صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

پدافند غیرعامل در پی بی‌اثر کردن تهدیدات علیه زیرساخت‌های کشور است

۰۷ آبان ۱۳۹۶ - ۱۴:۰۳:۰۱
کد خبر: ۳۶۲۴۰۴
دسته بندی‌: سیاست ، دفاعی و مقاومت
رئیس سازمان پدافند غیرعامل گفت: پدافند غیرعامل به بی‌اثر ساختن تهدیدات علیه زیرساخت‌های کشور می‌پردازد؛ لذا تهدیدشناسی فعالیتی جدی در حوزه پدافند غیرعامل محسوب می‌شود.

به گزارش گروه سیاسی ، سردار غلامرضا جلالی صبح امروز در سومین جشنواره علمی سلمان فارسی اظهار داشت: موضوع پدافند غیر عامل به نوعی بی اثر ساختن تهدیداتی است که متوجه زیرساخت‌های کشور هستند؛ لذا تهدیدشناسی فعالیتی جدی در حوزه پدافند غیر عامل محسوب می‌شود؛ در این رابطه تهدیدات مورد مطالعه بر اساس تهدیدات انسان‌ساخت است که شامل تهدیدات بر پایه مولفه‌های انسانی و سخت‌افزاری می‌شود.

وی افزود:‌ در همین رابطه یکی از تهدیداتی که بر پایه مولفه های انسانی قرار دارد، تهدیدات زیستی است؛ تهدیداتی که بر اساس تحقیقاتِ صورت گرفته، دومین خطر تهدیدآفرین برای انسان تلقی می‌شود؛ لذا بر همین اساس است که محققان در تلاش برای ساخت انسان مصنوعی هستند.

جلالی ادامه داد: اینکه در دانش و فناوری های موجود تهدید وجود دارد، بحثی است که باید در دانشگاه ها به آن پرداخت؛ چون نه می‌توان گفت که دانش تهدیدآفرین است و نه اینکه بی‌خطر است؛ زیرا بسیاری از تهدیدات موجود، ترکیبی از دانش‌های مختلف هستند و در کنار آن دانش‌هایی هم برای زندگی بهتر بشر وجود دارد.

رییس سازمان پدافند غیرعامل تصریح کرد: تجهیرات الکترونیکی برپایه، دارای لایه های به‌اصطلاح شیطانی هستند که امکان و قابلیت اشراف، کنترل و تخریب را به سازنده آن می دهد؛ لذا این جشنواره بر آن است تا موضوعات تهدیدآفرین از جنس فناورانه را در مراکز علمی بررسی کند و لایه های شیطانی و مسیرهای کنترل و اشراف آنها را استخراج و سپس کنترل کند؛ زیرا اگر کنترل نکنیم، آسیب‌های فراوانی خواهد داشت.

جلالی اذعان کرد: تلاش‌های مستمر علمی و پژوهشی که انجام دادیم موفق شدیم برخی زیرساخت‌ها مانند ایمن‌سازی تاسیسات هسته‌ای نظنز را در برابر تهدیدات سایبری ایمن‌سازی کنیم؛ همچنین موفق شدیم در صنایع موشکی، فناوری «ضد جمینگ» بکار ببریم.

وی گفت: فاصله بین تحقیق و توسعه و تبدیل آن به دانش باید فاصله قابل قبولی داشته باشد؛ این در حالی است که هنوز دانشجویان ما به علوم ریاضی 30 سال پیش متکی هستند.

سردار جلالی ابراز داشت: اعمال این حجم از تحریم های بی سابقه علیه کشورمان می تواند برای دانشگاه های کشورمان یک فرصت باشد، پس باید بتوانیم از فرصت تهدید، حوزه های علمی را توسعه دهیم زیرا برخی از تهدیدات را داریم که از فناوری های ترکیبی بوجود آمده که ما هم برای مقابله با این گونه تهدیدات نیازمند تلفیقی از فناوری ها هستیم؛ این در حالی است که رشته های علمی زیادی داریم که دیگر خاصیتی ندارند لذا اکنون نیازمند علوم بین رشته ای هستیم.

وی توضیح داد: در حوزه بیولوژیک، سایبری، نانو، هسته ای و شیمیایی نیازمند آن هستیم تا بتوانیم تهدیدات ترکیبی و اثر آنها را تشخیص دهیم تا در ادامه امکان بی اثر کردن تهدیدات در این حوزه ها را داشته باشیم.

غلامرضا جلالی گفت: امروز ما در حالی از فناوری ها استفاده می کنیم که نسبت به دانش آن فاصله داریم به عنوان مثال تعداد 15 شهرداری با شرکت های خارجی قراردادی منعقد کردند تا شهری هوشمند داشته باشند در صورتی که نسبت به نقاط ضعف و قوت آن آگاهی لازم را ندارند.

وی افزود: با توجه به این موضوع شش دانشگاه معین سازمان پدافند غیرعامل آمادگی دارند تا فاصله آموزش و فناوری را کاهش دهند چون توسعه آموزش بر مبنای پژوهش و تحقیق، راهبرد جدیدی است که در این سازمان باید به آن عمل شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *