند و کشورهای منطقه به خصوص پاکستان در راستای تامین منافع آمریکا حرکت می کنند.
وی اضافه کرد: هم طالبان برای ادامه جنگ تلاش میکند و هم دولت افغانستان . فرهنگ اصلاح و فرهنگ رفتن به سوی صلح در برنامه دولت افغانستان و آمریکا نیست.
وی افزود: در نهایت پشت سر هر جنگی صلح است و ما امیدواریم که شخصیتهای سیاسی و نخبگان کشور ، جنگ افغانستان را یک بار بازنگری کنند تا عامل اصلی بحران شناخته شود.
وی گفت: بسترهایی که جنگ را در افغانستان گسترش میدهد و چالشهایی که فرا راه دولت و ملت است باید شناخته و از بین برده شود که با همگرایی ملی می توانیم افغانستان را از این بحران نجات دهیم.
« عتیق الله امرخیل» کارشناس نظامی دیگر اظهار داشت: وقتی آمریکا بالای افغانستان حمله کرد، طالبان سقوط کرد و آنان امارت شان را پایان اعلام کردند به طوری که سه الی چهار سال در افغانستان حتی یک تیر هم شکلیک نشد.
وی افزود: آمریکا مردم را تحریک کرد که به جنگ بیایند. کشتن افراد بی گناه، حملات هوایی بالای مراسم های خوشی مردم افغانستان، بیاحترامی به مسائل دینی مردم و بی احترامی به قرآن کریم باعث شد مردم تحریک شوند و به سمت طالبان بروند و با این کار طالبان دوباره زنده شدند.
امرخیل اضافه کرد: با وجود اینکه طالبان دوباره در افغانستان فعال شد آمریکا کمکهای خود را به پاکستان شروع کرد با اینکه میدانست پاکستان لانه امن و کمک کننده طالبان است. پاکستان هم این کمکها را برای طالبان تجهیزات و سلاح خریداری نمود.
این کارشناس نظامی بیان داشت: آمریکا در سال ۲۰۱۴ بخاطر تقویت طالبان سربازان خود را از افغانستان خارج کرد. تمام این مسائل را اگر بررسی کنیم به این نتیجه می رسیم که آمریکا باعث ادامه جنگ در افغانستان است.
وی افزود: در استراتژی جدید آمریکا کدام نقطه اش به صلح اشاره شده و آیا تا به حالا کدام مسئله از این استراتِژی در افغانستان اجرا شده؟ پس همان جنگ و طالبان در افغانستان موجود خواهند بود و انتحاری و خرابی میکنند و در نهایت با این وضع هیچ تغییراتی در امنیت افغانستان نخواهد آمد.
/