صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مصرف چغندر سلامت را تهدید می‌کند/ فواید شگفت‌انگیز آب سیب‌زمینی/ گوشت، مرغ و قارچ را قبل از مصرف نشویید

۲۵ مهر ۱۳۹۶ - ۰۹:۵۹:۵۶
کد خبر: ۳۵۸۴۳۰
مصرف چغندر سلامت را تهدید می‌کند، فواید شگفت انگیز آب سیب زمینی، گوشت، مرغ و قارچ را قبل از مصرف نشویید و ... از جمله اخباری است که بسته سلامت میزان امروز به آن‌ها پرداخته است.

به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، مصرف چغندر سلامت را تهدید می‌کند، فواید شگفت انگیز آب سیب زمینی، گوشت، مرغ و قارچ را قبل از مصرف نشویید و ... از جمله اخباری است که بسته سلامت میزان امروز به آن ها پرداخته است.

خطرات و فواید سلامت مصرف چغندر

عصرایران: چغندر حاوی سطوح بالای عوامل آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است، که مطالعات نشان داده اند ممکن است به کاهش خطر ابتلا به برخی انواع سرطان کمک کنند. چغندر رنگ قرمز خود را مدیون یک رنگدانه گیاهی به نام بتاسیانین است، که برخی مطالعات اولیه نشان داده اند ممکن است از سلول ها در برابر عوامل سرطان‌زای مضر محافظت کند. همچنین، سطوح بالای فیبری منحصر به فرد که در چغندر یافت می شود، با کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ پیوند خورده است. چغندر منبع خوبی برای فولات و بتائین است. این مواد مغذی به همراه هم عمل کرده و در کاهش سطوح هوموسیستئین خون که می تواند خطر ابتلا به بیماری قلبی را در نتیجه شکل گیری التهاب و آسیب رساندن به شریان ها افزایش دهد، نقش داشته باشند. اما اگر مستعد ابتلا به سنگ های کلیه هستید، شاید بهتر باشد برگ های چغندر را با احتیاط بیشتری مصرف کنید. آنها سرشار از اگزالات ها هستند، که می توانند کریستال های کوچکی را شکل داده و به شکل گیری سنگ های کلیه منجر شوند. مصرف چغندر می تواند موجب ابتلا به نقرس شود. نقرس یک نوع آرتریت است که به واسطه افزایش بیش از حد اسید اوریک در بدن شکل می گیرد.


فواید شگفت انگیز آب سیب زمینی برای سلامتی

تبیان: آب سیب زمینی برای درد مفاصل سالمندان بسیار مفید است زیرا اسید اوریک را از بدن خارج می‌کند. آب سیب زمینی حاوی آلکالین است که می‌تواند برای پیشگیری از سرطان و بیماری‌های قلبی و عروقی سودمند باشد. آب سیب زمینی، کمک زیادی به سیستم گوارش می‌کند، مانند التیام زخم معده، مشکلات گوارشی و یبوست. آب سیب زمینی، اسیدیته‌ معده را تعدیل کرده و دردهای زخم معده را تسکین می‌دهد. برای این منظور بهتر است از آب سیب زمینی قرمز استفاده کنید، مخصوصاً سیب زمینی‌های تازه. خیلی مهم است که آب سیب زمینی قرمز را فوراً بعد از تهیه بنوشید. قبل از تهیه آب سیب زمینی، آن‌ها را خوب بشویید، تمیز کنید و خشک کنید. هرگز از سیب زمینی‌های سبز یا آن‌هایی که لکه‌های سیاه دارند استفاده نکنید چون ممکن است حاوی مواد سمی باشند. سیب زمینی با پوست اگر بخارپز شود، پروتئین بسیار زیادی داشته و املاح و مواد معدنی قابل توجهی به بدنتان خواهد رساند. چیزی که باعث می‌شود آب سیب زمینی مقوی باشد، پتاسیم بالای آن است. آب سیب زمینی علاوه بر پتاسیم، منبع غنی ویتامین B و C نیز هست، ضمناً یک عدد سیب زمینی متوسط می‌تواند مقادیر زیادی آهن به بدنتان برساند. اگر آب سیب زمینی خام را تهیه کنید تمام این خواص، کیفیتشان بسیار بهتر خواهد شد.


خون دماغ، خوش‌خیم یا خطرناک؟

جام جم: عوامل خطرناکی چون تومورها، اختلالات انعقادی و داروهای ضدانعقاد خون ممکن است باعث خونریزی از بینی شوند اما این موضوع بسیار نادر است و 99 درصد از علل خون‌دماغ ارتباطی با سرطان و مشکلات انعقادی خون ندارند. از آنجا که یکی از شایع‌ترین انواع خون دماغ در فصول سرد سال شیوع پیدا می‌کند. اختلالات انعقادی خون، فشارخون، بیماری‌های قلبی و عروقی، دیابت، برخی بیماری‌های کبدی و مصرف داروهای رقیق‌کننده خون مانند آسپرین شایع‌ترین علل این عارضه هستند. البته از میان علل موضعی خون دماغ شدن هم می‌توان به التهاب و خشکی بینی، انحراف تیغه بینی، دستکاری بینی، وجود رگ‌های نابجا و همچنین وجود توده اشاره کرد. شکی وجود ندارد از دیدگاه بیمار، خون دماغ بسیار استرس‌زا و ناراحت‌کننده است و باعث اضطراب می‌شود و باید مورد توجه قرار بگیرد و درمان شود. البته ممکن است خون دماغ به دلیل دستکاری ساده داخل بینی یا کنده شدن ترشحات خشک مخاط داخل بینی باشد و علت مهمی نداشته نباشد، ولی درعین حال ممکن است مشکلات عمده‌ای خودشان را به صورت خون دماغ نشان دهند. پس اگر خون دماغ تداوم داشته باشد بهتر است پیگیری شود .


آداب مراقبت از موها در فصول سرد

بیشتر افراد معمولا از شامپو برای تمیز کردن طول مو استفاده می‌کنند. با این حال، کارشناسان می‌گویند شامپو زدن پوست سر، ریشه‌ها و ساقه مو موثرتر است، زیرا آلودگی‌ها بیشتر در این نقاط تجمع پیدا می‌کنند. استفاده زیاد از شامپو در انتهای موها می‌تواند خشکی مو را در پی داشته باشد. شامپو را ابتدا روی پوست سر قرار داده و این ناحیه را شست‌و‌شو دهید و در پایان سراغ طول موها و انتهای آن بروید. ماساژ پوست سر به آرامی و با حرکت دایره‌ای رو به بالا باعث افزایش گردش خون در پوست سر می‌شود و اصطکاک کمتری ایجاد می‌کند. زمان شامپو زدن را طولانی نکنید. شامپو زدن موها نباید بیشتر از 3 دقیقه طول بکشد. هرچند حمام آب داغ بویژه در فصول سرد، می‌تواند باعث سرحال شدن ما شود اما استفاده از آب داغ در حمام تاثیرات نامطلوبی بر پوست و مو دارد. آب داغ با از بین بردن چربی‌های ضروری مو باعث خشک شدن و گره افتادن موها می‌شود. آب ولرم گزینه خوبی برای شست‌و‌شوی مو است. همچنین شستن موها با آب سرد، موجب باز شدن منافذ پوست سر و مرطوب ماندن و براق شدن موها می‌شود. برس زدن درست، اهمیت زیادی برای سلامت مو دارد. بهتر است به جای شانه از برس استفاده شود. برس زدن باید از انتهای مو شروع و به سمت بالا ادامه پیداکند. بهتر است همیشه موها را از لایه زیر به سمت بیرون برس بکشید.


قید شستن این خوردنی ها را بزنید

شستن بعضی از غذاها می‌تواند به پخش شدن باکتری‌های و یا پیامدهای منفی دیگر بیانجامد. ماده مخصوصی را به تخم مرغ می‌زنند تا از فساد آن به وسیله باکتری‌ها جلوگیری کنند. آب این ماده حفاظت کننده را از بین می‌برد، پس نباید آن را بشویید. باکتری‌های روی مرغ تازه برای سلامتی ما بسیار خطرناک هستند. معروف‌ترین این باکتری‌ها سالمونلا است. عده زیادی از مردم فکر می‌کنند که شستن مرغ پیش از پختن آن این مشکل را حل می‌کند، اما آنها اشتباه می‌کنند. با شستن مرغ، باکتری‌ها به وسیله آب به دست و سینک دستشویی منتقل می‌شوند. درست مانند مرغ، شما نباید گوشت را بشویید، زیرا شستن گوشت باعث آلوده شدن سینک دستشویی و دست‌ها به باکتری‌های خطرناک می‌شود. شما می‌توانید با پختن در درجه حرارت بالا باکتری‌ها را بکشید. نمی‌دانیم چه کسی شستن ماکارونی را پیشنهاد کرده است. آشپزهای حرفه‌ای می‌گویند شستن ماکارونی نشاسته آن را از آن می‌شوید و سس آن خوب نمی‌شود. شما می‌توانید بعد از پختن ماکارونی آن را بشویید اگر می‌خواهید آن را با سالاد بخورید و یا سرخ کنید. شما نمی‌توانید قارچ را برای مدت طولانی زیر آب بگیرید و یا در آب خیس کنید، قارچ به راحتی آب را جذب می‌کند. درست پیش از پختن بهتر است آن را سریع بشویید و با دستمال کاغذی خشک کنید.

 


راست یا دروغ برخی مضرات چشمی!

چاردیواری: چشم انسان یک قطر قدامی ـ خلفی و یک عدسی دارد که این عدسی، چشم را با شرایط مختلف تطبیق می‌دهد و در اصطلاح دیوپتری چشم را تنظیم می‌کند. نمره چشم افراد، براساس ژنتیک تعیین می‌شود و این‌که کودکی با فاصله نزدیک جلوی تلویزیون بنشیند، تاثیری در تغییر نمره چشم او ندارد و نمی‌تواند عاملی برای عینکی شدن کودک باشد و این باور نادرست است. لیزیک یا لازک را باید در شرایطی برای فرد انجام داد که میزان نمره چشم فرد حداقل یک تا یک و نیم باشد. علاوه بر این، انجام این کار به افرادی توصیه می‌شود که به عینک وابسته هستند و برای انجام کارهایشان باید حتما عینک بزنند و ز طرفی هم تمایلی به استفاده از عینک ندارند. کارهایی که به دقت زیادی نیاز دارد و ظریف است، مانند قالیبافی، می‌تواند ضعیف شدن چشم را به دنبال داشته باشد. همچنین کار با کامپیوتر می‌تواند باعث آسیب به چشم و ضعیف شدن آن شود. اما درستش این است که به ‌طور کلی انجام هر کاری با فاصله نزدیک و به شکل طولانی مدت، می‌تواند چشم‌ها را نیم نمره ضعیف کند البته گاهی ممکن است ضعیف شدن چشم موقتی باشد و با استراحت کافی، به حالت عادی بازگردد. کار با کامپیوتر به صورت طولانی مدت (7 تا 8 ساعت) و مداوم، می‌تواند باعث اسپاسم ماهیچه‌های تطابقی چشم شود که این مساله درد در چشم، تهوع و سردرد را به همراه دارد. به این مساله سندرم نگاه کردن به کامپیوتر (CVS) گفته می‌شود. برای برطرف کردن این مشکل، باید بعد از 15 دقیقه کار با کامپیوتر، حتما یک دقیقه به نقطه‌ای دورتر مثلا با فاصله 6 متر نگاه کرد. اگر کار با کامپیوتر ادامه پیدا کند، این مساله را باید با مدت زمان بیشتری ادامه داد به‌طوری‌که بعد از نیم ساعت باید سه دقیقه و بعد از یک ساعت کار با کامپیوتر به مدت 5 دقیقه به نقطه‌ای دورتر نگاه کرد تا این اسپاسم از بین برود.



رازهای نهفته در موزهای سیاه و گندیده

سلامت آنلاین: نقاط سیاه روی موزهای سالم دارای نوعی پروتئین است که به کاهش رشد سلول های تومور و سرطان کمک می کند. موزها میزان زیادی فیبر دارند، افزون بر این داری فیبر بیشتری هستند که برای حفظ سلامت بدن مفید است .موزهای لکه دار سیاه مملو از پتاسیم هستند که به طرز معجزه آسایی برای سلامت قلب موثر است. پتاسیم به تنظیم فشار خون کمک می کند و می تواند در جلوگیری از سکته و حملات قلبی اثر زیادی داشته باشد. موز یک میوه بسیار انرژیک است. میزان زیادی کربن و آب دارد وغنی از کالری است و پتاسیم موجود در آن قند خون را نیز تنظیم می کند. موز در کاهش سوزش معده، حالت ترش کردن و رفلاکس موثر است. پتاسیم بالای موجود درآن حالت اسیدی معده را با افزایش سطح (پ.هاش) خون خنثی می کند.


اسکن MRI از مغز کودک خطر اولیه ام اس را تشخیص می دهد

مهر: علائم ام اس در کودکان دیر تشخیص داده می شود، اما پیشگیری از ناتوانی های ناشی از بیماری و عود بیماری دشوار است. تشخیص ام اس با استفاده از یافته های MRI و بدون علائم بیماری را RIS (سندروم جداشده رادیولوژیکی) می گویند. به گفته محققان دانشکده یل آمریکا، کودکان مبتلا به RIS نماینده گروهی از کودکان با ریسک بالا هستند که باید از لحاظ ابتلا به ام اس بالینی به دقت تحت نظر باشند. در این مطالعه محققان کودکان را در شش کشور جهان بررسی کردند و دریافتند اسکن MRI می تواند تغییرات موجود در مغز را در ارتباط با ام اس و قبل از ظهور علائم بالینی بیماری آشکار سازد. کودکان در این مطالعه به خاطر سایر عواملی نظیر سردرد تحت اسکن MRI قرار گرفتند، اما این اسکن به شکل غیرمنتظره ای علائم ام اس را آشکار ساخت. محققان دریافتند کودکان دارای نشانگر خاص در مایع نخاعی یا تغییرات MRI در نخاع با بالاترین خطر ابتلا به علائم بالینی ام اس مواجه بودند.


شناسایی ۷۶ ژن جدید مقاوم به آنتی بیوتیک

یافته های محققان دانشگاه چالمرز سوئد نشان می دهد که چندین نوع از این ژن های مقاوم می توانند قدرت بیشتری به باکتری ها برای مقاومت در برابر آنتی بیوتیک ها دهند. سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «مطالعه ما نشان می دهد تعداد زیادی ژن های مقاوم ناشناخته وجود دارند. آگاهی از این ژن ها امکان یافتن موثرتر انواع جدید باکتری های مقاوم را فراهم می سازد». ژن های جدید که ما کشف کرده ایم تنها نوک یک کوه یخی هستند. هنوز تعداد زیادی ژن های مقاوم آنتی بیوتیکی ناشناخته وجود دارند که می توانند مشکلات زیادی برای سلامت جهان در اینده داشته باشند. افزایش شمار عفونت های ناشی از باکتری های مقاوم به آنتی بیوتیک یک مشکل جهانی به سرعت در حال افزایش است. در این مطالعه، محققان با آنالیز رشته های DNA از باکتری های جمع آوری شده از انسان ها و محیط های گوناگون از سراسر جهان، ژن های جدید را شناسایی کردند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *