صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مبتلایان به شپش در مدارس نطنز رایگان درمان می شوند

۲۲ مهر ۱۳۹۶ - ۱۴:۴۵:۲۸
کد خبر: ۳۵۷۵۰۰
کارشناس شبکه بهداشت نطنز گفت: جای هیچ گونه نگرانی در خصوص بیماری شپش نیست و این بیماری در صورت شناسایی با استفاده از یک شامپو قابل درمان است.
به گزارش گروه فضای مجازی ، شپش سر عفونتی انگلی است که توسط انگلی به نام پدیکولوس هومانوس کاپیتیس (PEDICULUS HUMANUS CAPITIS) ایجاد می‌شود، شپش سر یک بیمارى انگلى است که در سراسر دنیا حتى در کشورهاى توسعه یافته نیز به وفور مشاهده مى شود.

شیوع بیمارى به وضعیت اجتماعى و اقتصادى خاصى محدود نشده و در تمام سطوح جامعه یافت مى شود و برخلاف شیوع بیمارى در جامعه آمار دقیقى از میزان آن درکشور وجود ندارد، دختران بیش از پسران مبتلا مى شوند و بچه‌ها در سنین مدرسه بیشتر از بزرگسالان در معرض ابتلا به این نوع بیماری هستند.

برای آشنایی بیشتر با این بیماری و نحوه مقابله با آن و همچنین در خصوص موارد شیوع این عارضه در بین دانش آموزان در مدارس خبرنگار آوای نطنز گفتگویی با حجت الله عبدالله زاده کارشناس شبکه بهداشت و درمان شهرستان نطنز انجام داده است که در زیر می‌خوانید.

آیا این بیماری در بین دانش آموزان مشاهده شده است؟

این بیماری که در نزد عامه شپش سر و اصطلاح علمی آن پدیکولوس کپیدیس است توسط حشره‌ای به همین نام ایجاد می‌شود، بررسی‌های انجام شده در مدارس شهرستان از ابتدای مهرماه امسال موارد متعددی پدیکولوس کپیتیس دیده شده است و به خصوص در دختر بچه‌ها به دلیل مو‌های بلند این مورد دیده می‌شود و مراقبت از مو‌های بلند بسیار ضروری است.

توصیه‌های لازم به افراد مبتلا یا مشکوک به این بیماری چیست؟

شپش نمی‌داند آدم‌ها در چه سمت و چه موقعیتی هستند و همه افراد در معرض خطر شپش سر هستند و افراد نباید از مراجعه به پزشک یا به درمانگاه در این خصوص خجالت بکشند، ویزیت، نحوه تشخیص، دارو، شامپو و آموزش نکات بهداشتی در خصوص این بیماری به طور رایگان از سوی شبکه بهداشت و درمان نطنز در اختیار مبتلایان قرار می‌گیرد.

آیا می‌توان با استفاده از درمان از نابودی این بیماری مطمئن شد؟

جای هیچ گونه نگرانی در خصوص بیماری شپش نیست و این بیماری در صورت شناسایی با استفاده از یک شامپو قابل درمان است و این شامپو هم خود شپش را می‌کشد و هم لارو حشره را با نفوذ در منافذ پوست از بین می‌برد.

علت اصلی این بیماری چیست؟

عامل این بیماری شپش و علت آن عدم رعایت نظافت فردی است و باید خانواده‌ها در بحث حمام کردن فرزندان کوچک خود دخالت کرده و مراقبت کنند، مهمترین علامت شپش سر خارش سر بی دلیل و بخصوص در شب‌ها است و در صورت احساس این خارش حتما نیار به مراجعه و ویزیت است و با یک بار استفاده از شامپو درمان می‌پذیرد.

آیا بیماری شپش سر واگیردار است؟

راه‌های انتقال از طریق مستقیم و غیر مستقیم است و کافی است سر کودک مبتلا در کنار سر فرد دیگری قرار گیرد، در این صورت بیماری منتقل می‌شود، راه‌های غیر مستقیم از طریق تعویض مقنعه و برداشتن مقنعه از سر در محیط عمومی است و باید مقنعه بچه‌ها را وقتی از مدرسه وارد خانه می‌شوند را بررسی و پاکسازی کرد.


بهترین راه درمان شپش سر از نظر شما چیست؟

پرمترین نام شامپویی است که باید استفاده شود و به فاصله هفت روز در صورت موارد خاص و فقط دو مرتبه قابل استفاده است و استفاده بیشتر از آن به دلیل سمی بودن، باعث مسمومیت از طریق پوست می‌شود و برای کبد مضر است.

در طب سنتی برای رشک زدایی و از بین بردن تخم شپش از سرکه و روغن بادام تلخ استفاده می‌شود و در صورتی که رشک زدایی انجام نشود، استفاده از شامپو بی فایده است.

همچنین شانه کردن مداوم مو‌ها و نظافت آن‌ها و نظافت ملحفه‌ها و درز لباس‌ها و پتوها، شستشو و خشک کردن با آفتاب و سپس اتو کشیدن به ویژه در درز‌ها لازم و ضروری است.

توصیه شما به آرایشگران شهرستان برای پیشگیری از شیوع بیماری چیست؟

آرایشگران باید توجه داشته باشند بیماری که به پزشک مراجعه کرده باشند و شامپو مصرف کند، این انگل دیگر به هیچ وجه از طریق کوتاه کردن مو‌ها با قیچی و دیگر وسایل آرایشی به دیگران منتقل نمی‌شود، گزارشی در مورد عدم تمایل آرایشگران برای اصلاح سر‌های بیماران درمان شده وجود دارد که این نگرانی‌ها بی مورد است.

شبکه بهداشت برای پیشگیری از سکته‌های قلبی و مغزی طرح خطر سنجی را در نظر گرفته است که مردان بالای ۳، ۰ سال می‌توانند با مراجعه به مرکز بهداشتی امیرالمومنین (ع) نطنز در بحث اندازه گیری چربی خون و قند خون به طور رایگان مورد آزمایش قرار گیرند.
 
منبع: دانا

انتهای پیام/
 
 : انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *