صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

غربت عمارت تاریخی کلاه فرنگی در گذر زمان/ آب‌هایی که از سرچشمه مشکل دارد

۳۰ مهر ۱۳۹۶ - ۱۳:۰۲:۳۱
کد خبر: ۳۵۹۹۹۷
غربت عمارت تاریخی کلاه فرنگی در گذر زمان، آب‌هایی که از سرچشمه مشکل دارد و ... را امروز در بسته خبری «در استان‌ها چه خبر» دنبال کنید.

به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، غربت عمارت تاریخی کلاه فرنگی در گذر زمان، آب‌هایی که از سرچشمه مشکل دارد و ... را امروز در بسته خبری «در استان ها چه خبر» دنبال کنید.

شاید دیگر قوم تپه‌ای نباشد!

ایسنا: منطقه کم‌نظیر قوم تپه به شکل توده ماسه‌ای در شمال‌غرب تبریز و در جنوب‌شرقی صوفیان قرار دارد و از جنوب هم به روستایی به همین نام یعنی قوم تپه محدود می‌شود. این تپه‌ها در قسمتی از جلگه تبریز میان کوه‌های مورو، میشو و دریاچه ارومیه قرار گرفته‌اند، به طوری که کوه‌های مورو آن را از شرق و شمال شرق، کوه‌های میشو از غرب و شمال‌غرب و دریاچه ارومیه از غرب و جنوب احاطه کرده‌اند. مردی میانسال که خود اهل روستای قوم تپه است، می‌گوید: در دوران کودکی به همراه دوستانش بر روی این ماسه‌ها بازی می‌کردند که بعدها صدای ماشین‌های بزرگ و رفت‌وآمد هر روزشان این آرامش را برهم زد. او با بیان این‌که ماسه‌بادی‌ها برای فروش به خارج از روستا منتقل می‌شد، ادامه می‌دهد تا جایی که می‌دانم این‌جا محل وقفی بود که بعدها مقرر شد که برای استفاده و اجاره آن باید مبلغی پرداخت می‌شد. بر اثر جابه‌جایی بیش از اندازه ماسه‌های بادی توسط شرکت‌ها، حجم ماسه‌های بادی خیلی کم می‌شد و اهالی روستا در مقابل این عمل مقاومت می‌کردند که متاسفانه اثری نداشت. او یادآور می‌شود که پس از چندین سال یکی از اهالی روستای مجاور به نام «الوار علیا» با ماشین‌های بزرگ وارد محل شد و ادعا کرد که صاحب ماسه‌ بادی‌ها بوده و آن را خریده‌ است که در ادامه درگیری میان فرد اهل روستای الوار و قوم‌تپه‌ای‌ها بالا می‌گیرد . این در حالی است که فرماندار شبستر در خصوص برداشت ماسه از قوم تپه صوفیان می گوید مجوز برداشت کنونی از سوی اداره‌کل صنعت، معدن و تجارت استان صادر شده است و طبق مکاتباتی که داشته‌ایم مقرر شده است که در صورت وجود اضافه برداشت و خروج از محدوه‌ی مجوز، به این امر رسیدگی شود و البته برای حفظ و صیانت از آن، باید منطقه به عنوان اثر ملی و طبیعی ثبت شود.

 

آب‌هایی که از سرچشمه مشکل دارد/تهدید سلامت مردم با تانکرهای آب

مهر: هرچند از دیرباز استفاده از آب چشمه های اطراف امری مرسوم و رایج بود اما در سال های اخیر استقبال مردم از این آبها در برخی از شهرهای شمالی استان شدت یافته است. در حال حاضر مردم شهرهای شوط، چالدران، پلدشت و حتی ماکو از نظر کمیت و کیفیت آب شرب شهری مشکل خاصی ندارند اما بر اساس باورهای اشتباهی که به یک فرهنگ تبدیل شده هزینه زیادی بابت خرید آب چشمه ها پرداخت می کنند در حالی که بحران یا کمبود آب شرب ندارند. آب چشمه هایی که هر لحظه از ساعت به دلیل آلودگی عوامل محیطی و زیرزمینی مستعد ایجاد مشکل برای سلامت مردم منطقه هستند حتی در صورت سلامت این آب ها انتقال آن با تانکرهای غیربهداشتی و غیراستاندارد و فروش آب به وسیله آنها نیز می تواند سلامت مردم را تهدید کند. متاسفانه هیچ قانون و نهاد نظارتی بر پمپاژ و فروش آب چشمه های اطراف به مردم منطقه وجود ندارد و این امر موجب سوءاستفاده افراد سودجو شده است که به بهانه معدنی، زلال و طبیعی بودن آب چشمه ها سودهای هنگفتی به جیب بزنند. آموزش،اطلاع رسانی در این میان نتوانسته باورهای غلط مردم این منطقه را که اکنون به فرهنگی تبدیل شده اصلاح کند چراکه وقتی آب شرب کافی، تصفیه شده وسالم وجود دارد چرا مردم اصرار دارند آب چشمه هایی که هیچ تضمینی بر سلامت آنها وجود ندارد خریداری کنند. معاون بهره برداری شرکت آب و فاضلاب آذربایجان غربی گفته که متاسفانه با وجود این که مردم برخی از شهرهای شمالی از جمله پلدشت، شوط، چالدران و حتی ماکو مشکلی درتامین آب شرب شهری ندارند اما گرایش شدیدی به خرید و استفاده از آب چشمه های اطراف پیدا کرده اند. این آبها املاح زیادی دارند و استفاده از آن سلامت مردم را تهدید می کند این در حالی است که آب شرب شهری ارائه شده به مردم بر اساس استانداردهای آب شرب کشور و با رعایت تمام نکات بهداشتی و شاخص های شیمیایی و املاحی و... تصفیه شده و در اختیار عموم قرار می گیرد. آب چشمه ها از سوی هیچ نهادی آزمایش نشده یا نظارتی بر بهداشتی بودن یا نبودن آنها وجود ندارد ولی مردم بابت این آبها هزینه پرداخت می کنند.


نخستین کاروان تجهیزات موکب چهارمحال و بختیاری به کشور عراق اعزام شد

تسنیم: صبح امروز نخستین کاروان تجهیزات و اقلام اهدایی به موکب قمر بنی‌هاشم(ع) چهارمحال‌وبختیاری برای پذیرایی از زائران اربعین حسینی بدرقه و در قالب 9 تریلر به کشور عراق اعزام شد. اقلام ارسال شده شامل مواد‌غذایی مانند آب، لبنیات، نوشابه، برنج و غیره و همچنین تجهیزات زیربنایی برای برپایی محل استقرار و مراکز خدمات‌رسانی هستند که با کمک‌های مردم و ادارات استان تهیه شده است. امسال استان اسکان و پذیرایی 220 هزار زائر اربعین حسینی در مدت 10 روز را عهده‌دار شده است که از این تعداد 100 هزار نفر در کربلا، 70 هزار نفر در عمود 285 نجف و 50 هزار نفر در مرز شلمچه پذیرایی و اسکان داده می‌شوند. همچنین 50 چشمه سرویس بهداشتی و 10 دوش حمام برای زائران اربعین حسینی در نظر گرفته شده است. ارسال 3 دستگاه نانوایی سیار، یک دستگاه خودرو آتش نشانی، تامین 20 دستگاه کپسول آتش نشانی، اعزام 2 دستگاه آمبولانس با تجهیزات کامل و تیم پزشکی نیز باید انجام شود.

غربت عمارت تاریخی کلاه فرنگی بندرعباس در گذر زمان

ایرنا: این عمارت که امروز درون محوطه حوزه علمیه بندرعباس، روبروی اسکله شهید حقانی قرار گرفته حدود سال 1698 میلادی برابر با 1084شمسی (دوره صفوی) و توسط هلندی های ساکن بندرعباس به عنوان مرکز تجارتخانه کمپانی هند شرقی هلند در سه طبقه احداث و در آن از مصالح سنگ سیاه، ساروج و گچ استفاده شد. هلندی ها از طبقه همکف و اتاق های متعدد آن برای نگهداری بار تجاری، طبقه دوم به عنوان محل اداره کمپانی و هم چنین محل سکونت و از طبقه سوم و فضای باز پشت بام و ایوان ساخته شده بر روی آن چون مشرف به شهر و دریا بود برای تفریح و استراحت استفاده می می کردند. این بنا پس از خروج هلندی ها به عنوان قلعه شهر و اصلی ترین ساختمان و محل استقرار حاکم و نیز انجام امور گمرک فعال بوده و حوادث بسیار مهم در سطح ملی و منطقه ای متعددی را از سر گذرانده که هر یک از آنها برگ زرینی بر تارک تاریخ خلیج فارس و هرمزگان است. شهرداری بندرعباس در سال 1352 و در قبال واگذاری اراضی متعلق به خود واقع در مجاورت بیمارستان شریعتی بندرعباس به اداره گمرک، این بنا و محوطه اطراف آن را تملک کرد و تا سال های منتهی به انقلاب اسلامی ادارات و نهادهای مختلف بطور موقت در آن مستقر بودند. این عمارت اوایل دهه 60 هجری شمسی به همراه محوطه اطراف آن به حوزه علمیه بندرعباس واگذار و بعدها توسط حضرت آیت الله احمدی فقیه (امام جمعه سابق بندرعباس) برای حوزه علمیه وقف شد. عمارت کلاه فرنگی تا اوایل دهه 70 به عنوان حوزه علمیه استفاده می شد و پس از احداث ساختمان جدید برای حوزه علمیه که در ضلع شمالی این عمارت بنا شده است، متروکه شد. اکنون سقف برخی اتاق های طبقه دوم این بنا فروریخته و برخی دیگر در حال ریزش است، چوب های سقف شرجی زده و فرسوده شده اند و آفتاب بر کف اتاق های آن طبقه حکمرانی می کند. بر پارچه سبز آفتاب خورده رنگ رفته ای روی دیوار خسته عمارت کلاه فرنگی نوشته اند خطر ریزش ساختمان، لطفا پارک نکنید، شیشه های رنگی برخی درها و پنجره ها افتاده است.
میزهای قدیمی، پتوها و موکت هایی در راهرو و برخی اتاق های طبقه اول رها شده اند، برخی اتاق ها در هم ندارند ، گچ ها بر اثر رطوبت و شرجی از برخی قسمت های دیوار جدا شده است. این عمارت که تنها بنای باقی مانده از سال های ابتدای تاسیس شهر بندرعباس است، در حافظه تاریخی خود رویدادهای بسیار مهم و تاثیر گذاری همچون حمله افغان ها به شهر و پناه مردم به آن در اواخر دوره صفوی و همچنین جنگ ها و زد و خوردهای بسیاری میان نیروهای ایرانی و برخی متجاوزین بیگانه را در حافظه خود جای داده و امروزه فریاد کمک خواهی اش را با ندای فرسودگی از گذر ایام به گوش می رساند و از غربت خود بین مردمان گلایه مند است.

 
85 درصد از گوش های تلفن همراه در کلانشهر اراک قاچاق است

18 درصد از محل ورود هر گوشی تلفن همراه باید عوارض گمرک و مالیات اخذ شود اما به علت رواج پدیده قاچاق این درآمد عاید کشور نمی شود. خدمات پس از فروش شامل تلفن همراه قاچاق نمی شود و سرگردانی و نارضایتی مردم را به همراه دارد. خروج ارز از کشور و ورود برخی گوشی های تلفن های همراه کم مصرف و بدون مشتری از تبعات عرضه محصولات قاچاق به کشور است. طرح کددار کردن گوشی های تلفن همراه (رجیستری) از 28 مهرماه کلید زده شده است؛ مرحله نخست طرح تنها به رصد بازار از وجود گوشی های قاچاق می پردازد و گوشی های فعلی فعال در شبکه تلفن همراه، قانونی است و مشمول اجرای طرح نخواهند شد. گوشی هایی که تاکنون وارد کشور شده و گوشی هایی که در دست مردم است در طرح رجیستری مجاز تلقی می شود و جای هیچ نگرانی برای مردم نیست. واحدهای عرضه کننده گوشی تلفن همراه در اراک از 2 ماه گذشته محصولات خود را با گارانتی معتبر عرضه می کنند تا از ورود کالای قاچاق جلوگیری شود. از پنجم آبان هم طرح برخورد با عرضه کنندگان کالای قاچاق در محصولات تلفن همراه آغاز شده است و ظرف مدت یک هفته عرضه کنندگان تلفن همراه فرصت دارند محصولات موجود خود را به فروش برسانند. با اجرای طرح ریجستری پیش بینی می شود قیمت تلفن همراه 20 تا 30 درصد افزایش پیدا کند بنابراین مردم برای ساماندهی بازار تلفن همراه در اجرای طرح همکاری داشته باشند گفتنی است، 340 واحد صنفی عرضه تلفن همراه با مجوز پروانه کسب در اراک فعالیت دارند.


 


برچسب ها: اربعین حسینی

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *