مازندران میزبان جشنواره ملی «عکس»/ فرش پروین اعتصامی در مخزن است/ ضرورت راهاندازی «بانک ژن زعفران» برای ثبت هویت ایرانی
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، مازندران میزبان جشنواره ملی «عکس»، ضرورت راهاندازی «بانک ژن زعفران» برای ثبت هویت ایرانی و فرش پروین اعتصامی در مخزن است را در بسته خبری «دراستان ها چه خبر» دنبال کنید.
ضرورت راهاندازی «بانک ژن زعفران» برای ثبت هویت ایرانی آن در دنیا
ایسنا: در ایران بانک ژن زعفران نداریم که این موضوع بسیار ناراحت کننده است؛ کشور ایران در زمینه زعفران، پسته، خاویار در جهان برند است، اما متاسفانه ما هیچ فعالیت پژوهشی بر روی ژنتیکها و فونوتیپهای این محصولات نداریم که این اقدام باعث میشود که دیر یا زود این محصولات هویت ایرانی خود را از دست بدهند. در حالحاضر اکثر پایاننامهها دانشجویی بر روی مسائل کاربردی زعفران در کشور متمرکز شده است که در جهان امروز چنین پژوهشهایی در حوزه زعفران اهمیتی ندارد و اکثر محققان خارجی در حال تحقیق بر روی ژنتیک و فونوتیپهای محصولات کشاورزی هستند، بنابراین ما نیز در زمینه زعفران باید وارد این قبیل پژوهشها شویم تا بتوانیم این محصول را به نام کشور خود ثبت جهانی کنیم. باید از مناطق زعفران خیز کشور نمونه ژنتیکی از این محصول جمع آوری شود و پس از انجام پژوهش بر روی آن مسئولان کشور باید تلاش کنند تا این محصول را به نام ایران ثبت کند. باید در خصوص زعفران ایران مقالات علمی متعددی نوشته شود تا در جهان به آن هویت دهند و جامعه دانشگاهی ما نباید از این موضوع غافل شوند، زیرا هر چه تعداد مقالات و پژوهشهای علمی در مورد این محصول در کشور بیشتر باشد، بر هویت ایرانی این محصول در جهان تاکید جدی تری خواهد داشت. وزارت جهاد کشاورزی باید بودجهای را برای جمع آوری منابع ژنتیکی ایران اختصاص دهد که این اقدام شاید مشکل باشد، اما یک تصمیم استراتژیک و ملی محسوب میشود. منشا زعفران خراسان است و اگر بخواهیم آن را در بین دنیا بررسی کنیم تنها می توان نمونه با کیفیت این محصول را در مناطق قائم، گناباد، تربت حیدریه زعفران یافت.
فرش پروین اعتصامی در مخزن است
ایرنا: یک لحظه مکث: مدیر حراست شهرداری تبریز با اشاره به خبر روزهای اخیر برخی رسانه های محلی مبنی بر نبود فرش جهیزیه پروین اعتصامی در موزه شهرداری اعلام کرد که اتفاقی برای این فرش نیفتاده و در مخزن است. با توجه به تعدد فرش های در اختیار موزه شهرداری تبریز در ساختمان تاریخی «عمارت»، جابه جایی آنها گریزناپذیر است. البته فرش های مجموعه موزه عمارت شهرداری تبریز برای بیدزدایی و انجام عملیات مرمتی احتمالی نیز هر سه ماه یک بار جابه جا می شوند. فضای موزه «عمارت شهرداری» تبریز برای نمایش همه داشته های آن کوچک و جابه جایی اشیای آن نیز الزامی است. برخی رسانه های خبری تبریز در روزهای اخیر از نبود فرش جهیزیه پروین اعتصامی، شاعره نامدار کشورمان، در موزه شهرداری تبریز خبر دادند و با نگارش تیترهایی از این قبیل که «فرش پروین اعتصامی کجاست؟» این گمان را در ذهن مخاطبان به وجود آوردند که شاید این اثر گم شده است. فرش 12 متری متعلق به جهیزیه پروین اعتصامی در سال 1387 به موزه فرش تبریز وقف شد. ایرج نوبهار در آن سال این قالیچه را طی وقفنامه ای به موزه شهرداری سپرد. موزه شهرداری تبریز، در شهر تبریز و در طبقه زیرزمین ساختمان تاریخی کاخ شهرداری تبریز واقع شدهاست. این موزه، در سال 1386 همزمان با یکصدمین سالگرد تأسیس نخستین بلدیه (شهرداری) ایران در تبریز در فضایی به وسعت 800 متر مربع و با هزینه یک میلیارد و 100میلیون ریال راه اندازی شد.
مازندران میزبان جشنواره ملی «عکس»