از سناریوی ترامپ غافل نشوید/ «برجام اروپایی» خودفریبی آگاهانه/ به یاد شهدای غریب
از سناریوی ترامپ غافل نشوید
محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در يادداشتی با عنوان «پاسخ ترامپ» نوشت که «دولتمردان نبايد از سناريوی ترامپ غافل شوند و تنها به پاسخگويی به الفاظ و اظهاراتش اكتفا كنند».
«برجام اروپايی» خودفريبی آگاهانه
عبدالله گنجی: پس از عربده کشی هيأت حاکمه آمريکا و تکاپوی آنان برای فشار چند جانبه بر ايران، به صورت طبيعی بايد گزينه های متناظر و متقابل را در ايران مشاهده نماييم. ممکن است دولت مردان راه های مختلفی را در ذهن داشته باشند اما دعوت روحاني از رئيس جمهور فرانسه نشان می دهد که «برجام اروپايی» يا برجام «منهای کدخدا» يکی از گزينه ها باشد. آيا تحقق عينی برجام در حوزه گشايش های اقتصادی بدون آمريکا و با تکيه بر اروپا امکان پذير است؟ برای فهم عميق و صحيح مسئله بايد مواجهه تاريخی اروپا با انقلاب اسلامي و عملکرد اروپا در برجام را مطالعه نماييم. 1-تاريخ چهل ساله انقلاب اسلامی نشان می دهد تاکنون اروپايی ها حاضر به ايستادن مقابل آمريکا برای ايران (و نه هيچ کشور ديگر) نشده اند. نگاه مادی گرايانه اروپا و بزرگی اقتصاد آمريکا دو شاخصی هستند که اروپا را از همه دور و به آمريکا نزديک می کند. در همه تنش های انقلاب اسلامی و آمريکا اعم از جنگ تحميلی، حصر اقتصادی، مسائل حقوق بشری، به رسميت شناختن اپوزيسيون نظام در کشورهای خود و ... اروپا کنار آمريکا بود و بعضاً تقسيم کار نيز نموده اند. 2-حرف اروپایی ها اين است که برجام را حفظ اما قدرت منطقه ای و موشکی را بايد تعديل نماييم. حرف آمريکايی ها نيز دقيقا همين است. ترامپ معتقد است برجام بايد توانسته باشد ايران را در همه زمينه ها مهار نمايد.او معتقد است برجام مانع از توسعه طلبی و قدرت روز افزون ايران در خاورميانه نشده است. بنابراين حرف ترامپ، ماکرون، مرکل و ترزامی يکی است. منتها تفاوت در لحن و بيان است. اروپايی ها عربده نمی کشند و مؤدبانه زياده خواهی می کنند اما ترامپ عربده می کشد. 3-در دو سال گذشته که از توافق ما با اروپايی و آمريکايی ها در برجام می گذرد تفاوت اروپايی ها با آمريکا در اجرای برجام چيست؟ مگر ظريف اخيراً اعلام نکرد که بعد از برجام حتی نتوانستيم يک حساب در انگليس باز کنيم. اکنون کدام بانک بزرگ اروپايی با ما همکاری می کند؟ توتال تنها شرکت اروپايی در ايران است که اعلام نمود در صورت خروج آمريکا از برجام، ايران را ترک می کند. بنابراين در اجرای برجام بين اروپا و آمريکا هيچ تفاوتی وجود ندارد و اشتراک اروپا و آمريکا بر سر حذف قدرت منطقه ای و موشکی ايران نيز رسماً و علناً اعلام شده است. بنابراين برجام اروپايی صرفاً سرابی است که پيشاپيش از سراب بودن آن مطلع هستيم. راه چاره در دو کار است: اجرای اقتصاد مقاومتی و مقابله گام به گام در تحريم هسته ای است. مقابله گام به گام، نه خروج از برجام است که اجماع جهانی عليه ما درست کند و نه انفعال است که غرور ملی را خدشه دار کند. مقابله گام به گام يعنی در مقابل هر تحريم يکی از عقب نشينی های انجام شده در برجام را جبران نماييم و به نقطه قبلی برگرديم. اما آنچه اهمیت اورژانسی یافته است تجربه تلخ معطل نگه داشتن کشور و چشم دوختن به دروازه های ورودی است.این انتظار باید سریعا پایان یابد.
یادی کنیم از شهدای غریب
محمد عبداللهی: کمتر کسی میداند ایران بیش از 4 هزار شهید برای مبارزه با موادمخدر تقدیم کرده ... یاد کنیم از این شهدای غریب خصوصا در نیروی انتظامی.