صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

دیوار خانه تاریخی عرب مازار مرمت شد / محل زندگی غیاث الدین نقشبند مستند نیست

۰۹ آبان ۱۳۹۶ - ۰۶:۲۴:۰۱
کد خبر: ۳۶۲۶۶۳
دیوار خانه عرب مازار که بر اثر تخریب بنای مجاور فرو ریخته بود، مرمت شد.

به گزارش گروه جامعه ، تخریب مسجد رقیه در بافت تاریخی شهر یزد منجر به ریزش دیوار و نمایان شدن یک بنای تاریخی شد. ساشا ریاحی مقدم، معاون میراث فرهنگی استان یزد گفت: مسجد رقیه در واقع یک نمازخانه محلی بود و بنای آن نیز تاریخی نبود.

وی افزود: بنای این مسجد خطرآفرین شده بود و با توجه به شرایط نسبت به رفع خطر و جمع آوری کامل آن اقدام شد که در جریان این عملیات دیوار خانه تاریخی عرب مازار تخریب و بخشی از نخاله های در این بنا ریخته شد.

ریاحی مقدم گفت: پس از این اتفاق، نخاله های داخل بنا تخلیه شد و شهرداری یزد دیوار را مانند گذشته بازسازی کرد. دیوار حصار این بنا نیز آجری بود و پیشینیه تاریخی نداشت و پیش از این توسط شهرداری کشیده شده بود.

وی درباره سرنوشت این بنای تاریخی گفت: در حال مذاکره با مالکان برای مشارکت و مرمت این بنا هستیم و طبق نظر آنها این بنا می تواند احیا شود.


بیشتر بخوانید: در دارالشفای یزد چه خبر است/ بنای تاریخی تخریب شده چه بود

معاون میراث یزد درباره ادعاهای پشینیه تاریخی این بنا گفت: برخی این بنا و مسجد را به مقبره و خانه غیاث الدین نقشبند یزدی، هنرمند دوره صفوی منصوب کرده بودند. بنای مسجد که بنای معاصر بود و درباره خانه نیز مستنداتی وجود ندارد.

وی افزود: براساس پژوهش های تاریخی این خانه و مقبره در محله درالشفای یزد قرار دارد اما نمی توانیم حدس بزنیم به طور دقیق کجا قرار گرفته زیرا در مستندات تاریخی محل دقیقش ذکر نشده است.

گفتنی است، خانه عرب مازار با توجه به معماری و نوع مصالح به کار رفته در آن متعلق به اوایل دوره قاجار است که در سال ۱۳۸۳ با شماره ۱۳۰۳۴ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است و نام بنا برگرفته از نام مالک فعلی آن است که هم اکنون این خانه در اختیار ورثه آن قرار دارد.


حدود ۸۰ متر از پلاک در سال ۱۳۸۲ و قبل از ثبت در آثار ملی به دلیل رسیدگی نکردن توسط مالک یا مالکان تخریب می‌شود و بخشی از پلاک هم در سال‌های قبل از آن به دلیل تعریض گذر نقیب الاشراف تخریب شده است. بعد از ثبت ملی نیز به دلیل رسیدگی نکردن مالک یا مالکان دیوار گذر تخریب می‌شود که توسط شهرداری بازسازی و حصارکشی می‌شود.

پس از انحصار وراثت خانه خالی از سکنه می‌شود و در اثر فرسایش و عوامل جوی و همچنین رسیدگی نکردن وراث این بنا در معرض تخریب قرار گرفته و محل تردد افراد سودجو می‌شود که توسط شهرداری حصارکشی می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *