مهمترین علت مرگ افراد مسلول/ ابتلا ۱۶ ایرانی به سل در هر ۱۰۰ هزار نفر
وی افزود: در سال ۲۰۱۴ برآورد شده بود که یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر در دنیا به علت ابتلا به این بیماری جان خود را از دست میدهند، اما در سال ۲۰۱۵ به این نتیجه رسیدند که این رقم به یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر رسیده است. هنوز هم بیماری سل با اینکه یقین داریم قابل پیشگیری و درمان است، جزء ۱۰ علت اول مرگ و میر در دنیا قرار دارد.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت همچنین اضافه کرد: از میان ۱۰ میلیون و ۴۰۰ هزار نفری که در سال ۲۰۱۵ به سل مبتلا شدند، ۳.۵ میلیون نفر معادل ۳۴ درصد شناسایی نشدند. این افراد میتوانند دیگران را نیز مبتلا کنند و خود نیز ممکن است جانشان را از دست بدهند. از میان تمام افراد مبتلا به این بیماری، شش میلیون نفر مرد، ۳.۵ میلیون نفر زن و نزدیک به یک میلیون نفر نیز کودک هستند.
گویا با بیان اینکه مهمترین علت مرگ مبتلایان به بیماری، HIV سل است، ادامه داد: با تعاریف جدید در گذشته برآورد میشد که ۴۸۰ هزار نفر در دنیا مبتلا به سل مقاوم به درمان هستند. اما با تعاریف جدید این رقم به ۵۸۰ هزار نفر میرسد. سل مقاوم به درمان نیاز به درمان و مراقبتهای ویژهای دارد و در خوش بینانهترین حالت ۵۰ تا ۶۰ درصد موارد به درمان پاسخ مثبت میدهند.
وی تصریح کرد: ۶۰ درصد موارد ابتلا به سل در دنیا در کشور هند، چین، اندونزی، پاکستان، نیجریه و آفریقای جنوبی اتفاق میافتد، اما در اطراف ما نیز کشورهایی هستند که بسیاری از آنها سیستم گزارشدهی سل ندارند. البته در کشور افغانستان حرکت عظیمی برای کنترل سل آغاز شده که طی سالهای آینده دستاورد زیادی در این زمینه خواهند داشت.
گویا، میزان بروز سل را در دنیا ۱۴۲ مورد از میان هر ۱۰۰ هزار نفر اعلام کرد و گفت: این رقم در مناطق مدیترانه شرقی ۱۱۸ و در ایران ۱۶ مورد در هر ۱۰۰ هزار نفر است، اما میتوانیم ادعا کنیم که برخی از این ارقام واقعیت ندارد. چون برخی از کشورهای مدیترانه شرقی گزارشهای درستی را در این زمینه اعلام نمیکنند؛ چرا که جنگ اجازه نمیدهد کشوری گزارشدهی درستی درباره سل داشته باشد یا بیماران را به طور کامل درمان کند. کشور ما جزو کشورهایی است که میتواند به حذف سل تا سال ۲۰۳۰ دست پیدا کند.