به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، ابراهیم کارخانهای در یادداشت روزنامه حمایت نوشته است: آنچه از اظهارات اخیر رئیسجمهور آمریکا و دیگر مسئولین سیاسی این کشور برمیآید، خیز جدید کاخ سفید برای کارشکنی در برجام و تهدید به خروج از توافق هستهای است؛ امری که پیشازاین هم شواهدی دال بر وقوع آن در دست بود. آمریکاییها برای ورود به این مرحله، چند پله دیگر را هم طی کرده بودند تا به هدف نهایی موهوم خود، یعنی «براندازی و تغییر نظام» دست یابند. اساساً راهبرد آمریکا در قبال کشورهای مخالف و غیرهمسو ازجمله ایران اسلامی، بر شش مرحله استوار است که عبارتاند از: «تحریم»، «مذاکره»، «خدعه»، «فشار»، «مهار» و «براندازی». این راهبرد دقیقاً در قبال جمهوری اسلامی در حال اجراست و زمانی که «تحریمها» در دولت قبلی آمریکا به اوج خود رسید، بحث «مذاکره» را پیش کشیدند. گفتنی است که غرض ایران از شرکت در مذاکرات، رفع تحریمهای ظالمانه و احقاق خود بود، برخلاف طرف مقابل که مذاکره را گامی برای پلههای بعدی تلقی میکرد.
برجام و راهبرد جدید آمریکا!
در یادداشت روزنامه کیهان محمدحسین محترم نوشته است: «اگر اروپا از واشنگتن پیروی کند، برجام از بین خواهد رفت.» این شاه بیت مصاحبههای وزیر امورخارجه کشورمان بعد از نشست شورای آتلانتیک و حضور سفرای اروپایی در کنگره آمریکا بود. نشست شورای آتلانتیک با حضور سفرای کشورهای اروپایی و متعاقب آن نشست کنگره آمریکا با این سفرا را باید مهم تلقی کرد که ابعاد و پیام های جدی داشتند اما متاسفانه محتوای آن ها در رسانهها و افکارعمومی چه با هدف سانسور از سوی برخی رسانهها و چه به علت غفلت دیگر رسانهها انعکاس مناسبی نداشت. در مطلب «حمایت وارونه اروپا از برجام» برخی از پیامهای نشست آتلانتیک مورد تحلیل قرار گرفت اما برخلاف فضاسازیها و سانسور برخی رسانههای داخلی، مهمترین پیام این دو نشست این بود که دولت ایران در مقابل تهدیدات آمریکا روی حمایت اروپا از برجام حساب باز نکند! و به گفته خود سفرای اروپایی، آنها «به آمریکا پیشنهاد همکاری در زمینه طیف وسیعی از اقدامات برای مهار ایران در منطقه» را ارائه دادند. با دقت در مواضع وزیر امورخارجه در مصاحبه هایش با رسانهها قبل و بعد از این نشست ها بهخوبی شکست دیپلماسی رسانهای و ایمیلی و توئیتری آقای ظریف آشکار است. البته آقای ظریف خودش هم قبل از نشست آتلانتیک به حمایت اروپا از برجام نیز چندان مطمئن نبود و نگرانی از تاثیرگذاری آمریکا بر مواضع اروپاییها در مصاحبههایش مشهود بود.
دیوار چه کسی کوتاه است؟
محمدجواد اخوان طی یادداشتی در روزنامه جوان نوشت: رئیسجمهور در مراسم آغاز سال تحصیلی دانشگاهها در جملاتی که رنگ و بوی سیاسی داشت، با اظهار این جمله که «ظاهراً یک جناحی از ابتدا دیوارش کوتاه ساخته شده است»، گفت: «متأسفانه یک جناح همیشه تشویق میشود و جناح دیگر نیز همواره مورد تنبیه قرار میگیرد و باید این مسیر را رها کرد.» در نگاه اول میتوان این اظهارات را به حساب اقتضای فضای هیجانی دانشگاه گذاشت و به راحتی از کنار آن عبور کرد. اما اگر بخواهیم از جایگاه گوینده این جملات به این نوع اظهارات نگاه کنیم، ماجرا تفاوتهایی دارد. رئیسجمهور، رئیس شورای عالی امنیت ملی است و طبیعتاً باید در اظهارات خود –آنگونه که خود نیز بدان تأکید میکند ـ فراتر از رقابتهای جناحی به مسئله نگاه کند. اینگونه از جملات اقای روحانی استنباط میشود که مقصود وی آن است که جناح خاص – که احتمال زیاد مقصودش جریان حامی دولت فعلی است ـ از ابتدا مورد بی مهری و حتی برخورد بوده و در مقابل جریان رقیب مورد حمایت و تشویق بوده است.
ترفند بارزانی ومجازات هایی که روی کاغذ مانده است
در یادداشت روزنامه خراسان به قلم رضا قزوینی غرابی می خوانید: بیش از دو هفته از برگزاری همه پرسی اقلیم کردستان عراق می گذرد. بارزانی در حالی همه پرسی را برگزار کرد که نخست باید گفت اقدام او برخلاف قانون اساسی عراق و مخالفت های داخلی و قوانین بین المللی است. دوم این که هیچ یک از کشورهای منطقه و جامعه بین المللی حاضر به پذیرش چنین دولت نامشروعی نیست. سوم این که تشکیل چنین دولتی می تواند به بروز جنگ های داخلی از یک سو، جنگ با بغداد از سوی دیگر وجنگ های دیگر با کشورهای همسایه و بالاخره تولید بی ثباتی در جهان منجر شود. رژیم صهیونیستی برای حفظ حیات خود، به دنبال دردسرسازی و یافتن راهکاری مناسب برای اختلال در غرب آسیا و اوضاع داخلی کشورهای منطقه است و کردستان عراق و طرح استقلال این منطقه، یکی از مهم ترین برنامههای ایجاد ناآرامی و آشوب در منطقه است.
معجزه جاری انقلاب
باقر پیشنمازی در یادداشت روزنامه رسالت نوشته است: احساس عزتی که در مسیر بندگی قادر مطلق حاصل می شود، انسان را به صخره ای استوار تبدیل می کند که نه تنها در برابر تهدیدها و تازیانه های ستم زانو نمی زند، که ظلم به دیگران را نیز تحمل نمی کند. یک ملت تا زمانی که احساس عزت و سربلندی می کند تسخیرناپذیر بوده و از اقتداری بازدارنده برخوردار است، و از این جهت که به الگوی مقاومت برای سایر ملت ها تبدیل می شود، خشم سلطه گران را برمی انگیزد. قدرت های سلطه گر که در صدد فریب و نفوذ وغارت میراث ملت ها هستند، در مسیر تحقق مطامع خود همواره به انسان های عزتمند به چشم یک مزاحم نگاه می کنند و به همین دلیل در صدد برداشتن چنین مانعی از پیش روی خود برمی آیند. مصادره و راهبری افکار عمومی ملت ها برای سلطه گران، بسیار مثمرثمرتر و کم هزینه تر از اشغالگری سرزمین آنهاست و تحقق این هدف نیازمند نفوذ و تلاش برای سلطه فرهنگی است.
ترامپ بداند ایران در مقابل آمریکا متحد است
در یادداشت روزنامه جام جم به قلم محمدحسن قدیری ابیانه می خوانید: همسویی دستگاههای مختلف اعم از سیاست خارجی، سپاه و دیگر نهادها در مقابل توطئهمحصور کردن نیروی نظامی رسمی کشور به عنوان گروه تروریستی، امر معقول و معمولی است؛ زیرا در اینجا دیگر توطئه علیه یک گروه و جناح نیست بلکه علیه تمامیت و نیروهای نظامی بازدارنده کشور است. همانگونه که رهبری فرمودند باید در سیاست خارجی همه ارکان حکومتی یکصدا باشند، بنابراین یکصدایی فعلی در برابر تهدید آمریکا همسو و منطبق با مواضعی است که رهبری اعلام میدارند. مطرح شدن اخباری مبنی بر اقدام احتمالی آمریکا علیه سپاه پاسداران، پاسخ درخور و شایستهای را از سوی مسئولان کشورمان همچنین فرمانده سپاه به دنبال داشت و درصورتی که آمریکا قصد داشته باشد نیروی نظامی رسمی جمهوری اسلامی ایران را تروریست بنامد، ایران نیز نیروهای نظامی آمریکا را داعشی تلقی کرده و همان برخوردی که با داعش دارد، با آنها خواهد داشت.
همصدایی تاریخی جهان با ایران
فریدون مجلسی کارشناس مسائل بین الملل در یادداشت روزنامه ایران نوشته است: با وجود مخالفتهای جدی و لفاظیهای دونالد ترامپ علیه توافق هستهای، شاهد تکاپوی همهجانبه اروپا در حمایت از برجام و تلاشهای بسیار برای حفظ این توافق بینالمللی هستیم. اکنون کشورهای اروپایی به صورت منفرد یا در قالب اتحادیه اروپا، آن هم به شیوههای مختلف همچون حضور در کنگره امریکا چنین فعالانه از توافق هستهای دفاع میکنند. این تکاپو اتفاقی نو در روابط بینالملل محسوب میشود که به همراه اظهار نظرهای صریح سایر کشورها همچون چین و روسیه مبنی بر ضرورت حفظ برجام، دستاوردی مهم برای ایران در ذیل توافق هستهای محسوب میشود. اما چرا اکنون شاهد چنین همنوایی جهانی در حمایت از برجام هستیم؟
مقابله مدنی با ترامپیسم
در یادداشت روزنامه دنیای اقتصاد می خوانید: به نظر میرسد دور جدیدی از مبارزه در راه است. ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، قصد دارد ایران را به حربهای برای مشتزنی تبدیل کند و از این طریق از یک طرف حضور آمریکا در منطقه خاورمیانه را توجیه کند و از طرف دیگر تجارت را که حرفه اصلی او است، رونق بخشد؛ هرچند تجارت سلاح باشد و هواپیماهای سریع پرواز جنگی. او از این طریق میتواند اشتغال را در آمریکا افزایش دهد و انبارهای اسلحه در منطقه را به هزینه دیگران پرکند برای زمانی که فرصت تخلیه این انبارها فراهم آید و تا بتوانند این دور را تکرار کند. اوباما این نوع تجارت را بلد نبود یا نمیپسندید. او با تجهیز تکنولوژی و گسترش تجارت قصد نفوذ و حضور در نقاط مختلف دنیا از جمله خاورمیانه و شرق آسیا را داشت؛ ولی ابزارش علمی در اندیشه بود و مدنی در اجرا، هر چند توسعهطلب. ولی ما راه مقابله یا کنار آمدن با هیچ یک از این دو رویکرد را به درستی نمیشناسیم. البته با اوباما وارد مبادله شدیم- هرچند دیر- ولی به یمن تخصص و تعهد متصدیان امر در کشورمان، تبادل موفقی در جهت تامین منافع کشورمان داشتیم.
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.