صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نکته سلامت؛ ابهام در سلامت نان‌های سنتی/ سردرد، خوش‌خیم یا خطرناک؟؛ درمان میگرن با بوتاکس

۰۷ آبان ۱۳۹۶ - ۰۹:۴۶:۴۸
کد خبر: ۳۶۲۲۱۸
ابهام در سلامت نان‌های سنتی، سردرد، خوش‌خیم یا خطرناک؟، درمان میگرن با بوتاکس و ... را در بسته سلامت میزان دنبال کنید.

به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، ابهام در سلامت نان های سنتی، سردرد، خوش‌خیم یا خطرناک؟، درمان میگرن با بوتاکس و ... را در بسته سلامت میزان دنبال کنید.

چرا ریزش مو در پاییز بیشتر است؟

مدیکال نیوز تودی: ریزش مو پدیده شایعی است که زنان و مردان در هر سنی به آن دچار می‌شوند اما بررسی‌ها حاکی از آن است که ریزش مو در دو فصل تابستان و پاییز بیشتر می‌شود. در این بررسی متخصصان آمریکایی با استفاده از گوگل‌ترند که ابزاری برای استخراج آمار جست‌وجو و سلیقه افراد است به مطالعه موارد سرچ ریزش مو از ژانویه ۲۰۰۴ تا اکتبر ۲۰۱۶ در هشت کشور مختلف در دو نیمکره پرداختند. متخصصان با استفاده از این اطلاعات نتیجه گرفتند در تمام ۸ کشور مزبور در فصل تابستان و به دنبال آن در پاییز موارد بیشتر جست‌وجو در مورد ریزش مو انجام گرفته است. به گفته متخصصان این یافته‌ها می‌تواند به روش‌های درمانی بهتر برای مقابله با ریزش مو منجر شود. کارشناسان این فرضیه را مطرح کرده‌اند که موی سر برای حفظ سر از اشعه‌های شدید خورشید لازم است و پوست سر را از آفتاب سوختگی حفظ می‌کند. با سرد شدن هوا و کاهش طول روز در اواخر فصل تابستان و پاییز این نیاز کمتر می‌شود. در نتیجه ریزش مو افزایش پیدا می‌کند. مطالعات همچنین نشان می‌دهد تغییر شاخص فرابنفش می‌تواند در شکل ریزش مو نقش نداشته باشد اما لازم است تحقیقات بیشتری برای اثبات این ادعا انجام شود.


بسیاری از آلرژی‌های غذایی در بزرگسالی بروز می‌کنند

هلث دی نیوز: نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که احتمال دارد بسیاری از آلرژی‌های غذایی در سنین بزرگسالی بروز کنند. کارشناسان با مطالعه روی افراد بزرگسال مبتلا به حساسیت غذایی دریافتند که تقریبا در نیمی از آنها آلرژی به یک یا چند ماده غذایی در سنین بزرگسالی بروز کرده است. آلرژی غذایی اغلب به عنوان یک بیماری دوران کودکی در نظر گرفته می‌شود و به همین خاطر ممکن است ابتلای افراد بزرگسال به حساسیت‌ غذایی تعجب آور باشد. حساسیت به صدف‌ها شایع‌ترین حساسیت غذایی در میان بزرگسالان آمریکایی است که در حال حاضر به ۳.۶ درصد رسیده است. همچنین در این بررسی آمده است در میان بزرگسالان سیاه پوست و مردم آسیا خطر ابتلا به برخی حساسیت‌های غذایی نسبت به سفیدپوستان بیشتر است. به طور مثال بزرگسالان در کشورهای آسیایی ۲.۱ بیشتر از بزرگسالان سفیدپوست احتمال دارد به صدف آلرژی داشته باشند. پزشکان به افراد بزرگسال توصیه می‌کنند که در صورت مشاهده واکنش به یک نوع ماده خوراکی حتما به متخصص مراجعه کرده و توصیه‌های لازم را در این زمینه دریافت کنند چراکه بی‌توجهی به این امر می‌تواند حتی در برخی موارد به قیمت جان فرد تمام شود.


ابهام در سلامت نان های سنتی

مهر: موضوع کیفیت نان های سنتی، یکی از چالش های اساسی سال های اخیر در حوزه سلامت کشور است. بطوریکه متولیان امر سلامت و کارشناسان تغذیه، همواره از مصرف نان های سنتی که در سفره مردم قرار دارد، اظهار نگرانی کرده و خواستار اصلاح کیفیت این قبیل نان ها شده اند. این در حالی است که، نانوایان نیز به کیفیت گندم و آردی مصرفی معترض بوده و عنوان می کنند، دلیل مصرف زیاد نمک در پخت نان های سنتی، کیفیت نامرغوب آرد است. نانوایان در مورد کیفیت نامناسب آرد ایرانی و مصرف نمک زیاد در آن، اعتراض دارند و معتقدند گندم خارجی حتما باید وارد و به صورت ترکیبی ۶۰ به ۴۰ درصد مورد استفاده قرار گیرد تا شاهد کاهش استفاده از نمک باشیم. خودکفایی و عدم وابستگی در حوزه گندم، بسیار خوب است اما بهتر است بخشی از گندم تولید داخل را صادر و به جای آن، برای ارتقای کیفیت نان و استفاده کمتر از نمک، گندم خارجی را وارد کنیم. رئیس مرکز پژوهش‌های غلات شرکت بازرگانی دولتی ایران معتقد است با توجه به نتایج آزمون‌های کیفی انجام شده روی نمونه‌های گندم داخلی خریداری شده در سال جاری، میانگین ویژگی‌های کیفی گندم نسبت به سال گذشته تقریبا دارای ثبات کیفیتی بوده و بعضاً در برخی از استان‌ها، میزان کمیت و کیفیت پروتئین و گلوتن افزایش یافته است. لذا با توجه به نتایج بررسی‌ها، موضوعاتی از قبیل نامناسب بودن کیفیت آرد و نان به علت استفاده از گندم داخلی به هیچ عنوان مورد تایید این مرکز نیست. حد مجاز میزان مصرف نمک در فرایند تولید نان سنتی از زمان تدوین استاندارد ملی نان های سنتی ایران در سال های ۱۳۶۵ تا ۱۳۹۵ که کشور عمدتا از خودکفایی گندم برخوردار نبود و نیز آرد مصرفی با اختلاط گندم وارداتی و گندم داخلی تولید می‌گردید، ۲ درصد وزنی بر مبنای ماده خشک بود. اما در آخرین اصلاحیه استاندارد مذکور در سال ۱۳۹۵، به رغم مخالفت نانوایان و اینکه کشور به خودکفایی در تولید گندم رسیده و صرفاً آرد و نان از گندم تولید داخل تامین می شود، این مقدار به عدد یک درصد (نصف) کاهش یافته است. حدود ۴۰ درصد انرژی و پروتئین روزانه مردم صرفا از طریق نان تامین می‌شود و ده ها هزار مواد غذایی دیگر ۶۰ درصد را به خود اختصاص می دهد، لذا پیشنهاد می‌شود سازمان غذا و دارو، حوزه غذا را به دو بخش نان و غیر نان (سایر مواد غذایی) تقسیم نموده و بر موضوع نان و زنجیره تامین گندم، آرد و نان و نیز ماشین آلات تولید نان و مهارت آموزی نیروی کار واحدهای نانوایی و فرآیند تولید نان به‌صورت مستمر برنامه‌ریزی و نظارت ویژه نماید.


افراد افسرده کمتر عمر می کنند

طبق یافته های جدید، افراد مبتلا به افسردگی زودتر از پیش بینی می میرند، الگویی که در سال های اخیر در بین زنان شدیدتر بوده است. این مطالعه هزاران بزرگسال کانادایی را بین ۱۹۵۲ تا ۲۰۱۱ بررسی کرد. در مجموع مشخص شد افراد مبتلا به افسردگی بیش از افراد فاقد این اختلال رفتاری، در معرض مرگ زودهنگام بودند. در دهه ۱۹۹۰، این رابطه فقط در بین زنان مشاهده می شد. اما تا پایان مطالعه، افسردگی به طول عمر زنان و مردان به یک اندازه تاثیر گذاشته بود. سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «مطالعات زیادی نشان داده اند که افراد مبتلا به افسردگی در معرض ریسک بالای بیماری قلبی و سکته هستند». محققان بعد از بررسی وضعیت شرکت کنندگان دریافتند افراد مبتلا به افسردگی طول عمر کوتاه تری دارند. محققان یکی از علل آن را اینگونه عنوان می کنند که با بروز افسردگی، فرد انرژی و انگیزه اش را از دست می دهد. از این رو در معرض بسیاری از مشکلات سلامت قرار می گیرد که بر طول عمر وی تاثیر دارد.


برترین خوراکی‌ها برای افرادی که دچار افسردگی فصلی هستند!

باشگاه خبرنگاران: برای افزایش انرژی و احساس شادابی در فصل‌های سرد سال ساعت‌های بیشتری از روز را درمقابل تابش نور خورشید سپری کنید، پیاده روی روزانه یکی از بهترین راهکار‌ها برای جلوگیری از بروز افسردگی فصلی است. انجام ورزش در فضای باز نیز می‌تواند سبب تولید هورمون شادی در بدن و محافظت در مقابل ابتلا به بیماری‌ها شود، ورزش‌های کششی، ماساژ، یوگا و دوچرخه سواری افزون بر تقویت ماهیچه‌ها سبب دریافت اکسیژن بیشتر توسط بدن و جلوگیری از بروز افسردگی می‌شوند. درفصل‌های سرد سال دنیایی از میوه و خوراکی‌های متنوع و مفید برای سلامت بدن وجود دارد که می‌تواند سبب بهبود خلق و خو و نیز جلوگیری از بروز اختلال‌های عصبی در افراد شود. نوشیدن آب و نوشیدنی‌های گیاهی از جمله چای سبز و بابونه یا قهوه و شکلات داغ نیز می‌تواند سبب احساس شادی در افراد شود. خوردن صبحانه یکی از مهمترین وعده‌های غذایی در ماه‌های سرد سال است و کارشناسان توصیه می‌کنند خوراکی‌های مغذی شامل مواد پروتئینی، چون تخم مرغ، شیر و لبنیات، نان حاوی سبوس، عسل ارگانیک، کره بادام زمینی، بلغور جوی دوسر، مقداری شکلات تلخ، میوه تازه و دانه‌های غلات درآن وجود داشته باشد.


ترفندهایی طلایی برای چربی‌سوزی سریع

مجله سلامت: یوگا برای مبارزه با استرس که عامل شناخته شده‌ای برای تجمع چربی شکم و کندی سوخت و ساز است، عالی است. پس با تمرین یوگا، با استرس مبارزه کنید. به خودتان اجازه ندهید که وعده‌ها را آسان بگیرید. به طور جدی به دنبال وعده‌های غذایی متعادل و سالم باشید و پیش‌تر آنها را آماده کنید. اگر برای وعده‌های غذایی‌تان برنامه‌ریزی کنید، خیلی راحت‌تر می‌توانید به آن بچسبید. رژیم آب یکی از رژیم‌های شناخته شده است اما نیازی به پیروی از رژیم آب ندارید فقط از نوشابه، الکل و نوشیدنی‌های ورزشی دوری کنید و بچسبید به نوشیدن همان آب سنتی خودمان. چربی‌سوزی با دویدن یکی از بهترین راهکارهای کاهش وزن است. به سرعت تمام دویدن، بدن را مجبور می‌کند تا در طول و پس از ورزش بیشتر انرژی بسوزاند. همچنین علاوه بر سیستم قلبی عروقی، برای عضلاتتان هم مفید است. این تمرین، سوخت و ساز بدنتان را افزایش داده و سریع‌تر از آهسته دویدن چربی‌سوزی خواهد کرد. خوردن غذا قبل از تمرین، به شما کمک خواهد کرد تا در طول تمرین انرژی بیشتری داشته باشید و صرف یک وعده‌ غذایی پس از ورزش هم به شما اطمینان خواهد داد که مواد مورد نیاز بدن برای ترمیم عضلات و ریکاوری تامین خواهد شد. در زمینه‌ عضله‌سازی این دو وعده‌ غذایی اهمیت زیادی دارند، همچنین باعث چربی‌سوزی سریع‌تر هم خواهند شد.


تمرین های ساده برای جلوگیری از آلزایمر

جام جم: مغزتان را به چالش بکشید تا دچار آلزایمر نشوید. با دست مخالف مسواک و شانه بزنید و بنویسید، ساعت را به دست راست ببندید، کلمات را وارونه بگویید، از مسیر جدیدی به سر کار بروید، درباره باورهایتان با تردید فکر کنید، جملات یک صفحه از کتاب را از آخر به اول بخوانید، موبایل را همراه نبرید، یک یا چند بیت شعر حفظ کنید، جایی امن عقب عقب راه بروید، حدس های شمارشی متنوع و قابل راستی آزمایی بزنید (مانند این که از اینجا تا آنجا چند قدم است، در صف چند نفر ایستاده اند، پشت ویترین چند پیراهن وجود دارد)، قبل از پایان فیلم ویدئویی، آن را متوقف کنید و درباره پایانش، تخیل کنی، با افرادی که مدت هاست ندیده اید تماس بگیرید، رنگ بندی های جدید در لباس را امتحان کنید، جدول حل کنید و ...


سردرد، خوش‌خیم یا خطرناک؟/ درمان میگرن با بوتاکس

بهترین راه‌حل ناتوانی‌های ناشی سردرد، پیشگیری از ایجاد آن است که در وهله اول کاهش تعداد حملات (بویژه در سردردهای میگرنی) و از آن مهم‌تر، ریشه کنی سردرد اهمیت دارد. سردردهای تنشی و میگرنی 90 درصد سردرد‌ها را در جامعه شامل می‌شود که حالات تنشی مانند اضطراب، استرس، افسردگی، مشکلات فکری و جسمی و نیز بدخوابی و آلودگی هوا موجب تشدید دردهای ناشی از آن می‌شود. با این تفاسیر، اگر فرد مبتلا بتواند عوامل تنشی را در خود کنترل کند در کمتر از دو سال می‌تواند این درد را به مرور ریشه‌کن کند. مشکلات ناشی از سردرد و تکرار آن در دو جنبه شخصی و اجتماعی تاثیر می‌گذارد. بخشی از این اثرات ناشی از خود درد است که کیفیت زندگی را کاهش می‌دهد. بعلاوه هزینه‌های ناشی از سردرد به واسطه غیبت از محل کار یا حضور غیر موثر در محل کار را نیز نباید نادیده گرفت. این مساله وقتی جدی‌تر می‌شود که بدانیم درصد بیشتری از مبتلایان به سر درد به دلیل تشخیص ندادن صحیح زمان از درمان محروم می‌شوند .همچنین می‌توان به ناتوانی ناشی از تحمل درد، ناتوانی در انجام امور شخصی و معمول، اجبار به تنهایی و کناره‌گیری از خانواده، تغییر خلق و وابستگی به دیگران به عنوان مشکلات ناشی از سردرد اشاره کرد. در مورد ویژگی‌های سردرد تاثیرگذار بر ناتوانی فرد، تعداد (فرکانس) حملات سردرد مهم‌تر از شدت حملات است که عامل تکرار و تعداد حملات در انواع مزمن سردرد بیشتر است. از روش‌های نوین درمان سردردهای میگرنی مزمن می‌توان به تزریق بوتاکس اشاره کرد. البته اثر بوتاکس در درمان سردرد میگرن موقتی است و بیش از چهار ماه دوام ندارد. قبلا بوتاکس برای بیماری‌هایی که دست و پا ضعیف می‌شدند و به منظور پیشگیری از فلج دست و پا مورد استفاده قرار می‌گرفت و اثراتی را به مدت سه تا چهار ماه ایجاد می‌کرد. در حال حاضر تنها موردی که از بوتاکس به منظور درمان استفاده می‌شود و مورد تائید سازمان غذا و دارو آمریکاست، استفاده برای درمان سردردهای میگرنی مزمن است. بوتاکس برای درمان سردرد میگرن مزمن به صورت کاملا علمی در سراسر دنیا و همچنین در ایران تزریق می‌شود. البته باید گفت هر پزشکی تجربه این کار را ندارد و باید به شخصی که تبحر لازم دارد مراجعه کرد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *