تمام زیر گونه های پلنگ در ضمیمه کنوانسیون حفاظت از گونه های مهاجر قرار گرفت
مدیر کل دفتر حیات وحش و آبزیان آبهای داخلی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: با پیگیری معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست تمام زیر گونه های پلنگ در سطح جهان در ضمیمه 2 کنوانسیون حفاظت از گونه های مهاجر قرار گرفت.
مدیر کل دفتر حیات وحش و آبزیان آبهای داخلی سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: در پيوست 1 اين كنوانسيون گونه هاي در معرض تهديد و در خطر انقراض معرفي شده اند و كشورهاي عضو مي كوشند تا از اين حيوانات و زيستگاه هاي آنها به شدت حفاظت كنند و همچنين موانع مهاجرت و يا عواملي كه موجب تهديد آنها مي شود را كاهش دهند.
همچنین پيوست 2 کنوانسیون، گونه هاي مهاجري را فهرست مي كند كه وضعيت حفاظتي نامطلوبي داشته و حفاظت و مديريت آنها موافقتنامه هاي بين المللي را مي طلبد و یا وضعيت حفاظتي آنها به گونه اي است كه از همكاريهای بين المللي، منفعت قابل توجهي به آنها مي رسد.
مقدم یاد آور شد: به منظور تسریع در اجرای کنوانسیون حفاظت از گونه های مهاجر، هر سه سال یک بار نشست اعضای متعاهد به این کنوانسیون برگزار می گردد که کلیه ی تصمیماتی که در نشستهای دوره ای کنوانسیون مطرح شده است، در نشست اعضاء تصویب و نهایی می شود.
وی خاطر نشان کرد: دوازدهمین نشست اعضای متعاهد به کنوانسیون گونه های مهاجر با حضور بیش از 100 کشور عضو این کنوانسیون و با شعار «آینده آنها آینده ماست - توسعه پایدار برای مردم و حیات وحش» از تاریخ 23 لغایت 28 اکتبر سال میلادی جاری در شهر مانیل پایتخت فیلیپین برگزار شد که نماینده معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی به نمایندگی از سازمان حفاظت محیط زیست نیز در این نشست حضور داشت.
مقدم با اعلام اینکه یکی از مصوبات دوازدهمین جلسه کنفرانس کشورهای عضو کنوانسیون گونه های مهاجر قرار گرفتن گونه پلنگ در ضمیمه 2 این کنوانسیون بود، گفت:پروپوزال مربوط به گونه پلنگ از طرف کشورهای ایران، غنا، عربستان و کنیا به اجلاس ارایه شد که همه زیر گونه های پلنگ را در جهان شامل می شود.
وی تاکید کرد: به منظور بهره مندی از حمایتهای مالی و تکنیکی کنوانسیون حفاظت از گونه های مهاجر جهت گونه پلنگ ، ضروری است در طی سه سال آتی قطعنامه ای برای ارائه به نشست بعدی اعضای متعاهد به کنوانسیون مذکور تنظیم شود تا فعالیتهای هماهنگی در منطقه برای حفاظت از این گونه برنامه ریزی شود.
گفتنی است، در طی دوازدهمین نشست اعضا، مقرر شد، نشست بعدی اعضای متعاهد به کنوانسیون حفاظت از گونه های مهاجر در کشور هندوستان برگزار شود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *