علائم سردردهای خطرناک!
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: برخی سردردها، از نوع ثانویه هستند که در اثر یک بیماری رخ میدهند، نشانه هشداردهنده یک بیماری به شمار میروند و با احتمال بروز عوارضی مانند سکته مغزی همراه هستند که باید جدی گرفته شوند.
** علائم سردردهای خطرناک
متخصص بیماریهای مغز و اعصاب در خصوص علائم سردردهای خطرناک توضیح داد: سردردی که درحال تشدید شدن است و قبلا فرد را از خواب بیدار نمیکرده است، اما الان بیدار میکند، و یا قبلا به مسکن جواب میداده است، اما اکنون جواب نمیدهد، نوعی هشدار است.
تقا ادامه داد: اگر این سردرد با تاری دید، تهوع زیاد، حالتهای ضعف در دست یا پا یا گزگز کردن و خواب رفتگی در این اندامها و بی اختیاری در کنترل ادرار همراه شود، باید به این مساله توجه شود که ممکن است تومور مغزی وجود داشته باشد.
** موارد خطرناک سردرد
* ایجاد لخته در شبکه سیاهرگی داخل مغز یا جمجمه
- متخصص بیماریهای مغز و اعصاب گفت: سردردهایی که در اثر ایجاد لخته در شبکه سیاهرگی داخل مغز یا جمجمه بروز میکند، باید جدی گرفته شوند.
تقا افزود: بیشتر زنان و افرادی که اختلالات انعقادی دارند، مستعد بروز این اختلال (ایجاد لخته در شبکه سیاهرگی داخل مغز یا جمجمه) هستند. اگر تشخیص و درمان به موقع صورت نگیرد، عوارض جدی مانند نابینایی، فلج یا حتی مواردی مانند مرگ رخ میدهد.
وی تاکید کرد: بنابراین اگر فردی در یکی از عروق بدن خود مانند عروق پا دچار لختگی خون و سردرد شد، شدت سردرد پیشرفت کرد و این سردرد ثابت ماند، احتمال بروز این عارضه وجود دارد. تقا افزود: اگر فرد در گذشته یک اختلال انعقادی داشته و دچار سردردهایی با علائم ذکر شده است، باید احتمال ابتلا به این عارضه داده شود.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار کرد: افزایش خوش خیم فشار داخل جمجمه نیز شایع است که در زنان چاق و زنانی که نامنظمی در عادت ماهانه دارند، ممکن است دیده شود؛ اگر در این افراد به ویژه با مصرف داروهای خاصی دردهای پیشرونده مشاهده شد، این موضوع محتمل است و باید از مصرف خودسرانه دارو اجتناب کنند.
تقا گفت: سردردهایی که در سنین بالای ۵۰ سال شروع میشود و معمولا یک طرفه و در ناحیه شقیقه یا پشت سر است و عامل آن ممکن است یک التهاب عروقی باشد، به عنوان آرتریت تمپورال شناخته میشود که اگر دیر تشخیص داده شود، موجب کوری و نواقص عصبی میشود. وی تاکید کرد: بنابراین اگر در سنین بالای ۵۰ سال سردرد پیشرونده وجود داشت، حتما باید به متخصص مغز و اعصاب مراجعه شود.
تقا خاطر نشان کرد: همچنین سردردهایی که در دوران بارداری شروع شود یا بعد از زایمان به فاصله کوتاه بروز کنند، ممکن است علت آنها وجود لخته در عروق سیاهرگی باشد که باید جدی گرفته شود. وی افزود: در سردردهای زیر ۵ سال و بالای ۵۰ سال احتمال وجود تومور وجود دارد و باید جدی گرفته شود.
تقا درخصوص سردرهای ناگهانی نیز گفت: اگر سردردی شدید و ناگهانی باشد ممکن است عامل آن خونریزی در پردههای مغز یا فضای جمجمه باشد که در این مورد نیز باید سردرد شدید ناگهانی جدی گرفته شود.
** توصیه
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: اگر چه بیشتر موارد سردردهایی که پیشرفت میکند، بدخیم نیست، اما باید به عنوان احتیاط جدی گرفته شود.
تقا ادامه داد: بنابراین اگر سردرد پیشرفت کرد، اگر فرد را از خواب بیدار کرد، به مسکن جواب نداد یا همراه با مشکل دیگری بود به عنوان یک زنگ خطر و هشدار باید درنظرگرفته و باید به آن توجه شود؛ زیرا ممکن است توموری وجود داشته باشد البته گاه تومورها خوش خیم هستند و تومورهای خوش خیم شایعتر هستند.
** جمع بندی
متخصص مغز و اعصاب اظهار کرد: اگر سردردی مشخصه واضح سردرد تنشی را ندارد و سردردی خفیف تا متوسط است و معمولا عامل آن بی خوابی، خستگی، استرسها و آلودگی هوا است یا اگر سردرد شبیه سردرد میگرنی نیست، یک طرفه نیست و حالت تهوع و استفراغ وجود ندارد، حتما باید به متخصص مغز و اعصاب مراجعه شود تا تشخیص علت سردرد داده شود.
** شایعترین سردردها؛ سردردهای تنشی و میگرنی
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار کرد: سردردها معمولا خوش خیم هستند و ناشی از مشکلی در فضای سر و جمجمه نیستند.
تقا افزود: در بین سردردها، سردردهای تنشی و میگرنی شایعترین هستند.
منبع:بهداشت نیوز
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *