صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بهترین جایگزین برای نمک چیست؟/ سوسیس و کالباس عامل تشدید میگرن/ سبزی پرخاصیتی که مانند بوتاکس عمل می‌کند!

۲۲ مهر ۱۳۹۶ - ۱۰:۵۸:۵۶
کد خبر: ۳۵۷۳۸۳
بهترین جایگزین برای نمک چیست، سوسیس و کالباس عامل تشدید میگرن، سبزی پرخاصیتی که مانند بوتاکس عمل می‌کند و ... از جمله اخباری است که بسته سلامت میزان امروز به آن‌ها پرداخته است.

به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، بهترین‌ جایگزین برای نمک چیست، سوسیس و کالباس عامل تشدید میگرن، سبزی پرخاصیتی که مانند بوتاکس عمل می کند و ... از جمله اخباری است که بسته سلامت میزان امروز به آن ها پرداخته است.

آنچه درباره پیاز باید بدانید

جام جم: کسانی که در هوای گرم، دچار سردرد می‌شوند، از مصرف پیاز‌های قرمز کشیده و حتی بوییدن آن خودداری کنند. گرم مزاجان در صورت مصرف پیاز، باید از انواع سفید و گرد و شیرین آن استفاده کنند یا ترشی آن را بخورند تا دچار عوارضش نشوند. پیاز در افرادی که سو مزاج گرم دارند،‌ سبب بروز سردرد می‌شود، بخصوص اگر پیاز خام و تازه باشد. مصرف پیاز پخته با سرکه برای تقویت هاضمه مناسب است. پیاز خام، خواص دارویی و پیاز پخته خاصیت غذایی بیشتری دارد. افرادی که دچار غلظت خون هستند، در مصرف پیاز پخته زیاده‌روی نکنند. البته پیازهای سفید خام و شیرین این زیان را ندارند. برخی افراد با این تصور که پیاز کاهنده قند و چربی خون است، از آن به عنوان یک داروی درمانی استفاده می‌کنند. لازم است بدانید این موضوع هنوز به اثبات نرسیده و به پژوهش بیشتری نیازمند است. اثراتی از خاصیت تقویت‌کنندگی سیستم ایمنی با پیاز مشاهده شده که می‌تواند سبب کاهش عفونت ویروسی و باکتریایی بخصوص در فصل زمستان شود. مصرف پیاز هنگام سرماخوردگی بخصوص به شکل پخته موثرتر است. خوردن پیاز بخصوص در سفر می‌تواند مشکلات ناشی از آلودگی آب‌ها را از بین ببرد. استفاده از پیاز خام در افراد مبتلا به سینوزیت، آلرژی، میگرن، سرگیجه و اختلال حافظه منع شده است، زیرا سبب تشدید بیماری می‌شود. در اثر خرد کردن و نگهداری پیاز در مجاورت هوا از ویتامین C آن کاسته می‌شود. پیاز به واسطه ترکیبات گوگردی ضدعفونی‌کننده قوی است و پوست کنده آن به سرعت می‌تواند میکروب‌های محیطی را بگیرد و منبع‌آلودگی شود. در نتیجه، پس از پوست گیری و خرد کردن پیاز باید بلافاصله آن را مصرف کرد. پیاز خام قابلیت نگهداری در فریزر را ندارد و در اثر نگهداری پیاز سرخ شده در فریزر از خواص و کیفیت تغذیه‌ای آن کاسته می‌شود.


بشقاب غذای سالم حاوی چه خوراکی‌هایی است؟

اگرچه تاکنون الگوهای غذایی متنوع و متعددی توسط انجمن‌های علمی دنیا طراحی شده است؛ اما بتدریج با انجام تحقیقات جدید، الگوهای غذایی نیز براساس آخرین نتایج پژوهش‌های تغذیه و علوم پزشکی به‌روز‌رسانی و ارائه شده است. بشقاب غذای سالم حاصل جدیدترین تحقیقات انجام شده در دنیاست که سال 2010 توسط دانشکده پزشکی و دانشکده بهداشت دانشگاه هاروارد آمریکا تدوین شده و راهنمایی جامع و علمی برای انتخاب مواد غذایی سالم در قالب انرژی مورد نیاز است. این بشقاب جایگزین هرم‌های غذایی قدیمی تدوین شده و جدیدترین راهکارهای تغذیه سالم را ارائه می‌کند .نیمی از بشقاب غذایی سالم، شامل میوه‌ها و سبزیجات تازه (با تاکید بر سهم بیشتر سبزیجات) و نیمه دیگر شامل غلات (با تاکید بر غلات کامل) و پروتئین‌ها (با تاکید بر منابع سالم پروتئین) است. بیش از یک‌چهارم بشقاب غذایی روزانه باید در برگیرنده سبزیجات متنوع باشد که سیب‌زمینی و سیب‌زمینی سرخ شده جزو این گروه طبقه‌بندی نمی‌شوند .بخش دیگر این بشقاب باید از میوه‌های رنگی تامین شود که البته نباید در مصرف میوه‌ها زیاده‌روی شود چون اغلب میوه‌ها کالری بالایی دارند و افراط در مصرف آنها می‌تواند موجب اضافه وزن شود. حدود یک‌چهارم دیگر بشقاب غذایی روزانه باید از غلات کامل تامین شود. غلات کامل شامل نان‌های سبوس‌دار (سنگک و نان‌های پخته شده با آرد سبوس‌دار)، برنج قهوه‌ای و ماکارونی سبوس‌دار است. همچنین غلات ساده و تصفیه شده مثل کیک‌ها، شیرینی‌ها، برنج و نان‌های سفید در این گروه قرار نمی‌گیرند و توصیه به مصرف کمتر آنها شده است. اما در صورت مصرف غلات تصفیه شده باید سعی شود در کنار آن از سبزیجات، سالاد، جوانه‌ها و حبوبات استفاده شود .یک‌چهارم بقیه بشقاب غذایی باید توسط منابع پروتئینی تامین شود. ماهی، ماکیان، حبوبات و آجیل همگی می‌توانند در این بخش قرار گیرند. مصرف پنیر پرچرب، گوشت قرمز، گوشت‌های فرآوری شده (سوسیس و کالباس) و انواع کنسروها باید محدود شود .


هشدار در خصوص لاغری با داروهای تیروئید

دیابت و مشکلات تیروئید 2 بیماری شایع در قرن حاضر هستند. پرکاری و کم کاری تیروئید که جزء عارضه های غددی دسته بندی می شوند افراد بسیاری را درگیر کرده است. اما نکته ای که وجود دارد این است که مشکلات تیروئیدی افزایش نیافته بلکه باید گفت توجه و مراجعه مردم به این بیماری بیشتر شده است. اما در رابطه با تومورهای تیروئیدی می توان به یقین گفت با شیوع بالایی نه تنها در کشور بلکه در دنیا روبه رو هستیم که می توان دلیل آن را مرتبط با عوامل محیطی و انواع تشعشعات دانست. تیروئید علامت اختصاصی ندارد و نمی توان به یقین گفت اگر فردی یک نشانه را در خود مشاهده کرد بنابراین مبتلا به عارضه تیروئیدی است همچنین علائم این دسته از بیماری ها در سنین مختلف متفاوت بوده و علاوه بر آن متناسب با نوع بیماری نیز نشانه های گوناگونی دارد. به عبارتی دیگر علایم تیروئید بسته به میزان شدت بیماری متفاوت است. در پر کاری تیروئید فرد متابولیسم بدنش بالا می رود و در کنار اشتهای خوبی که دارد درگیر کاهش وزن ناگهانی شده، تپش قلب تند، افزایش تعریق و کج خلقی را نیز تجربه می کند. همچنین در کم کاری نیز علامت ها متفاوت بوده و برای مثال بیمار ممکن است درگیر خستگی مزمن، افزایش وزن، ضعف ماهیچه های بدن، افزایش کلسترول خون، افسردگی، کاهش ضربان قلب و ریزش مو شوند. اما باز هم تاکید می شود بیماری تیروئید علامت اختصاصی را دارا نیست و این حاکی بر آن است که علائم ذکر شده همیشه خبر از یک عارضه تیروئیدی نمی دهند اما بهتر است افراد با مشاهده این علائم به پزشک مراجعه کنند. اخیرا سوء استفاده از داروهای تیروئید برای کاهش وزن رواج پیدا کرده است. افراد با مصرف دوز بالای داروهای تیروئیدی ماهیچه های خود را از دست می دهند و کاهش وزنی موقتی را تجربه می کنند و همچنین می پندارند چربی های بدن خود را آب کردند که کاملا در اشتباه بوده و این لاغری به دلیل از بین رفتن میزان بافت عضلانی بدنشان است. هورمون تیروئید درمان چاقی و لاغری نیست. افراد به هیچ عنوان دست به چنین اقدامات اشتباهی نزنند.


خطر بیماری کبد با مصرف داروهای اسید معده

ایسنا: پزشکان هشدار می‌دهند که مصرف داروهای مورد استفاده برای کاهش ریفلاکس اسید معده با خطر بیماری کبدی مرتبط است. در این بررسی آمده است داروهای کاهنده ریفلاکس اسید معده موجب تقویت نوعی از باکتری روده می‌شوند که با بیماری مزمن کبد مرتبط است. داروهای مهارکننده‌ پروتون پمپ برای کاهش تولید اسید معده در طولانی مدت تجویز می‌شود. در این بررسی متخصصان آمریکایی دریافتند مصرف داروهای مهار کننده پروتون پمپ می‌تواند در ابتلای افراد به بیماری کبدی نقش داشته باشد. معده ما اسیدی برای از بین بردن میکروب‌ها تولید می‌کند و مصرف دارو برای جلوگیری از ترشح اسید معده می‌تواند ساختار میکروبیوم روده را تغییر دهد. همچنین عدم حضور اسید معده رشد باکتری «Enterococcus» را در روده‌ها افزایش داده و به کبد منتقل می‌کند که التهاب را تشدید کرده و بیماری مزمن کبدی را وخیم‌تر می‌سازد. در این بررسی که روی تعدادی موش آزمایشگاهی انجام گرفت مشخص شد در موش‌هایی که از مهار کننده‌های پروتون پمپ مصرف کرده بودند تعداد باکتری‌های «Enterococcus» که با التهاب کبد مرتبط است بیشتر بوده است.


۹ معجزه چای زردچوبه برای سلامتی

کورکومین ترکیبی فعال و ضدالتهابی در ادویه زردچوبه است که خاصیت ضد التهابی دارد و می‌تواند بارزترین علائم آرتریت را کاهش دهد. کورکومین همچنین به دلیل خواص ضد التهابی، ضد ویروسی، آنتی باکتریال و آنتی اکسیدان می‌تواند عملکرد سیستم ایمنی را تقویت کند. نتایج مطالعات متعدد حاکی از آن است که کورکومین به دلیل خاصیت آنتی اکسیدان و ضدالتهابی برای حفظ سلامت قلب مفید است. کورکومین به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی خطر آسیب دیدن سلول‌ها را کاهش داده و از خطر جهش‌های ژنیِ سلولی و در نتیجه از سرطان جلوگیری می‌کند. همچنین نتایج چندین مطالعه نشان می دهد که کورکومین به دلیل خاصیت ضدتوموری که دارد رشد تومورها و گسترش سلول‌های سرطانی را محدود می سازد. کورکومین در طب سنتی به عنوان درمانی برای بسیاری از مشکلات گوارشی کاربرد داشته است. نتایج مطالعات حاکی از آن است که کورکومین می تواند درد ناشی از سندرم روده تحریک پذیر را کاهش داده و کیفیت زندگی مبتلایان به این اختلال را بهبود بخشد. در مطالعات آمده است کورکومین احتمال ابتلا به چندین بیماری پیشرونده عصبی را کاهش می دهد. خاصیت ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی این ماده در کاهش آسیب سلولی، التهابی و تشکیل پلاک در مغز نقش دارد. نتایج بررسی‌ها حاکی از آن است که کورکومین می‌تواند کبد را از آسیب‌های احتمالی حفظ کند.


سوسیس، کالباس و نوشیدنی های رژیمی عامل تشدید میگرن

مهر: در چند سال گذشته چهار شرکت بزرگ دارویی در جهان بر روی چند دارو برای درمان میگرن کار کرده اند که بزودی محصولات خود را عرضه می کنند. تا یک سال دیگر یک دارو و طی دو سال آینده هر چهار شرکت، داروهای خود را به بازار عرضه می کنند. این داروهای جدید به صورت تزریقی هستند که به صورت ماهیانه بیمار استفاده می کند. میگرن یک بیماری ژنی است که درمان قطعی ندارد و صرفا با مصرف دارو می بایست از آن پیشگیری و از روند پیشرفت آن جلوگیری کرد. با مصرف داروی اختصاصی میگرن، می‌توان میزان حملات میگرن در ماه را کم کرد. اگر فردی در ماه بیش از هفت بار دچار حملات میگرن می شود حتما باید دارو مصرف کند و در این مرحله؛ ورزش و تغذیه مناسب به تنهایی کافی نیست. افرادی که دچار میگرن هستند حتما باید داروهای مربوطه را استفاده کنند و اکتفا به مسکن ها نمی تواند از روند پیشرفت آن جلوگیری کند. سوسیس و کالباس به دلیل داشتن نیترات و نوشیدنی های رژیمی که دارای شکر مصنوعی هستند، میگرن را تشدید می کنند و افراد مبتلا به میگرن حتما باید از خوردن فست فودها و این گونه نوشیدنی ها خودداری کنند.


چه زمانی واکسن آنفلوانزا بزنیم؟

فارس: واکسن آنفلوانزا یکی از واکسن‌هایی است که معمولا برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری توسط پزشکان تجویز می‌شود. اصولا بهترین زمان برای تزریق این واکسن اواخر فصل تابستان یا اوایل فصل پاییز است. بیماری‌های عفونی به صورت‌های گوناگون و علائم مختلف بروز می‌کنند؛ ممکن است بیماری دیگری با علائمی نظیر تب در بزرگسالان بروز کند به همین دلیل نمی‌توان انتظار داشت این واکسن از بروز این‌گونه بیماری‌ها پیشگیری کند. همه افراد به ویژه افراد بالای 50 سال و کودکان 6 ماه تا 4 سال می‌توانند واکسن آنفلوانزا را تزریق کنند. یک‌بار تزریق این واکسن در بزرگسالان برای پیشگیری از بروز بیماری‌ها کفایت می‌کند اما بهتر از کودکان پس از اولین تزریق بعد از گذشت یک ماه مجددا از این واکسن استفاده کنند. افرادی که به بیماری‌های قلبی و ریوی مبتلا هستند بهتر است در این فصل از واکسن استفاده کنند به دلیل اینکه این افراد بدن حساس‌تری دارند. معمولا واکسن‌ها می‌توانند 80 تا 90 درصد از بروز بیماری‌ها پیشگیری کنند و تمام افراد می‌توانند از این واکسن استفاده کنند.


سبزی پرخاصیتی که مانند بوتاکس عمل می کند!

باشگاه خبرنگاران: اسفناج یکی از موادغذاییِ بسیار سالم است، طبق بررسی‌های صورت‌گرفته بیش از ۱۰ آنتی‌اکسیدان فلاونوئید در این سبزی وجود دارد و این آنتی‌اکسیدان‌ها تنها یکی از چند ماده‌ آلی و معدنی موجود در اسفناج هستند. اشعه‌ فرابنفش ممکن است در تماس با پوست فرد عامل ابتلا به سرطان پوست شود یا به ظاهر پوست آسیب برساند، ویتامین C و A موجود در اسفناج، آسیب ناشی از اشعه‌ فرابنفش را بهبود می بخشد. اگر مصرف مواد غذایی‌ حاوی آنتی‌اکسیدان، مانند اسفناج را در رژیم غذایی روزانه‌ خود قرار دهید، سرعت تولید سلول‌های پوستی را افزایش پیدا می کند و تولید کلاژن را در پوست تحریک می‌کنید، کلاژن یکی از مواد سازنده‌ پوست است که در بهبود کشسانی و زیبایی پوست نقش دارد. این سبزی در حفظ سلامت پوست نقش ویژه ای دارد، اشعه‌ فرابنفش ممکن است در تماس با پوست فرد منجر به سرطان پوست شود یا ظاهر پوست را خراب کند. ویتامین C و A موجود در اسفناج، آسیب ناشی از اشعه‌ فرابنفش را ترمیم می‌کنند. اگر مصرف مواد غذایی‌ حاوی آنتی‌اکسیدان، مانند اسفناج را در برنامه‌ غذایی روزانه‌ خود قرار دهید، سرعت تولید سلول‌های پوستی را بالا می‌برید و تولید کلاژن را در پوست تحریک می‌کنید. کلاژن یکی از مواد سازنده‌ پوست است که در بهبود کشسانی و زیبایی پوست نقش دارد.

بهترین‌ جایگزین برای نمک چیست؟

عصرایران: سیر ادویه ای سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها است. زمانی که این مواد جذب بدن می شوند، به پیشگیری از انواع مختلف بیماری ها کمک می کنند. برخلاف نمک، سیر ماده ای با ویژگی های ضد التهابی و ادرارآور است، که اثرات آن موجب کاهش احتباس مایع در بدن و پیشگیری از مشکلات قلبی عروقی می شود. با بهره‌مندی از ویژگی های مشابه با سیر و همچنین برخورداری از آلیسین، زمانی که برای کاهش مصرف نمک تلاش می کنید، پودر پیاز جایگزینی خوب است. فلفل سیاه ادویه ای با ویژگی های ضد التهابی و آنتی اکسیدانی است. زمان ورود به بدن، این ویژگی ها از بافت ها در برابر اثرات منفی رادیکال های آزاد محافظت می کنند. زمانی که در تلاش برای کاهش مصرف نمک هستید، مقدار کمی زیره در غذا می تواند عطر و طعمی مطبوع به آن ببخشد. زنجبیل به واسطه ویژگی ها ضد التهاب، گوارشی و آنتی اکسیدانی خود شناخته شده است و یک گزینه عالی دیگر برای افرادی محسوب می شود که در پی کاهش مصرف نمک خود هستند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *