کارت هوشمند گامی مهم در راستا اجرایی کردن دولت الکترونیک
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ،دولت الکترونیک با هدف استفاده از فناوری اطلاعات برای سهل و آسانتر کردن خدمات رسانی به مردم در حوزه های مختلف شکل گرفت و طبق آیین نامهی اجرای دولت الکترونیک، دولت مکلف به ارائه خدمات به صورت غیرحضوری است.
تلاشهایی برای گسترش این فناوری صورت گرفته که در فاز اول پروژه در مرداد ماه سال جاری به بهره برداری رسید که طی آن ۵۱ دستگاه دولتی با ارائه ۴۴۰ خدمات الکترونیکی میپردازند و فاز دوم آن در بهمن ماه اجرایی خواهد شد.
در میان برنامههای پیشرو برای گسترش این فناوری، ایجاد کارت هوشمند با هدف تجمیع تمام کارتها یکی از برنامههای پیش رو است که در صورت اجرایی شدن کارتهایی مانند گذرنامه، گواهینامه، کارت پایان خدمت یا کارتهای دیگر را میتوان در کارت ملی تجمیع کرد.
در زمان مطرح شدن این برنامه صحبتهایی در خصوص تجمیع کارتهای بانکی یا عدم امکان تجمیع کارتها اعلام شد که این اخبار با واکنش محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات رو به رو شد.
وی در این باره اظهار کرد: تجمیع همه کارتهای شهروندان اعم از کارت بانکی و کارتهای دولتی موضوع مورد نظر نیست و تجمیع بیش از 30 میلیون کارت بانکی و چندین میلیون کارت دولتی در یک کارت امکان پذیر نیست.
بنا بر اعلام کارشناسان استفاده گسترده از کارتهای هوشمند برای تجمیع کارتها نیازمند زیرساختهای مخصوص دارد که آماده سازی آنها به سرمایه گذاری گسترده وابسته است. همچنین اجرا طرح با این گستردگی نیاز به واحد منسجم برای ایجاد مدیریت واحد بین سازمان های مربوطه دارد تا شاهد اجرا موفق طرح باشیم.