ابتلا به بیماری مرگبار روانی از دوران جنینی
کارشناسان امیدوار هستند دانستههای جدید سبب غربالگری مادران باردار و شناسایی بیماری در جنین شود. براساس آمار سازمان بهداشت جهانی بیش از نیمی از مبتلایان به اختلالهای روانی در دنیا مراقبتهای لازم درمانی را دریافت نمیکنند و بسیاری از آنها حتی نمیدانند که به بیماری روانی مبتلا هستند.
کارشناسان دریافتند ژنتیک تقریبا ۸۰ درصد در بروز خطر ابتلا به اسکیزوفرنی در مبتلایان موثر است.
این یافتهها حاصل پژوهش دانشمندان دانشگاه کپنهاک کشور دانمارک بر روی بیش از ۶۰ هزار فرد مبتلا به اختلالهای روانی است که ژنتیک در بیش از ۸۰ درصد موارد در بروز بیماری موثر بوده است.
یکی از شایعترین اختلالهای روانی بیماری اسکیزوفرنی است که فرد مبتلا به آن در صورت درمان نشدن امکان انجام رفتارهای پرخطر حتی خود کشی را دارد.
براساس آمارها تنها در انگلیس بیش از ۲۲۰ هزار نفر به بیماری اسکیزوفرنی مبتلا هستند و محققان اعلام کرده اند که ابتلا به این بیماری پرخطر رشد صعودی در جهان داشته است.
باوجود پیشرفتهای بسیار موفق علم پزشکی برای تولید دارو و کمک به بیماران غربالگری نوزاد مستعد ابتلا به این بیماری قبل از تولد میتواند به پزشکان کمک فراوان کند و مانع از توسعه یا تشدید علائم بیماری بر اثر عوامل تحریک کننده شود.
کارشناسان اعتقاد دارند اکنون در دنیا بیش از نیمی از ۲۱ میلیون فرد مبتلا به اسکیزوفرنی کمکهای درمانی مورد نیاز را دریافت نمیکنند و این ممکن است سبب رفتارهای خشن و پرخطر و حتی تمایل به خودکشی در آنها شود.
اکنون دانشمندان در تلاش برای شناسایی ژنهای موثر در بروز بیماری اسکیزوفرنی در نوزادان و خانواده آنها هستند تا به این ترتیب از طریق اصلاح ژنتیکی مانع از ابتلای افراد به این بیماری در آینده شوند.
منبع:باشگاه خبرنگاران