اختلافات اقلیم کردستان عراق؛ یکی از پیامدهای همهپرسی
کارشناس مسائل غرب آسیا درباره اتفاقات اخیر اقلیم کردستان عراق گفت: این اختلافات و در گیریها یکی از پیامدهای برگزاری همه پرسی در اقلیم کردستان عراق بود.
وی ادامه داد: برخی از گروهها موافق اجرایی شدن همه پرسی در آن بازه زمانی نبودند و برخی هم درخصوص نحوه اجرای آن، اما و اگر داشتند، ولی ساکت شدند چرا که یک اندیشه عمومی حاکم بود و اینها نگران بودند که اگر مخالفت خود با همه پرسی را اعلام کنند از سوی افکار عمومی بعنوان مخالفت با اصل آرمان کردستان عراق در نظر گرفته شود.
کارشناس مسائل غرب آسیا تاکید کرد: اما مخالفان برگزاری همه پرسی در اقلیم کردستان با سکوت شان زمینه یک طرفه حرکت کردن آقای مسعود بارزانی در برگزرای رفراندوم و افزایش اعتراضات در داخل عراق از طرف همه احزاب و گروههای عرب، ترکمن، کردهای مخالف بارزانی، مسیحییان و ایزدیها و سایر اقلیتها را فراهم کردند.
زنگنه تاکید کرد: زمانی که این مسائل در جریان بود ناگهان حضور گروههای تروریستی مانند (پکک) و یکی دو گروه تروریستی دیگر در کرکوک حساسیت موضوع را دو چندان کرد و با وجود تمام اولتیماتومهای دولت مرکزی عراق به اربیل عکس العمل مثبتی را شاهد نبودیم.
وی عنوان کرد: آغاز برخی حملههای محدود به مراکز احزاب شیعی، کردی، ترکمان و غیره در کرکوک به این موضوع دامن زد و تصمیم دولت عراق برای ورود به کرکوک را نهایی کرد. حضور استاندار تندرو از یکی از احزاب کرد عراقی در کرکوک نیز بیشتر به اختلافات دامن زدو نهایتا دیدیم نیروهای انتظامی و نظامی عراق وارد کرکوک شدند و پیشمرگههای وابسته به حزب میهنی کردستان عراق کرکوک را به صورت مسالمت آمیز ترک کردند و به دست نیروهای دولت مرکزی عراق افتاد.
کارشناس مسائل غرب آسیا یادآورشد: اعضای (پکک) که گروهی از تروریستها هستند با پیشمرگهها درگیر و به آنها معترض شدند که چرا کرکوک را رها کردند، کرکوک یک شهر مهم چند ملیتی است که طبق قانون اساسی عراق میبایستی به صورت توافقی نحوه مدیریت و تابعیتش به تفضیل مورد بحث واقع شود و به نظر میرسد که وقت آن رسیده تا دولت عراق نسبت به سرنوشت کرکوک یک تصمیم روشن و قاطعی را اتخاذ کند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *