توضیحات رئیس شورای شهر تهران در رابطه با روند جدید نظارت بر مدیریت شهری
وی افزود: شورای شهر تهران در آغاز بیستمین سال فعالیت خود قرار دارد و نهادی است که وظیفه سیاستگذاری و نظارت بر فعالیتهای مدیریت شهری را برعهده دارد.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به منتسب بودن مدیریت شهری به وزارت کشور اظهارکرد: تا پیش از تشکیل شوراهای اسلامی شهر و روستا، نهاد مدیریت شهری منتسب به وزارت کشور بود و مانند سایر دستگاه های منتسب به دولت تحت نظارت مجلس شورای اسلامی قرار داشت.
هاشمی ادامه داد: مجلس شورای اسلامی جهت نظارت بر عملکرد دستگاه های تحت نظارت خود، علاوه بر ابزارهای سوال و استیضاح، عملکرد مالی دستگاه های تحت بودجه عمومی کشور را از طریق دیوان محاسبات بررسی می کند که این دیوان در گذشته با تاخیری چند ساله عملکرد دستگاه ها را در راستای بودجه مصوب بررسی می کرد.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به ارائه گزارش تفریغ از سوی شورای شهر خاطرنشان کرد: اکنون به صورت روزآمد عملکرد شهرداری را شورای شهر بررسی و در صورت انحراف در تخصیص و استفاده از بودجه به آنها تذکر می دهد و پس از پایان سال نیز گزارش تفریغ بودجه و حسابرسی دستگاه های دولتی را ارائه کرده و تخلفات و انحرافات را مورد پیگرد قرار می دهد.
وی افزود: نهاد شورای شهر که در مقایسه با مجلس شورای اسلامی، نهال نورسی محسوب می شود، تا کنون فاقد این ابزار نظارتی بوده است و در سالهای اخیر که حسابرسی عملکرد شهرداری تهران و سازمانها و شرکتهای وابسته به آن صورت می گرفته است، برای پیگیری تخلفات، رویه ای جز اعلام به مجمع عمومی آن دستگاه وجود نداشت.
هاشمی با انتقاد از هیجانات کاذب در انتشار اخبار مربوط به حسابرسی ها گفت: انتظار شورای شهر از افکارعمومی، کارشناسان و رسانه ها ارائه کمک های فکری و نظرات کارشناسی در این حوزه است تا در انتخاب مسیر با کمترین هزینه و بالاترین بازدهی، شورا را یاری کنند.