صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

هر ایرانی یک کرسی اندیشه ورزی است

۲۵ مهر ۱۳۹۶ - ۰۸:۳۰:۲۲
کد خبر: ۳۵۸۱۵۰
دسته بندی‌: فرهنگی ، عمومی
نویسنده کتاب اندیشه ورزی رنگین تر از یک انقلاب گفت: اهمیت رقص قلم برای پدید آمدن این مجموعه زمانی در من کلید خورد که یافتم تقویت فرهنگ تفکر در جامعه می تواند از وجود یک انقلاب یا یک دگرگونی اجتماعی هم رنگین تر باشد. شعار عملیاتی این کتاب " هر ایرانی یک کرسی اندیشه ورزی است."

سید محمود کمال آرا نویسنده کتاب اندیشه ورزی رنگین تر از یک انقلاب در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی در خصوص مضمون این کتاب گفت: دعوت به اندیشه ورزی در جمهوری اسلامی ایران توسط رهبر معظم انقلاب بیانگر نیاز کشور به اندیشیدن و تفکر است. دیدگاه عمیق ایشان به اندیشه ورزی، لزوم پیدایش آن از راس تا لایه ها و توسعه اندیشه ورزی در بین آحاد جامعه از اهمیت ویژه ی این مهم پرده بر می دارد.

وی در ادامه عنوان کرد: اهمیت رقص قلم برای پدید آمدن این مجموعه زمانی در من کلید خورد که یافتم تقویت فرهنگ تفکر در جامعه می تواند از وجود یک انقلاب یا یک دگرگونی اجتماعی هم رنگین تر باشد. شعار عملیاتی این کتاب " هر ایرانی یک کرسی اندیشه ورزی است. فقدان مولفه تفکر و آگاهی سبب شده است تا بشر بدون پیشینه ای مستند، علمی و منطقی مسائل پیرامونی خود را بپذیرد. تقویت باورهای موروثی و تیز کردن شمشیر مخالفت بی پندار، محرکی برای عقب گرد جوامع و مقاومت در برابر پیشرفت می باشد. شیوع انحرافات راهبردی در هنجارهای اجتماعی و نشر اطلاعات خاکستری، عموم را در " دام حباب اطلاعات جمعی انداخته و محصور کرده است. این دام تقویت باورهای غلط در اکثریت جامعه و بالاخص در گروه تاثیر پذیر را دو چندان نموده است..

کمال آرا تاکید کرد: این باورها خواه مذهبی و خواه سیاسی هم که باشند اما میلی به بررسی آن در بین فرد فرد جامعه یافت نمی شود. علت این بی میلی عدم تقویت و آگاهی مردم نسبت به تفکر و اندیشه ورزی است. حاکمان و رهبران سیاسی نقش بسزایی در فراهم آوری اندیشه ورزی در بین جامعه را دارند. از این روآگاه نبودن افراد جامعه نسبت به حقوق اجتماعی ایشان و نگنجاندن مردم در تصمیم سازی های اجتماعی و سیاسی از مهمترین دغدغه های حاکمان بمنظور ضمانت سیطره ی حکومتی خود می باشد.

وی ادامه داد : بهره وری اندیشه های لایه های پایین دست اجتماع تا سطوح بالاتر و سیاست گذاری بر اساس خرد جمعی و تصمیم سازی هیئت های اندیشه ورزی، زمینه بمب تغییر در هر کشوری است که حاکمان و رهبران سیاسی به تناسب حکومت داری خود بعضا آن را با چاشنی هایی نابود ساخته و یا به سلیقه ی خود مدیریت و فرماندهی می کنند.

نویسنده این کتاب بیان کرد: در دولت‌های شرقی همچون میانمار و کره شمالی مشاهده می کنیم که بیان نقطه نظرات و اندیشه های مذهبی و سیاسی چه هزینه هایی را برای مردمان آن سرزمین فراهم آورده است. نظام های دیکتاتوری و فرد محور که حیات خود را در القای تفکرات و باورهای سناریوهایی از پیش طراحی شده توسط لابی های کارگردان می بینند، هیچ گاه مردم را به تفکر و اندیشه دعوت نمی نمایند.

کمال آرا همچنین اظهار داشت: در این مجموعه گردآوری شده که حاصل تحقیق و پژوهش چندین ساله در برخی محیط های انفرادی، اجتماعی و نیز نهادهای پژوهشی مطالعاتی، اقتصادی می باشد، سعی شده تا ضمن معرفی ابعاد اندیشه ورزی و اهمیت آن در سایر ملل، به جایگاه فکر و گونه های مختلف آن اشاره گردد. شیوه نامه چگونگی جمع آوری ایده ها و بهره کشی مناسب از مدل های ذهنی از دیگر محورهای مورد اشاره در این مجموعه است.طراحی مراکز اندیشه ورزی در سطح ملی و بین المللی از جمله پیشنهاد هایی است که به مخاطبین حقیقی و حقوقی این کتاب جهت بومی سازی و پیاده سازی آن در جوامع خود ارائه می گردد. شایسته تاکید است طراحی و ایده پردازی های صورت گرفته در فصل پایانی مجموعه، یا اجرایی شده اند و یا قدرت اجرا شدن در سطح جوامع هدف را خواهند داشت.

کمال آرا خاطر نشان کرد: این کتاب توسط کمیسیون ملی یونسکو ایران به زبان انگلیسی ترجمه و بعنوان الگوی اندیشه ورزی ایرانی به دفتر مرکزی یونسکو در پاریس ارسال خواهد شد. امید است این مجموعه بتواند دریچه ی تازه ای را در پویش های مردمی و جوامعی که استعداد تغییر بنیادین را دارند ایجاد نماید.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *