صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نکته سلامت؛ آنچه باید درباره روغن ذرت بدانیم

۲۹ مهر ۱۳۹۶ - ۱۰:۴۴:۰۱
کد خبر: ۳۵۹۶۰۹
ذرت تقریباً حاوی 4.5 درصد روغن است که حدود 85 درصد این روغن در جوانه آن قرار دارد؛ روغن ذرت بوی ملایمی دارد و دارای ارزش غذایی زیادی است، روغن جوانه ذرت منبع غنی از امگا 3 به عنوان یک اسید چرب ضروری است.

به گزارش گروه فضای مجازی ، روغن ذرت پایداری زیادی نسبت به اکسیداسیون دارد و از آن می‌توان برای همه مصارف پختن، سرخ کردن کوتاه مدت و نیز سالاد استفاده کرد، این روغن هم از نقطه نظر تغذیه‌ای و هم از نظر کیفیت پخت عالی است.

این روغن را از لحاظ اسید لینولئیک به عنوان یک اسید چرب ضروری، غنی می‌دانند. دلیل پایداری روغن ذرت در برابر اکسیداسیون، وجود مواد آنتی‌اکسیدان طبیعی در آن مانند اسید فرولیک و توکوفرول‌ها است .

مدیر گروه تحقیقات صنایع غذایی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان‌شرقی اظهار کرد: روغن ذرت نقش مهمی در تأمین اسیدهای چرب ضروری و ویتامین‌هایK و E داشته و اثرات مفیدی بر سیستم قلبی عروقی و همچنین سیستم ایمنی دارد.

محرمعلی برخورداری خاطرنشان کرد: روغن ذرت حاوی مقادیر بالایی از اسیدهای چرب غیراشباع و مقادیر کمی اسیدهای چرب اشباع شده است که از این نظر نیز برای سلامتی بسیار مفید است.

وی ادامه داد: رژیم غذایی حاوی روغن ذرت احتمالاً یک نقش مهم کمکی در کنترل قند خون دارد و خاصیت ضد سرطانی این روغن (به خصوص سرطان روده) در حیوانات به اثبات رسیده است.

مدیر گروه تحقیقات صنایع غذایی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان‌شرقی یادآور شد: روغن ذرت پایداری زیادی نسبت به اکسیداسیون دارد و از آن می‌توان برای همه مصارف پختن، سرخ کردن کوتاه مدت و نیز سالاد استفاده کرد، این روغن دارای بوی ملایمی بوده و هم از نقطه نظر تغذیه‌ای و هم از نظر کیفیت پخت عالی است.

وی افزود: اسید چرب غیراشباع امگا6 موجود در این دانه قابل توجه است ‎.

برخورداری، روغن ذرت را منبع خوبی از ویتامین E دانست و تاکید کرد: ‎ روغن ذرت منبع خوبی از ویتامین E بوده و 20-10 درصد این ویتامین را در هر وعده غذایی که معادل 14 گرم است، تأمین می‌کند.

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان‌شرقی اظهار کرد: اسیدچرب امگا3 روغن ذرت در رشد مناسب بدن، پیشگیری از سرطان، بهبود سیستم ایمنی و عملکرد حافظه و مغز موثر است.

جابر سلیمانی افزود: اسیدهای چرب امگا6 آن متعادل کننده عملکرد امگا3 و فعال کننده گیرنده های دارویی در دیواره های سلول های بدن است.

وی ار بوی ملایم روغن ذرت گفت و خاطرنشان کرد: روغن ذرت دارای بوی ملایمی بوده و از لحاظ تغذیه ‌ای، ارزش غذایی زیادی دارد، به طوری که روغن جوانه آن از ‏لحاظ اسید لینولئیک ‏(امگا 3)‏ ‎ ‎ که یک اسید چرب ضروری است، غنی بوده و علاوه بر آن دارای ماده ‌ای است که با خوردن ‏روغن آن، میزان جذب کلسترول بیش از 25 درصد کاهش داده می‌ شود و به این ترتیب، بیماری ‌های قلبی که تا حد زیادی ‏تابع کلسترول خون هستند، افت قابل توجهی پیدا می‌ کنند.

سلیمانی ادامه داد: دلیل پایداری روغن ذرت در برابر اکسیداسیون، وجود مواد آنتی‌اکسیدان طبیعی در آن مانند اسید فرولیک و توکوفرول‌ها است .

کارشناس صنایع غذایی و عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی یادآور شد: روغن ذرت فاقد رنگدانه کلروفیل است، بنابراین مدت ماندگاری روغن ذرت، 12 تا 24 ماه است، زیرا رنگدانه کلروفیل عمل اکسیداسیون روغن را در مقابل نور تسریع می‌کند.

وی با اشاره به ماندگاری روغن ذرت افزود: مدت ماندگاری روغن ذرت، 12 تا 24 ماه است زیرا رنگدانه کلروفیل عمل اکسیداسیون روغن را در مقابل نور تسریع می‌کند.

سلیمانی روغن ذرت را دارای ماهیت ضدسرطان روده دانست و تاکیدکرد: روغن ذرت حاوی اسید های چرب لینولئیک و آراشیدونیک است که در سلامت پوست و ساخت هورمون های جنسی و کاهش ابتلا به اگزما و آکنه موثر است. دارای ماهیت ضد سرطان روده است و به دلیل داشتن آنتی اکسیدان های طبیعی (اسیدفرولیک و توکوفرول ها) مصرف روغن زیتون را در جلوگیری از پیری موثر می دانند.

براساس این گزارش، روغن ذرت خواص بسیاری از جمله توانایی جلوگیری از استرس اکسیداتیو، کاهش التهاب، پایین‌آوردن کلسترول بد، محافظت از پوست، تقویت سلامت بینایی و کاهش واکنش‌های حساسیتی را داراست. به‌هرحال، این روغن، مضراتی مانند افزایش وزن، خطر بالای سرطان و سمی بودن. نیز دارد که باید درنظر گرفته‌ شوند. برخی از این مضرات، به‌ میزان زیادی به نوع روغن ذرتی که استفاده‌ می‌کنید و نحوه روغن‌گیری از ذرت بستگی‌ دارد.

منبع:ایسنا



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *