مصرف ماهی باعث بروز سکته میشود/ مولتی ویتامین نخورید! / دهان شویه بهتر است یا آب نمک؟
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، مصرف ماهی باعث بروز سکته می شود، مولتی ویتامین نخورید!، دهان شویه بهتر است یا آب نمک و ... را در بسته سلامت امروز بخوانید.
ورزش با درد؛ بله یا خیر؟
جام جم: تقریبا از هر پنج نفر یک نفر از بیماریهای مزمن عضلانی و اسکلتی رنج میبرد. درمانهای مختلفی همچون دارودرمانی و فیزیوتراپی در این موارد تجویز میشود که میتواند درد و عملکرد بیماران را بهبود بخشد. یکی از مؤثرترین راههای درمان این بیماران، تغییر شرایط روحی و روانی بیمار با ایجاد تغییرات مثبت در فعالیتهای روزانه و گنجاندن تمرینات ورزشی توأم با انگیزه و هیجان است. این جدیدترین روش درمان دردها و بیماریهای مزمن عضلانی و اسکلتی است. از آنجا که این برنامههای ورزشی با هدف افزایش تحرک و فعالیت، وزن و مقاومت بیشتر از معمول را به عضلات و مفاصل اعمال میکند، ممکن است موقتاً درد و علائم بیمار را افزایش دهد. این درد، لزوما نشاندهنده بروز تخریب بافتها نیست و عوامل روانی همچون رفتارهای همراه با ترس و وحشت از حرکت، نقش مهمی در شدیدتر و طولانی تر شدن این دردها ایفا میکند. به این ترتیب، فیزیوتراپیست ضمن آموزش نحوه صحیح انجام تمرینات به بیماران، با حضور مداوم در کنار او سعی میکند ترس و نگرانی از انجام حرکت را از بیمار دور کند و اعتماد به نفس را برای تکرار تمرینات به او بازگرداند. بسیاری از افراد از فیزیوتراپیست خود میپرسند، هنگام درد به تمرین ادامه دهیم یا آن را متوقف سازیم؟ همواره از بیماران میخواهیم، هنگام انجام تمرین توجه کنند که آیا درد تنها هنگام انجام تمرین بروز مییابد یا بعد از تمرین هم ادامه مییابد. در صورت ادامهدار بودن درد بعد از تمرین، زمان آن چقدر است و آیا این درد با تورم و گرم شدن مفصل همراه است یا خیر؟ در صورتی که درد تنها هنگام انجام تمرین باشد یا تا مدت زمان کمی بعد از آن ادامه یابد، از او میخواهیم برنامه ورزشی را ادامه دهد و آن را متوقف نکند، اما در صورتی که درد بیش از یک ساعت ادامه یابد یا با تورم، گرمی مفصل و تغییر شکل همراه باشد، از او میخواهیم تمرینات را با تعداد کمتر، آرامتر و در دامنه حرکتی محدودتری انجام دهد. اگر باز هم شرایط تغییر نکرد و همچنان درد و تورم بیشتر شد، وی را از ادامه تمرینات منع و سطح پایینتری از ورزشها را به لحاظ نوع، قدرت و شدت به او پیشنهاد میکنیم.
چه زمانی مصرف ماهی باعث بروز سکته میشود؟
تسنیم: یکی از نکات بسیار کلیدی و مهم در حوزه تغذیه و حفظ سلامتی، آگاهی از «تداخلات مضر مواد غذایی» است به این معنی که مصرف برخی مواد غذایی با هم و در یک وعده غذایی میتواند بسیار مضر و خطرناک باشد. یکی از این موارد پرهیز، مصرف گوشت «ماهی» با برخی اقلام غذایی مانند ماست یا دوغ است که میتواند منجر به مشکلات و عوارض شدیدی برای انسان شود؛ خوردن همزمان ماهی و ماست مخصوصاً در وعده شام میتواند بسیار پرعارضه باشد. ضعف شدید، افزایش احتمال سکته، لک و پیس، سردی معده، افزایش احتمال ابتلا به MS، ناراحتیهای عصبی و ... تنها برخی از عوارض خوردن ماهی همراه ماست است. در توضیح چرایی این مسئله باید گفت که گوشت ماهی بهلحاظ طبع، سرد و تر است و در صورت مصرف همزمان آن با ماست که آن نیز سرد و تر است، باعث غلبه شدید سردی و تری در بدن شده و عوارضی را که در بالا به آن اشاره شد بههمراه خواهد داشت.
یک راه حل ساده برای رفع کم خونی
با توجه به گزارشات و بررسیهای صورت گرفته در خصوص وجود کم خونی ناشی از فقر آهن در افراد جامعه، سازمان غذا و دارو طی سالهای گذشته، به جهت تأمین نیاز ضروری افراد جامعه به ریزمغذی آهن و تأمین سلامت آنها، اقدام به غنی سازی آرد گندم نانواییهای سنتی بجز نان سنگک، به ریز مغذیهای آهن و اسید فولیک خوراکی در کل کشور، کرده است لذا آرد نان سنگک به جهت آزادی در انتخاب برای افراد جامعه و همچنین ویژگی آرد سنگک از شمول طرح خارج شده است. طرح مذکور مشمول تمامی آردهای مخصوص نان های سنتی تافتون، بربری و لواش در کارخانههای آردسازی کشور است. با انجام این طرح 30 میلی گرم آهن و نیم میلی گرم اسید فولیک به یک کیلوگرم آرد گندم از طریق پرمیکس مربوطه اضافه میشود، این مقدار آهن افزوده تقریبا حدود 30 درصد نیاز روزانه افراد بزرگسال را تأمین میکند. این طرح در سالهای اخیر بطور جدی مورد پایش قرار گرفته است. در کارخانجات آرد سازی، مسئولین فنی که نماینده سازمان غذا و دارو هستند و همچنین کارشناسان معاونتهای غذا و دارو دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور این طرح و افزودن آهن از طریق پرمیکس آهن و اسید فولیک بهویژه مقدار آن را مورد پایش و آزمایش قرار میدهند و با متخلفین برخورد قانونی میشود. طبق گزارشات دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، طرح مزبور در کاهش کم خونی ناشی از فقرآهن و همچنین کمبود اسید فولیک موثر بوده است.
دهان شویه بهتر است یا آب نمک؟
در افرادی که عفونتهای مکرر دارند، لوزهها متورم میشوند و برجسته تر مشاهده میشود و حالت گل کلمی پیدا میکند و در شیارهایش مواد غذایی گیر میکند و همین میتواند عاملی برای بوی بد دهان باشد. رسیدگی به این مشکل کار متخصص گوش، حلق و بینی است که ممکن است درمانهای خاص را که شامل تخلیه شیارها و گاه تخلیه لوزهها هست را انجام دهد. اگر فرد در طول روز قادر به مسواک زدن نیست بهتر است از خوردن میان وعدههای غیر ضروری که از مواد قندی تهیه شده اند پرهیز کند یا اگر از این دست خوراکیها استفاده میکند دهان و دندان خود را با آب شست و شو دهد. هر پروتزی که داخل دهان گذاشته میشود، ملاحظات و رعایتهای خاص خودش را دارد مثلا فردی که روکش یا بریج گذاشته باید به توصیههای دندانپزشک خود عمل کند. یا کسی که ایمپلنت دارد باید ملاحظات مربوط را که توسط دندانپزشک بیان شده، اجرا کند. آب نمک رقیق میتواند موثر باشد. دهان شویههای خاصی توسط متخصص طب سنتی ارائه میشود که آن هم مفید است. برخی مصرف کرفس، هویج، سیب و جعفری را برای رفع بوی بد دهان توصیه میکنند. آب نمک یا نمک حالت ضد عفونی دارد که در جای خودش مفید است. دهان شویه نیز برای مشکلات خاصی توسط دندانپزشک توصیه میشود که آن هم جای خودش را دارد. پس آب نمک یا دهان شویه را با نظر پزشک مصرف کنید.
با دمنوشهای گیاهی با کبدچرب خداحافظی کنید!
باشگاه خبرنگاران: خارمریم یکی از انواع گیاهان دارویی است که مصرف آن نقش موثری در درمان و پیشگیری از ابتلا به بیماریهای کبدی دارد. این گیاه حاوی ترکیبی به نام «سیلیمارین» است، بنابراین استفاده از آن کاهش میزان جذب چربی به ویژه چربی بد (LDL)، تریگلیسیرید و کلسترول را به همراه دارد. گیاه قاصدک ترشح صفرا را تحریک و مواد زائد را از بدن دفع میکند. نوشیدن چای سبز یا استفاده از عصاره این گیاه دارویی تاثیر چشمگیری در پیشگیری از تجمع و رسوب چربیها در اطراف کبد دارد، همچنین مصرف این گیاه به تسریع روند درمانی کبد چرب نیز کمک شایانی میکند. درمانگران چینی نیز بر این باورند که نوشیدن چای سبز به صورت مستمر میتواند مانع از ابتلا به سرطان کبد شود. یکی دیگر از شیوههای کاهش جذب چربی در جریان گردش خون و اندامهای داخلی گنجاندن زنجبیل در برنامه غذایی هفتگی است. افراد میتوانند یک تکه زنجبیل را درون یک کاسه ماست رنده و آن را پس از صرف وعدههای غذایی میل کنند. به اعتقاد برخی از درمانگران نوشیدن دمنوش زنجبیل در کنترل بیماریهای کبد به ویژه کبد چرب نیز موثر است. مصرف دمنوش زنجبیل یا ماست کم چرب حاوی زنجبیل نیز به ویژه در وعدههایی که غذای چرب مصرف کردهاید، بسیار اهمیت دارد.
مولتی ویتامین نخورید!
آوای سلامت: محققان و متخصصان تغذیه بر این نکته توافق دارند که شاید مصرف مولتی ویتامین ها در برخی موارد ضروری باشد اما راه دستیابی به مواد مغذی از طریق مصرف مداوم آنها نیست و بهتر است سفره غذایی خود را با انواع میوه و سبزیجات رنگارنگ کنید؛ سیب ها سرشار از مواد معدنی، ویتامین ها و آنتی اکسیدان ها هستند و اینطور ثابت شده که مصرف روزانه سیب، نیاز شما به داروهای تجویزی را کاهش می دهد. انواع آجیل منبع چربی های سالم، پروتئین، فیبر و آنتی اکسیدان ها هستند. بر اساس مطالعات، برخی از انواع آجیل، حتی از غذاهای گیاهی آنتی اکسیدان بیشتری دارند. مصرف منظم آجیل با کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی ارتباط مستقیم دارد ضمن این که منجر به کاهش مرگ و میر در زنان بعد از سنین یائسگی می شود. رنگهای متنوع انواع توت ها نشانه وجود آنتوسیانین در آنها است که یک ماده شیمیایی گیاهی محسوب می شود و خواص زیادی برای سلامت دارد. توت ها همچنین منبع فیبر، ویتامین ب، پتاسیم و ویتامین سی هستند. نشان داده شده که آنتوسیانین ها برای مبارزه با سلول های سرطانی مفید هستند و به جنگ التهاب می روند. مصرف سبزیجات کریستالی از قبیل کلم بروکسل، کلم بروکلی، تربچه و ... با کاهش خطر ابتلا به برخی سرطان ها ارتباط دارد. به گزارش موسسه ملی سرطان در آمریکا، مصرف این سبزیجات منجر به غیر فعال کردن و مرگ سلول های سرطان زا شده و از آسیب های اولیه به دی ان آ جلوگیری می کند. علاوه بر کاهش خطر ابتلا به سرطان، این سبزیجات منابع غنی از فیبر، مواد معدنی و ویتامین ها از جمله ویتامین کا، ویتامین ب، ویتامین سی، ویتامین ای، پتاسیم، و سلنیوم هستند.
چند عادت مفید شبانه برای از دست دادن سریع وزن
تبیان: مطالعات نشان داده که نور منتشر شده از ابزارهای تکنولوژیک سطح ملاتونین را در مغز به مقدار بسیار زیادی کاهش میدهد. ملاتونین هورمون تنظیم کننده خواب و بیداری در بدن است و زمانی که سطح آن کاهش مییابد، عوارض بیخوابی که یکی از آنها چاقی است بروز میکند. چای بابونه حاوی مواد شیمیایی گیاهی است که به بهبود خواب کمک میکند. همچنین مطالعات نشان داده که چای بابونه به عنوان یک عامل ضد التهابی در بدن عمل میکند و اختلالات گوارشی و ناراحتی معده را کاهش میدهد ضمن به کاهش مؤثر وزن کمک میکند. تحقیقات جدید نشان میدهد که خوردن یک اسنک مختصر میتواند به کاهش وزن کمک کند. محققان دریافتهاند افرادی که ۳۰ تا ۶۰ دقیقه قبل از خواب٬ یک شیک پروتئین حاوی ۱۵۰ کالری میخورند٬ جریان متابولیسمشان سریعتر شده٬ فشارخونشان پائین آمده و عملکرد سوخت و سازشان بهتر خواهد بود. تحقیقات ثابت کرده که تمرین یوگا یکی از بهترین فرمهای ورزشی برای ذهن و روان شماست. طبق مطالعات، زنان دارای اضافه وزن که پیش از خواب، یوگا را وارد برنامه شبانه خود میکنند، به طرز چشمگیری شاهد کاهش وزن خواهند بود. تنظیم درجه حرارت اتاق خواب، یکی از سادهترین راهها برای کوچک کردن سایز دور کمر است. تحقیقات نشان داده که سرمای خفیف اتاق منجر به کاهش وزن میشود.
افزایش بیماری های روده ای در کشورهای در حال توسعه
مهر: با افزایش روند صنعتی شدن در دنیا، کشورهای در حال توسعه با افزایش نرخ ابتلا به التهاب روده مواجه هستند. عضو تیم تحقیق از دانشگاه کالگاری کانادا، در این باره می گوید: در طول ۱۰۰ سال گذشته شیوع بیماری التهاب روده در کشورهای غربی افزایش یافت و سپس به حالت ثابت ماند. حال تحقیق ما نشان می دهد کشورهای خارج از دنیای غرب هم با همین الگوی مشابه مواجه شده اند. بیماری التهاب روده جزو گروه بیماری های التهابی روده بزرگ و کوچک است. بیماری کرون و کولیت زخمی هم از انواع اولیه این مشکل هستند. محققان در این تحقیق، مطالعات مشاهده ای مبتنی بر جمعیت را در مورد شیوع بیماری کرون یا کولیت زخمی از سال ۱۹۹۰ به بعد بررسی کردند. محققان دریافتند با افزایش روند صنعتی شدن در کشورهای اسیا، آمریکای جنوبی و خاورمیانه، شیوع بیماری التهاب روده نیز به شکل چشمگیری در حال افزایش است.