صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بسته 5 میلیارد دلاری برای افزایش تولید/افزایش قیمت بنزین مطرح نیست

۱۸ مهر ۱۳۹۶ - ۱۴:۲۱:۰۱
کد خبر: ۳۵۶۴۰۲
دسته بندی‌: اقتصاد ، اقتصاد ایران
وزیر نفت با تاکید بر این که تا پایان دولت دوازدهم هیچ میدان مشترکی نیست که تعیین تکلیف نشده باشد، گفت: یک بسته پنج میلیارد دلاری در حال آماده سازی است که در طول ۲ سال برای افزایش تولید در میدان‌‌های در حال بهره‌برداری اجرا می‌شود.

به گزارش گروه اقتصاد ، بیژن زنگنه در سومین کنگره نفت و نیرو با تاکید بر اینکه این کنگره با عنوان یک نهاد اثرگذار و در حد نهادی که زیرمجموعه دولت نیست به حیات خود ادامه می‌دهد،گفت: روزی که در سال 1390 اندیشه اولیه تشکیل این باشگاه شکل گرفت، قرار بود یک اتاق فکر برای بخش انرژی و نفت کشور تشکیل شود که بار مالی و وابستگی به دولت نداشته باشد.

وی ادامه داد: از سال 1393 جلسات ماهانه در باشگاه برگزار و مطالب این جلسات منتشر می‌شود. این باشگاه کمتر از 200 عضو دارد، اما عده‌ای از چنین حرکتی ابراز نگرانی می‌کنند که نمی‌دانیم دلیل این نگرانی چیست.

زنگنه با بیان این که برخی ادعا می‌کنند در باشگاه نفت و نیرو رانت اطلاعاتی وجود دارد، اظهار داشت: در جایی که اطلاعات آن منتشر می‌شود، امکان وجود رانت اطلاعاتی نیست. امیدوارم جوان‌های بیشتری وارد باشگاه شده تا از نیروی فکری جوان حداکثر استفاده شود.

این مقام مسئول با تاکید بر این که در کشور تولید فکر و اندیشه کم است، تصریح کرد: این درست نیست اجازه ندهیم افراد با یکدیگر همفکری کنند.

وی با اشاره به اجرای قراردادهای جدید نفتی، گفت:روند این قراردادها و مذاکرات پیشرفت قابل قبول و خوبی دارد و وزارت نفت در اجرای این قراردادها دو اولویت توسعه میدان‌های مشترک و افزایش ضریب بازیافت از میدان‌ها را مدنظر قرار داده است که البته هنگامی که میدان‌های مشترک توسعه پیدا کنند، افزایش ضریب بازیافت نیز مورد نظر قرار می‌گیرد.

وزیر نفت با تاکید بر این که تا پایان دولت دوازدهم هیچ میدان مشترکی نیست که تعیین تکلیف نشده باشد، تصریح کرد: این موضوع به معنی توسعه همه میدان‌های مشترک نیست، بلکه به معنی تعیین تکلیف میدان‌ها و آغاز کار پیمانکاران روی میدان‌هاست.

وی خاطرنشان کرد: عمده این میدان‌ها نفتی بوده، اما قراردادهایی برای توسعه میدان‌های گازی با شرکت‌های خارجی که یک شرکت ایرانی همراه هم دارند بسته خواهد شد.

زنگنه در ادامه از آماده سازی یک بسته پنج میلیارد دلاری برای افزایش تولید در میدان‌های در حال بهره برداری خبر داد و گفت: یک بسته پنج میلیارد دلاری در حال آماده سازی است که قرار است در طول دو سال برای افزایش تولید در میدان‌های در حال بهره برداری اجرا شود و بخشی از آن شامل تعمیر چاه‌ها و بخشی دیگر شامل حفر چاه‌های جدید در مناطق مختلف نفتی از جمله مناطق نفت خیز جنوب، فلات قاره، مناطق مرزی و غیره می‌شود.

این مقام مسئول ادامه داد: پروژه‌ها هیچ کدام بیشتر از 300 میلیون دلار نباشد و این مبلغ از درآمد خود میدان بازپرداخت شود. احتمالا کمتر از سه سال قابل بازپرداخت خواهد بود، زیرا این فرآیند از سال 1398 اجرا خواهد شد و بازپرداخت آن آغاز می‌شود، زیرا فرآیند تولید آغاز می‌شود. در این راستا از شرکت‌های ایرانی دعوت می‌کنیم که آنها می‌توانند یک شریک خارجی داشته باشند.

وزیر نفت با بیان این که جلسات برای آماده‌سازی بسته‌های مذکور برگزار می‌شود، افزود: در این جلسات در مورد تامین مالی نیز صحبت می‌شود. برای تامین مالی بسته‌ها چندین روش از جمله فروش اوراق مشارکت، فاینانس داخلی، یوزانس، وام از صندوق توسعه ملی و غیره مدنظر است. اجرای این بسته‌ها هم تولید نفت را افزایش می‌دهد و هم اشتغال ایجاد می‌کند.

زنگنه ادامه داد: تعریف بسته‌ها در حال انجام است و اسناد برای مناقصه و گرفتن مجوز در حال آماده سازی است. اجرای این بسته‌ها با اجرای ای پی سی متفاوت است.

وی با اشاره به طرح نوفلرینگ خاطرنشان کرد: طرح نوفلرینگ طی چهار سال باید عملیاتی شود و در پایان دولت دوازدهم نباید گاز همراه زیاد باشد. در این راستا طرح‌های مختلفی از جمله ان جی ال 3100، ان جی ال 3200، خارگ و بیدبلند 2 در حال انجام است، اما اجرای این طرح‌ها کفایت نمی‌کند و باید روش‌های مختلف دیگری مورد استفاده قرار بگیرد.

وزیر نفت ادامه داد: در این راستا قیمت کم برای فروش گاز همراه گذاشته شده است که یک الی دو شرکت نیز مراجعه کردند، اما هنوز به نوفلرینگ نرسیده‌ایم.

زنگنه با تاکید بر این که گازرسانی به شهرها و روستاها در دستور کار قرار دارد، افزود: در این راستا طرح‌های ال ان جی مدنظر قرار دارد و امیدواریم ایران ال ان جی به ثبت برسد. همچنین قیمت گاز برای واحدهای کوچک ال ان جی بهبود خواهد یافت. همچنین برای ال ان جی 500 هزار تن گاز در سال تامین می‌شود.

وی در ادامه با اشاره به صنعت پتروشیمی، اظهار کرد: در صنعت پتروشیمی علاوه بر تولید محصولات پایه باید به صنایع میان دستی و پایین دستی توجه کنیم و این بخش باید با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت فعال شود.

وزیر نفت ادامه داد: به من قول داده‌اند که خوراک به صنایع پایین دستی یک میلیون تن افزایش یابد. همچنین طرح‌ جی دی پی برای تولید پروپیلن در شش نقطه باید اجرا شود. از سوی دیگر بهسازی پالایشگاه‌ها برای افزایش کیفیت تولید فرآورده مدنظر قرار دارد.

زنگنه با تاکید بر این که در کشور فرصت کار بسیاری وجود دارد، تصریح کرد: برای استفاده از این فرصت‌ها باید همه تلاش کنیم. بعضی چیزها وقت تلف می‌کند که باید از آنها صرفه نظر کنیم. باید از هر کاری که وقت ما را بگیرد و اجازه ندهد به کار اصلی بپردازیم صرفه نظر شود. ما می‌توانیم مخالف هم باشیم اما نباید دشمن یکدیگر باشیم و از هم نفرت داشته باشیم. نباید نفرت پراکنی کنیم.

وی در پایان تاکید کرد: من عضو باشگاه نفت و نیرو هستم و هیچ مسوولیتی در این باشگاه ندارم و از این باشگاه و هر سامانه‌ای که برای اندیشیدن باشد حمایت می‌کنم.

زنگنه پس از بازدید از نمایشگاه جانبی سومین کنگره راهبردی نفت و نیرو، در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی درباره برنامه دولت برای افزایش قیمت بنزین گفت: هنوز این مسئله در دولت مطرح نشده است.

وی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره خرید تجهیزات صنعت نفت از سازندگان داخلی در قالب طرح بومی سازی ۱۰ گروه خانواده کالاهای صنعت نفت تصریح کرد:‌ وزارت نفت خود نسبت به خرید کالا اقدام نمی کند، اما بر اساس قانون بهره مندی از ساخت داخل، پیمانکاران تجهیزات مورد نیاز خود را از سازندگان داخلی تامین می‌کنند.

وزیر نفت گفت:‌ قراردادهای ۱۰ گروه کالاهای اولویت دار صنعت نفت امضا شده است که از جمله آنها می توان به قرارداد ساخت لوله‌های CRA و یا قرارداد ساخت مته‌های حفاری اشاره کرد، اما امضای این قراردادها به این معنا نیست که الزاما از هر شرکت داخلی خریدی صورت گیرد بلکه این اقدام در فضایی رقابتی شکل می‌گیرد.

زنگنه درباره بسته پنج میلیارد دلاری برای نگهداشت و افزایش تولید میدان‌های در حال بهره‌برداری در حال تهیه است، گفت: احتمال می‌رود این بسته از ابتدای سال ۹۷ عملیاتی شود.

وی درباره روند اجرای تکمیل مراحل بعدی پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس در بندرعباس گفت:‌ این پروژه همچنان با مشکل کمبود منابع مالی روبه‌روست.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *