صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

صِرف رفع تکلیف به سراغ اربعین نرویم؛ آثار خوب خلق کنیم

۰۷ آبان ۱۳۹۶ - ۱۳:۳۰:۰۲
کد خبر: ۳۶۲۳۲۹
دسته بندی‌: فرهنگی ، عمومی
عکاس پیش‌کسوت، معتقد است: عکاسی دینی مذهبی، همچون «اربعین حسینی» نباید صرف رفع تکلیف باشد؛ هنرمند عکاس باید مجهز به دید زیبایی‌شناسی، خداباوری و بینش الهی باشد تا بتواند موفق باشد.

به گزارش گروه فرهنگی به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، ناصر افراسیابی دبیر انجمن عکس بسیج هنرمندان درباره اینکه فکر می‌کند تهیه و تولید تصاویری با موضوع اربعین حسینی چقدر لازم است، خاطرنشان کرد: با توجه به نزدیک شدن به ایام اربعین حسینی و فرهنگ عاشورایی شیعیان و همچنین نگاه خاص عکاسان و هنرمندان مکتبی، آیینی و دینی به این موضوع، باید از عمق وجود هنرمند باشد و اینکه یک هنرمند بتواند از هنر عکاسی خود مدد بگیرد؛ ضمن اینکه طبیعی است، خداباوری و بینش الهی داشتن در این راه بسیار موثر خواهد بود، بنابراین عکاسان باید همه تلاششان را به کار بگیرند تا این حماسه عظیم را به نحو احسن به تصویر بکشند. درواقع یک عکاس هنرمند دینی و آیینی، باید هرآنچه در توان دارد خرج این راه کند و در این مسیر کم نگذارد.

دبیر انجمن عکس بسیج هنرمندان، همچنین در زمینه اینکه بهتر است از چه زاویه دیدی در هنر عکاسی به این حماسه نگاه کرد، پاسخ داد: با توجه به حرکت عظیم خیل راهیان مسیر عشق، به هرکجا که بنگرید زیبا و تاثیرگذار است ولی هنرمند عکاس باید مجهز به دید زیبایی‌شناسی باشد و این حرکت عظیم را واقعا زیبا و متناسب ببیند تا نوع دیدش در کار تاثیر بگذارد. در اینجا منظورمان این نیست که نگاهمان از بالا و یا پایین به موضوع باشد، بلکه باید به این حرکت عظیم نگاهی زیبایی شناسانه داشته باشیم، به عنوان مثال همانطور که از خانم حضرت زینب(س) درباره نگاهش به روز عاشورا پرسیدند و ایشان فرمودند چیزی جز زیبایی ندیدم، یک هنرمند واقعی هم باید دید زیبایی شناسی داشته باشد تا بتواند موفق باشد.

وی در ادامه در پاسخ به اینکه به عنوان هنرمند عکاس پیشکسوت، پیشنهاد می‌دهید عکس های اربعین حسینی بهتر است در چه فضاهایی قرار بگیرند، تاکید کرد: با توجه به ارائه آثار عکاسی به صورت نمایشگاه‌های عکس که در گالری‌ها مرسوم است، تنها عده خاصی از نمایشگاه‌ها بازدید می‌کنند، بنابراین بنده به عنوان خادم عکاسان پیشنهاد می‌کنم این‌گونه تصاویر بیشتر در مکان‌های عمومی مثل مترو، پارک‌ها و به خصوص در مدارس قرار بگیرند، مثل روزنامه‌دیواری‌هایی که سابق در مدارس انجام می‌شد، این‌گونه تصاویر هم در تابلوهای مدارس دیده شود تا دانش‌آموزان آثار هنرمندان از این صحنه حماسی را ببینند. به عنوان مثال این تصاویر می‌توانند در فضاهای دیگری چون ستادهای نماز جمعه و همه مکان‌های عمومی که مردم در رفت‌و‌آمد هستند، قرار بگیرند و تاثیر خودشان را داشته باشند.

افراسیابی سپس در پاسخ به این پرسش که تصاویر اربعین چقدر می‌توانند آیتم‌های مناسبی برای فضای هیئات باشند، اظهار کرد: عکس، به تنهایی جای چندین مقاله تاثیر می‌گذارد، بنابراین می‌توان در کنار هیئات به صورت نمایشگاه‌های عمومی از این گونه تصاویر استفاده کرد و مطمن باشید که تاثیر خودشان را خواهند گذاشت.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *