۱۲ معجزه شگفت انگیز در این میوه پاییزی
انار یکی از میوههایی است که پژوهشهای بسیاری در زمینه فواید ضد سرطانی آن انجام شده است. به نظر میرسد این میوه میتواند به پیشگیری از علائم سرطان کمک کند.
انار یکی از میوههایی است که پژوهشهای بسیاری در زمینه فواید ضد سرطانی آن انجام شده است. به نظر میرسد این میوه میتواند به پیشگیری از علائم سرطان کمک کند. از این رو، دانشمندان در پی یافتن بهترین روش برای بهرهمندی از فواید این میوه به عنوان یک ابزار ضد سرطان هستند.
انار میوهای شگفت انگیز است که یک عدد از آن میتواند تا ۱،۴۰۰ دانه را نیز در خود جای دهد. هند و ایران دو کشور مطرح در زمینه صادرات انار هستند.
ارزش تغذیهای انار
در فهرست زیر ارزش تغذیهای انار در هر ۸۷ گرم ارائه شده است:
کالری: ۷۲ کالری
چربی کل: ۱ گرم
چربی اشباع: ۰.۱ گرم
کلسترول: ۰ میلی گرم
سدیم: ۳ میلی گرم
پتاسیم: ۲۰۵ میلی گرم
کربوهیدارت: ۱۶ گرم
فیبر غذایی: ۳.۵ گرم
قند: ۱۲ گرم
پروتئین: ۱.۵ گرم
کلسیم: ۹ گرم
آهن: ۱.۵ گرم
منیزیم: ۲.۴ گرم
ویتامین B۶: ۴.۳ گرم
ویتامین C: ۱۳ گرم
انار و سرطان
انار ویژگیهای ضد سرطانی ارائه میکند. چند دلیل برای این موضوع وجود دارند.
انار حاوی پلی فنولها است. از این رو، انار یک منبع آنتی اکسیدانی خوب در نظر گرفته میشود. آنتی اکسیدانها در زمینه مبارزه با رادیکالهای آزاد که موجب آسیب سلولی میشوند، موثر عمل میکنند. رادیکالهای آزاد یکی از دلایل شکل گیری سلولهای سرطانی هستند. از این رو، نابودی رادیکالهای آزاد در بدن به معنای پیشگیری از رشد سلولهای سرطانی است.
انار سرشار از ویتامین C. است و از این رو به تقویت سیستم ایمنی بدن و حفظ و نگهداری از آن کمک میکند. اگر سیستم ایمنی عملکرد درستی داشته باشد، سلولهای سرطانی توانایی رشد در بدن را نخواهند داشت. در نتیجه، انار گزینه خوبی برای پیشگیری از سرطان است.
برخی مطالعات نشان داده اند که انار حاوی الاجیتانینها است، که میتوانند رشد سلولهای سرطانی را کند کنند و از توزیع سلولهای سرطانی در بدن جلوگیری میکنند. ویژگیهای ضد سرطانی انار میتواند مرگ سلول سرطانی را از طریق مسدود کردن مسیر دریافت مواد مغذی توسط آنها برنامه ریزی کند.
انار حاوی تانن و آنتوسیانینها است، که به عنوان عواملی ضد تومور شناخته شده اند. انار تکثیر سلولی را کاهش میدهد و به بازتولید سلولهای خوب کمک میکند. از این رو، تکثیر سلولهای سرطانی در بدن انسان میتواند محدود شود و سلولهای سالم جایگزین آنها شوند.
دیگر فواید سلامت مصرف انار
جدا از ویژگیهای ضد سرطانی، انار فواید سلامت دیگری را نیز ارائه میکند که در ادامه به برخی از آنها اشاره میشود:
تقویت سیستم ایمنی
ویتامین C. موجود در انار به تقویت سیستم ایمنی بدن انسان کمک میکند و از ابتلا به بیماریها پیشگیری میکند.
ضد پیری
انار به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل میکند. از این رو، مصرف این میوه فواید ضد پیری ارائه میکند. انار به کاهش چین و چروکهای پوست کمک میکند و در نتیجه نشانههای افزایش سن و پیری را محدود میکند.
ضد افسردگی
روغن اساسی انار میتواند احساس خوشایندی را در انسان شکل دهد و همچنین موجب آرامش ذهن شود. در نتیجه، این ماده به عنوان یک عامل ضد افسردگی کار میکند. روغن اساسی انار به رهایی از استرس و شکل گیری احساس آرامش در فرد کمک میکند.
حفظ سلامت پوست
برخی پژوهشها نشان داده اند که انار برای پوست انسان نیز خوب است. مصرف این میوه به بازسازی پوست آسیب دیده کمک میکند. از این رو، انار برای درمان درماتیتها و تسکین آکنه مناسب است.
حفظ سلامت مو
ویتامینهای موجود در انار به تقویت موی سر کمک میکنند و همچنین مصرف این میوه میتواند به درخشش مو کمک کند.
پیشگیری از بیماری قلبی عروقی
انار میتواند به پیشگیری از تشکیل پلاک در دیواره رگهای خونی کمک کند. از این رو، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی کاهش مییابد و احتمال مواجهه با مواردی مانند سکته مغزی یا حمله قلبی کمتر میشود.
پیشگیری از دیابت
انار به کاهش قند خون کمک میکند. در نتیجه، این میوه میتواند درمانی طبیعی برای بیماران مبتلا به دیابت باشد.
کاهش فشار خون
برخی مطالعات نشان داده اند که انار به کاهش فشار خون سیستولیک کمک میکند. این کار با جلوگیری از فعالیت آنزیم مبدل آنژیوتانسین انجام میشود. در نتیجه، مصرف انار به کاهش فشار خون کمک میکند.
حفظ سطوح کلسترول
اسید پونیسیک موجود در انار به عنوان یک کاهنده کلسترول بد خون (LDL) و تری گلیسیرید عمل میکند. افزون بر این، این ماده تولید کلسترول خوب (HDL) را تحریک میکند.
کاهش وزن
برخی افراد انار را به واسطه فواید آن در زمینه کاهش وزن مصرف میکنند. انار به تسریع آهنگ سوخت و ساز و چربی سوزی در بدن کمک میکند.
بهبود دستگاه گوارش
ویتامین B. موجود در انار به افزایش سوخت و ساز بدن کمک میکند. بر همین اساس، مصرف این میوه کارایی دستگاه گوارش را بهبود میبخشد.
تسکین اسهال
انار میتواند به عنوان یک عامل ضد باکتری عمل کند. بر همین اساس، این میوه میتواند به درمان اسهال کمک کند. افزون بر این، انار درد شکمی را به واسطه توانایی در تحریک اعصاب کاهنده درد تسکین میدهد.
عوارض جانبی مصرف انار
برای بیشتر افراد مصرف انار بی خطر است. اما برای برخی مصرف این میوه میتواند موجب شکل گیری عوارض جانبی شود.
افرادی که دارای سابقه آلرژی هستند باید در زمینه مصرف انار محتاط باشند. مصرف این میوه میتواند موجب شکل گیری واکنشی آلرژیک، مانند خارش، تورم و آسم شود.
استفاده از ریشه انار به واسطه محتوای سمی آن بی خطر نیست. در نتیجه، باید از این کار پرهیز کرد.
زنان باردار و آنهایی که به فرزند خود شیر میدهند باید پیش از مصرف انار با پزشک خود مشورت کنند. شواهدی در این زمینه که مصرف انار برای این افراد بی خطر یا خطرناک است، وجود ندارند و پژوهشها تنها به این نکته اشاره داشته اند که آب انار برای مصرف توسط زنان باردار بی خطر است.
از آنجایی که انار توانایی کاهش فشار خون را دارد باید از مصرف بیش از اندازه آن، به ویژه توسط افرادی که فشار خون پایین دارند، پرهیز کرد. این کار میتواند موجب سرگیجه و حالت تهوع شود، زیرا فشار خون به ناگاه افت میکند.
مصرف انار ممکن است با برخی داروها تداخل ایجاد کند. از این رو، پیش از مصرف توصیه میشود با پزشک خود در این زمینه مشورت کنید.
منبع:عصر ایران
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *