صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اموال همسر و فرزند بخاطر بدهی پدر یا همسر قابل مصادره نیست

۲۵ مهر ۱۳۹۶ - ۱۷:۵۰:۱۸
کد خبر: ۳۵۸۷۱۲
دسته بندی‌: مجله حقوقی ، عمومی
فردی که به دیگران بدهکار است و توان مالی پرداخت بدهی‌اش را ندارد، اموال نزدیکانش را نمی‌توان بخاطر بدهی او مصادره کرد. کارشناسان وکیل‌آنلاین در این مورد توضیح داده‌اند.

به گزارش ، پرسش مخاطب وکیل‌آنلاین درباره امکان مصادره اموال نزدیکان فرد بدهکار این است:

باسلام. من ضامن یک نفر شدم ووام گرفته ووام گیرنده هیچ مال وملکی به اسم خودش ندارد ایا میشود مال همسر ونزدیکان درجه یکش توقیف کرد ممنون.

پاسخ کارشناسان وکیل‌آنلاین:
ماده ۱ قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی، هر کس به موجب حکم دادگاه به دادن هر نوع مالی به دیگری محکوم شود و از اجرای حکم خودداری کند، هرگاه محکوم به عین معین باشد آن مال أخذ و به محکومٌ له تسلیم می‌شود و در صورتی که رد عین ممکن نباشد یا محکوم به عین معین نباشد، اموال محکوم علیه با رعایت مستثنیات دین و مطابق قانون اجرای احکام مدنی و سایر مقررات مربوط، توقیف و از محل آن حسب مورد محکوم به یا مثل یا قیمت آن استیفاء می‌شود. از طرفی دیگر مطابق ماده ۲ از همان قانون، مرجع اجراء کننده رأی، اعم از قسمت اجرای دادگاه صادرکننده اجرائیه یا مجری نیابت، مکلف است به تقاضای محکوم له از طرق پیش بینی شده در این قانون و نیز به هر نحو دیگر که قانوناً ممکن باشد، نسبت به شناسایی اموال محکوم علیه و توقیف آن به میزان محکوم به اقدام کند.
فلذا باید بیان داشت توقیف و برداشت از اموال دیگران امکان پذیر نمی‌باشد. اما همواره پرداخت دین از طرف ثالث و به خواست خود اشکال قانونی ندارد.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *