وقف ۸ میلیون وعده غذا برای زائران اربعین
وی افزود: ۷۴ موکب و بقعه متبرکه و امامزاده برای خدمت رسانی به زائران اربعین حسینی تجهیز شده است.
شرفخانی با اشاره به اینکه ستاد اربعین حسینی در سازمان اوقاف و امور خیریه از ۵ ماه پیش فعال شده است گفت: ۵۰ بقعه و امامزاده در مسیر زائران اربعین، ۵ موکب در مرزهای ایران و عراق، ۱۰ موکب داخل کشور عراق، ۹ موکب از طرف هیئت امنای و ۹ امامزاده در عراق برای پذیرایی از زائران اربعین فعال شده اند.
شرفخانی با بیان اینکه ستاد اربعین در استانهای کشور نیز فعال شده است افزود: ۱۱ محور شلمچه، چذابه، خسروی، مهران، میرجاوه و زاهدان، نعمانیه، کربلا، نجف، کاظمین، سامرا و طریق الحسین (محور نجف به کربلا) برای خدمت رسانی به زائران تعیین شده است.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امورخیریه گفت: علاوه برخدمات تغذیهای، ۴۱ هزار و ۲۰۰ نفر هر شب امکان اسکان در موکبها و بقاع متبرکه را دارند که ۲۴ هزار و ۲۰۰ نفر در عراق و ۱۷ هزار نفر در ایران اسکان داده میشوند.
وی اضافه کرد: خوابگاهی در زاهدان بعنوان زائرسرای امام رضا (ع) برای زائران پاکستان و هند در طول سال فعال است که امکان اسکان سه هزار نفر در شب را دارد و تاکنون ۳۴ هزار زائر را اسکان داده است و آماده پذیرایی از زائران حسینی در مسیرهای رفت و برگشت است.
بیست میلیون زائر حسینی در اربعین از ۱۹۰ کشور
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه از پیاده روی ۲۰ میلیون زائر از ۱۹۰ کشور جهان به سمت کربلا در ایام اربعین خبر داد.
شرفخانی گفت: پیاده روی اربعین زمینه ساز ظهور امام عصر (عج) خواهد بود چرا که هرچند ایشان در کنار کعبه ظهور میکنند، اما حکومتشان در کوفه و اسکانشان در مسجد سهله است.
وی با بیان اینکه امام حسین (ع) همانند مغناطیس دلهای عاشق را به سمت خود میکشد گفت:: این عشق را در پذیرایی مردم عراق به ویژه افراد کم درآمد با تمام دارایی هایشان مشاهده میکنیم.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: برای ارایه خدمات فرهنگی به زائران اربعین ۲۰ خیمه معرفت برپا شده است و روحانیون در آن به سوالات شرعی پاسخ میدهند.
وی افزود: برگزاری پرده خوانی با روشهای نوین چند رسانهای و همچنین برنامههای کودکان و نوجوانان و در نظر گرفتن جایزه در خیمههای معرفت، همچنین برگزاری نمایشهای آیینی و امکان زیارت مجازی برای زائران از دیگر خدمات فرهنگی در این خیمه هاست.
شرفخانی گفت: ۲۰۳ روحانی برای ارایه خدمات فرهنگی به زائران اربعین حسینی (ع) به عراق اعزام شده اند.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: در عمود ۶۹ مسیر نجف به کربلا نیز همانند سالهای گذشته اقلام فرهنگی مانند پیشانی بند و پرچم به زائران ارایه میشود.
شرفخانی اضافه کرد: امسال ۲۲۰ هزار محصول فرهنگی شامل کتابچه و بروشور فرهنگی، بین زائران حسینی تقسیم میشود.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: هرچند برخی از موکبهای ویژه خدمات رسانی به زائران اربعین از یک ماه پیش در مرزهای شرقی و شمال غربی ایران برای پذیرایی از زائران کشورهای همسایه در مسیر کربلا فعال شده اند، اما موکبهای خاص زائران اربعین از ۱۰ تا ۲۰ روز فعالیت میکنند.
وی افزود: تمام استانها در برپایی موکبها همکاری دارند.
شرفخانی ادامه داد: استان همدان در کربلا، البرز درنجف، مرکزی در کاظمین، خراسان رضوی و تهران در عمود ۱۲۱۷، زنجان، کردستان و چهارمحال و بختیاری در سامراء، قزوین در نجف، آذربایجان شرقی در دو منطقه از سامراء، خراسان شمالی، ایلام، قم و گلستان در مرز مهران، گیلان، سمنان، مازندران و لرستان در نعمانیه عراق، بوشهر، فارس، کهگیلویه و بویراحمد در شلمچه، کرمانشاه، آذربایجان غربی، اردبیل در مرز خسروی، اصفهان، خوزستان، یزد و چهارمحال و بختیاری در چزابه و سیستان و بلوچستان، کرمان و خراسان جنوبی در مرز میرجاوه فعالیت میکنند.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: هرچند وقف های مستقیم برای اربعین نداریم، اما موقوفاتی از ۱۲۰ سال گذشته تاکنون داریم که در آن برای ماههای محرم و صفر و زائران پیاده حسینی سهمهایی مشخص شده اند.
وی افزود: وقف بهترین روش برای استمرار نذورات زائران است به گونهای که هم اکنون واقفی از ۷۰ سال پیش داریم که هرشب ۲ هزار زائر را در کربلا اطعام میکند در شرایطی که نه خودش و نه فرزندانش در قید حیات نیستند.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به برگزاری زیارت اربعین در ۲ هزار و ۹۰۰ حرم امامزاده و بقعه متبرکه در کشور گفت: ۲ هزار و ۳۵۰ روحانی برای مراسم اربعین به سراسر کشور اعزام شده اند که با احتساب روحانیان ساکن در سراسر کشور ۳ هزار روحانی دربرپایی عزاداریها و مراسم اربعین حسینی با سازمان اوقاف همکاری میکنند.