صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ابهام در افزایش دیدارهای "سفیر افغانستان" با پدر معنوی طالبان

۰۴ آبان ۱۳۹۶ - ۱۰:۱۶:۰۱
کد خبر: ۳۶۰۹۶۹
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
دیپلمات سابق افغانستان در پاکستان درباره دیدارهای سفیر کشورش در اسلام‌آباد اعلام کرد که دیدارهای «عمر زاخیلوال» با «مولانا سمیع الحق» معروف به پدر معنوی طالبان پرسش برانگیز است.

به گزارش سرویس بین الملل ، احمد سعیدی کارشناس مسائل سیاسی و دیپلمات سابق افغانستان در اسلام‌آباد در فیسبوک خود دیدارهای «عمر زاخیلوال» سفیر افغانستان در اسلام‌آباد با سمیع الحق معروف به پدر معنوی طالبان را پرسش برانگیز دانست.

وی نوشت که زاخیلوال هر ماه نزدیک به دو بار با مولانا سمیع الحق دیدار می‌کند در حالی که نیروهای این فرد علیه دولت افغانستان می‌جنگند.

احمد سعیدی تصریح کرد که چرا زاخیلوال با کسانی که دست آنها به خون مردم افغانستان آلوده است، دیدار می‌کند.

دیپلمات سابق افغانستان تاکید کرد که آیا سفیر حکومت وحدت ملی در اسلام‌آباد از این افراد صلح می‌خواهد یا در پشت پرده مسائل دیگری جریان دارد.

نشریه آمریکایی «بلومبرگ» چندی قبل نوشته بود که «عمر زاخیلوال» سفیر و نماینده ویژه رئیس جمهور افغانستان، دیدارهایش را از مدرسه «دارالعلوم حقانیه» افزایش داده تا رئیس این مدرسه از نفوذ خود بر طالبان برای پیوستن به روند صلح استفاده کند.

این مقام ارشد افغان در سه دیدار اخیر خود از این مدرسه تاکید کرد که «مولانا سمیع‌الحق» موسوم به پدر معنوی طالبان این مسئولیت را دارد تا برای پایان دادن به درگیری‌ها و کشتار مسلمانان از نفوذ خود بر این گروه استفاده کند.

پاکستان از دیرباز متهم به حمایت از طالبان و پناه دادن به آن‌ها در خاک خود بوده است و درخواست این دیپلمات ارشد افغان از سمیع‌الحق بر پیچیدگی جنگ افغانستان و نیاز رسیدن به یک راه‌حل سیاسی با طالبان تاکید می‌کند.

زاخیلوال همچنین امیدوار است که با سرمایه‌گذاری‌های بیش از 50 میلیارد دلاری چین در پروژه‌های زیرساختی در پاکستان، پکن از اهرم اقتصادی خود برای تحت فشار قرار دادن اسلام‌آباد برای ایجاد صلح در افغانستان استفاده کند.

با این حال بعید است طالبان مایل باشد که پای میز مذاکره برای صلح با حکومت افغانستان بنشیند، زیرا این حکومت را ضعیف دانسته و استراتژی آمریکا در این کشور را نیز آشفته می‌پندارد.

اشلی تلیس از اعضای ارشد بنیاد بین‌المللی صلح کارنگی نیز درباره دیدارهای اخیر زاخیلوال گفت: این دیدارها در حالی انجام می‌شود که دیگر امیدی به موثر بودن گزینه‌ها نیست.

وی که پیش از این نقش مشاور دولت آمریکا را در سیاست‌های این کشور در منطقه داشته است، افزود: بهترین دستاوردی که زاخیلوال ممکن است از این دیدارها کسب کند راه‌حلی غیر منسجم و آتش‌بس در برخی مناطق درگیری خواهد بود.

تلیس ادامه داد که پس از آن بررسی موفقیت بسیار دشوار خواهد شد، زیرا این کشور در وضعیت صلح و جنگ قرار خواهد داشت.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *