کنترل لایه به لایه جمعیت در ایام اربعین/ پایش تمام راههای منتهی به مرزهای غربی
وی افزود: نخستین مأموریت پلیس پیشگیری ناجا آماده سازی جامعه برای بازگشایی مدارس بود که با آغاز مهرماه بیش از ۱۳ میلیون دانش آموز راهی ۹۳ هزار مدرسه شدند و همکاران ما در یک حرکت گسترده و فراگیر نزدیک به ۱۶ هزار جلسه آموزشی و تعاملی با مدیران مدارس، اولیای دانشآموزان و رانندگان سرویس مدارس برگزار کردند که پیامد آن آرامش کامل در هنگام آغاز سال تحصیلی بود.
رئیس پلیس پیشگیری ناجا با تاکید بر اینکه ماموریت بازگشایی مدارس جلوه روشنی از نهادینه کردن امنیت مشارکتی بود که در سطح ملی و گسترده انجام شد و امیدواریم گامهای بلندی یکی پس از دیگری به سوی مردم پایه کردن امنیت جامعه برداشته شود، افزود: دومین مأموریت پلیس پیشگیری در دهه نخست ماه محرمالحرام بود که در طول آن خیل عظیمی از عاشقان اباعبداللهالحسین (ع) در بیش از ۱۵۰ هزار مسجد و ۱۰ هزار تکیه و حسینیه عزای شهدای مکرم کربلا را برپا داشتند.
سردار شرفی خاطرنشان کرد: در جریان مأموریت ماه محرم نزدیک به ۵۰ هزار نفر از مجموعه پلیس پیشگیری، ۸۰ هزار نفر از خود مردم که با نام همیاران محرم شناخته میشدند، پلیس محل و بسیجیان برقراری نظم و حفظ امنیت عزاداران حسینی را بر عهده داشتند، که همین ترکیب نیروها در ماموریت محرم نیز جلوه بارز دیگری از همکاری و امنیت مشارکتی بود که با توجه به تهدیدهای فراوانی که پیرامون میهن عزیزمان سراغ داریم، این اقدامات الگویی موفق و مثالزدنی به شمار خواهد رفت.
وی تصریح کرد: پس از انجام این ماموریتهای سنگین، اکنون در آستانه آغاز ماموریتی بیهمتا هستیم که از بعد حجم و مساحت زیر پوشش و از لحاظ جمعیت و شمار جامعه هدف در سطحی ویژه قرار دارد و این همان وظیفه تامین امنیت و پایش و کنترل جمعیت در راهپیمایی عظیم اربعین حسینی (ع) است.
رئیس پلیس پیشگیری ناجا ادامه داد: پلیس برای انجام این ماموریت از آمادگی خوبی برخوردار است چراکه برنامه ریزی دقیقی در این مورد وجود داشته و جلسات مربوط به اربعین در طول سال از اربعین گذشته تا کنون برگزار و کارها به دقت پیگیری شده است.
وی اظهار کرد: در این ماموریت پیچیده و چند وجهی، وظیفه اصلی پلیس پیشگیری مدیریت لایه به لایه عزاداران امام حسین (ع) از استانهای مبداء تا رسیدن به مقصد که همان پایانههای مرزی هستند، تعیین شده است و برای انجام شایسته این مهم ما در مسیر راهپیمایی ۱۵۹ توقفگاه پیش بینی کردهایم که در صورت نیاز، میتوان ۱۵۰ هزار زائر را در این توقفگاهها اسکان داد و تمام تدابیر نیز جهت پذیرایی، بهداشت و درمان و استراحت در این مقررها پیش بینی شده است.
این مقام ارشد انتظامی خاطر نشان کرد: امنیت در کلیه مسیرهای راهپیمایی اربعین به واسطه صدها واحد گشتی تامین خواهد شد و افزون بر این در مسیر راهپیمایی شمار بسیاری ایستگاه ثابت که هر دو مسیر رفت و برگشت را کنترل خواهند کرد و بیش از سه برابر پستهای ثابت نیز ایستگاه بازرسی موقت در مسیرهای فرعی پیش بینی شده است تا به این ترتیب امنیت و نظم به شکلی کامل و مطلوب برقرار شود.
سردار شرفی همچنین به اشخاص و به ویژه اتباع کشورهای خارجی که قصد خروج غیر مجاز و بدون روادید از کشور را دارند، اشاره و تصریح کرد: تمام مرزهای کشور با دقت کنترل خواهد شد و بیش از ۲۰۰ دستگاه اتوبوس نیز پیشبینی شده تا این افراد را تحویل مراجع مربوط داده و یا به شهرهای مبداء خود بازگردانند.
رئیس پلیس پیشگیری ناجا افزود: رویکرد این پلیس درسالهای گذشته افزایش ایمنی در راهپیمایی اربعین حسینی بوده است که امسال افزون بر مسئله ایمنی در سفر، بحث امنیت زوار را نیز با توجه به تهدیدهای موجود در دستور کار خود قرار داده است.
وی یادآور شد: در جریان انجام یک چنین ماموریتی هیچ جایی از نظر اهمیت ایمن بودن همانند فرودگاه و به ویژه فرودگاه بینالمللی امام خمینی (ره) و مهرآباد نیست چراکه از نظر نوع مخاطبان و بازتاب رخدادهای آن که در ابعاد گسترده و جهانی مطرح است در شرایط بسیار حساسی قرار دارد و همین مسئله وظیفه پلیس پیشگیری و پلیس فرودگاهها را بسیار سنگین و دشوار خواهد کرد که انجام آن نیاز به تلاشی چندین برابر خواهد داشت.