صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

از آزادسازی «جرف‌الصخر» تا مجاهدت در «موصل» / پاسخ ظریف به یاوه سرایی وزیر ترامپ

۰۳ آبان ۱۳۹۶ - ۱۱:۰۸:۱۲
کد خبر: ۳۶۱۰۵۵
دسته بندی‌: سیاست
«عراقی‌هایی که برای دفاع از خانه‌هایشان در برابر داعش برخاستند، باید به کدام کشور بازگردند؟»؛ این نکته ظریف بخشی از پاسخ ظریف وزیر امور خارجه کشورمان به یاوه سرایی وزیر امور خارجه ترامپ است.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، در روزهای اخیر، موضع‌گیری‌ها و اظهارات هتاکانه اعضای هیئت حاکمه آمریکا پیرامون بازیگران اصلی منطقه غرب آسیا بسیار حاشیه ساز شده است. پس از آنکه دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در نطق عدم تایید برجام، ملت ایران را تروریست خطاب کرد و برای خلیج فارس از یک واژه مجعول استفاده کرد،«رکس تیلرسون» وزیر خارجه این کشور نیز در سفر به ریاض در نشست مشترک با همتای سعودی‌اش، با اشاره به پایان کار تروریست‌های داعش در عراق اعلام کرد که«شبه نظامیان باید اکنون عراق را ترک کرده و به کشورشان بازگردند»!

مقصود تیلرسون از شبه نظامیان، نیروهای حشد الشعبی یا بسیج مردمی عراق بود؛ همان نیروهایی که وقتی تروریست‌های خون آشام داعش در نتیجه توطئه مشترک آمریکا و رژیم سعودی و خیانت برخی افسران و سیاستمدران وابسته عراقی، مناطق شمالی و غربی عراق را اشغال کردند، با فتوای مرجعیت، لباس جهاد بر تن کردند به جبهه‌های نبرد با تکفیری‌های مجهز به حمایت‌های پنهان آمریکا و سعودی اعزام شدند تا از کیان اسلام و تمامیت ارضی عراق حراست کنند.

پاسخ ظریف به یاوه گویی تیلرسون
البته این گزافه گویی تیلرسون، بی‌جواب نماند و محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان طی پستی توئیتری به وزیر خارجه آمریکا که همچون مافوقش دونالد ترامپ تاجر مسلک است، اینچنین پاسخ داد:«عراقی‌هایی که برای دفاع از خانه‌هایشان در برابر داعش برخاستند، باید به کدام کشور بازگردند؟ دلارهای نفتی این سیاست خارجی شرم‌آور را به ایالات متحده دیکته کرده[است]».

اشاره ظریفِ وزیر امور خارجه کشورمان به قرارداد 500 میلیارد دلاری بود که اردیبهشت ماه سال جاری در سفر ترامپ به ریاض میان آمریکا و عربستان سعودی منعقد شد و 110 میلیارد دلار آن به فروش تسلیحات و ادوات نظامی اختصاص داشت. دلارهایی که از بیت المال مسلمانان عربستانی به جیب گشادِ یانکی‌ها سرازیر می‌شود تا آنها توطئه‌های مشترک را در منطقه از واشنگتن راهبری کنند.

نیروهای حشد الشعبی شهروندان عراقی هستند
اما علاوه بر وزیر امور خارجه کشورمان، مقامات عراقی نیز به این دهان درازی وزیر خارجه آمریکا پیرامون نیروهای حشد الشعبی واکنش نشان دادند؛ دفتر حیدر العبادی نخست وزیر عراق روز دوشنبه اول آبان با انتشار بیانیه‌ای اظهارات اخیر وزیر خارجه آمریکا درباره یگان‎های مردمی حشدالشعبی را دخالت در امور داخلی این کشور دانست.

در این بیانیه تأکید شده بود که نیروهای عضو حشد الشعبی شهروندان عراقی هستند که برای دفاع از کشور از جان خود گذشته‌اند.

دفتر حیدرالعبادی با اشاره به اینکه هیچ طرفی حق دخالت در امور عراق و سرنوشت عراقی‌ها ندارد، می‌افزاید: حضور نیروهای ائتلاف در عراق یا هر کشور دیگری تنها محدود به آموزش و پشتیبانی هوایی و لجستیکی است، چرا که آنها به منظور حضور در جنگ وارد خاک عراق نشده‌اند.

تیلرسون باید از ملت عراق عذرخواهی کند
«احمد الاسدی» سخنگوی الحشد الشعبی عراق نیز در مصاحبه با شبکه المیادین با اشاره به سخنان وزیر خارجه آمریکا که الحشد الشعبی را گروه شبه نظامی خارجی خوانده بود، تأکید کرد: فقط عراقی‌ها هستند که در عراق با داعش می‌جنگند.

وی این را هم گفت که سخنان تیلرسون در خصوص حضور شبه نظامیان خارجی در عراق، توهین به خون شهدای عراقی است و وزیر خارجه آمریکا باید از مردم عراق عذرخواهی کند.

علت عصبانیت آمریکایی‌ها از بسیج مردمی
اما دلیل عصبانیت آمریکایی‌ها از نیروهای بسیج مردمی عراق، کاملا واضح است؛ آمریکایی‌ها با هزاران امید و آرزو، به تصریح «هیلاری کلینتون» وزیر خارجه اسبق خود و تایید «دونالد ترامپ» رئیس جمهور فعلی شان، تروریست‌های خون آشام داعش را بوجود آوردند تا روند تحولات در منطقه غرب آسیا را به سمت اغراض و امیال شیطانی خود هدایت کنند.

اما یانکی‌ها مانند همیشه به کاهدان زدند و از دلِ تهدید داعش، فرصت اقتدار آفرینی بسیج مردمی برای ملت‌های منطقه متولد شد؛ فرصتی که یک الگوبرداری از نمونه‌ای موفق و پویا در ایران اسلامی بود؛ و این درست همان نکته‌ای است که سران غرب از آن وحشت دارند و به همین سبب و در راستای همین هراس و وحشت، بدون هیچ دلیل و مدرکی نیروهایی چون حشد الشعبی در عراق را مرتبط به سپاه پاسداران در ایران می‌دانند.

آری؛ اگر منظورشان الگوی مجاهدان الهی حشد الشعبی است؛ نظر غربی‌ها کاملا درست است؛ آنها به مانند سپاهیان سرافراز ایران اسلامی تفکر و جهاد می‌کنند و جهان بینی و دشمن شناسی مشترکی دارند؛ اما اگر بحث‌شان از مرتبط کردن حشد الشعبی با سپاه پاسداران، اتهام زنی‌های همیشگی است، آنوقت قضیه متفاوت است و صرفا در راستای از کار انداختن موتور محرک تفکر جهاد و شهادت‌طلبی در منطقه ارزیابی می‌شود.

در سال 2014 که تروریست‌های متوحش و خون آشام داعش به سرزمین عراق یورش بردند و مشغول بدمستی و قتل و غارت در این سرزمین بودند، مجاهدان الهی حشد الشعبی با فتوای جهاد کفایی آیت الله سیستانی مرجعیت عراق، تشکیل شده و به پا خواستند.

پیشروی جنایت بار داعشی‌ها با حمایت آمریکا و رژیم سعودی
در بهار سال 93، داعشی‌ها به پشتوانه دلارهای سعودی و تسلیحات آمریکایی که به صورت مخفیانه نصیبشان می‌شد، در حال پیشروی در عراق بودند؛ بیستم خرداد 93 موصل را در نتیجه خیانت مشترک بعثی‌ها و کردهای وابسته به بارزانی اشغال کردند؛ به دیالی و صلاح‌الدین و بابل و الانبار رسیدند و تا آنجا که ممکن بود خون ریختند و جنایت کردند؛ در این زمان، اسلافِ «تیلرسون» که امروز علیه حشد الشعبی موضع گیری می‌کند، در کاخ سفید مسرور از پیشروی‌های جنایت بار داعشی‌ها بودند و منتظر خبر سقوط بغداد بدست این دست پرورده‌های خود.

فتوای جهاد و تشکیل حشدالشعبی
در خرداد 93 که آیت‌الله سیستانی فتوای جهاد در برابر تروریست‌های داعشی را صادر کرد و از شهروندان عراقی که توانایی حمل سلاح دارند، خواست برای مبارزه با تروریست‌ها و دفاع از کشور و ملت و مقدسات به دستگاه‌های امنیتی بپیوندند، رزمندگان حشد الشعبی رهسپار مراکز نظامی شدند تا پس از فراگیری آموزش‌های لازم نظامی به جنگ با داعش بروند.

ساختار و بدنه نظامی اولیه حشد شعبی را عمدتا شیعیان عراق تشکیل می‌دادند، اما بعدها عشایر سنی عراق از استان صلاح الدین و استان نینوا و استان الانبار و نیز کُردهای فیلی و مسیحیان عراقی نیز به آن ملحق شدند.

حدود40 تیپ تحت عنوان حشد الشعبی در کنار نیروهای ارتش، پلیس و عشایر عراق برای نبرد با داعش اعلام آمادگی کردند.«سرایا السلام» وابسته به جریان صدر، «سازمان بدر»، «عصائب اهل الحق»، «حزب‌الله عراق»،«گردان‌های سید الشهدای عراق» و برخی گروه‌های مردمی و داوطلب دیگر از مهم‌ترین گروه‌های تشکیل دهنده حشد الشعبی بودند.

حشدالشعبی از همان آغاز تاسیس و ورود به جبهه‌های نبرد با تکفیری‌ها، دستاوردهای عمده‌ای را کسب کرد؛ در نخستین گام، حشدالشعبی جلوی پیشروی ماشین جنگی داعش را گرفت و اجازه نداد عناصر این گروه تروریستی به کمربند بغداد و مرکز و جنوب عراق برسد.

فتوحات بسیج مردمی در آغاز شکل گیری
آزادسازی شهرک شیعه نشین «آمرلی» از توابع موصل، در شهریور 93، نخستین دستاورد حشدالشعبی بود ؛ مجاهدت‌ها و ایثار نیروهای حشد الشعبی در نجات اقلیت ترکمن ساکن آمرلی از چنگال متوحشان داعشی، بر محبوبیت بسیج مردمی عراق افزود.

پس از آن، در پاییز 93، شهر استراتژیک«جرف‌الصخر»عراق نیز از لوث عناصر گروه تروریستی تکفیری داعش پاک شد و در این پیروزی آشکار نیز نقش نیروهای حشد الشعبی بسیار آشکار بود. سپس با مجاهدت های حشد الشعبی قهرمان «فلوجه» نیز آزاد شد.

با آزادسازی «جرف‌الصخر» و «فلوجه» خطر تروریست‌های تکفیری برای اشغال بغداد و کربلا، خنثی شد و به تدریج پیشروی‌ها نیروهای عراقی شدت گرفت.

الضلوعیه، البلد، دیالی، الدور، العلم، ناحیه البغدادی، صلاح الدین، الانبار، الکرمه تکریت، از دیگر مناطقی بودند که با مجاهدت‌های حشدالشعبی از لوث وجود تروریست‌های داعشی آزاد شدند.

به طور کلی در اوایل سال 95، با همکاری سازنده‌ای که میان ارتش عراق و نیروهای بسیج مردمی این کشور صورت گرفت، تقریبا سه چهارم مناطقی که در کنترل داعش بود از دست این گروه خارج شد.

سنگ‌اندازی واشنگتن!
مجاهدت‌های ظفرمندانه حشدالشعبی در آزادسازی مناطق اشغال شده عراق و محبوبیت روزافزون بسیج مردمی در نزد مردم عراق، آمریکایی‌ها را واداشت تا در کار حشد‌الشعبی سنگ اندازی کنند. در سال 95 که هماهنگی‌ها برای آغاز عملیات آزادسازی موصل (پایتخت خودخوانده داعش در عراق) در جریان بود، آمریکایی‌ها به دولت مرکزی عراق فشار آوردند که حشد الشعبی حق حضور در این عملیات را ندارد؛ این در حالی بود که مناطق پیرامونی و دروازه‌های ورود به موصل نه توسط ائتلاف آمریکایی که توسط حشد الشعبی فتح شده بود و بسیج مردمی عراق در راه فتح ورودی‌های موصل شهدای زیادی را تقدیم کرده بود.

سرانجام علی‌رغم سنگ‌اندازی و کارشکنی آمریکایی‌ها،«حیدرالعبادی» نخست وزیر عراق در تابستان 95، تمام قد پشت «حشدالشعبی» ایستاد و طی حکمی اعلام کرد که نیروهای بسیج مردمی عراق، به عنوان نیروی رسمی وابسته به نخست‌وزیری محسوب می‌شوند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *