صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

رشد 76 برابری قيمت مسكن در 20 سال گذشته/بازسازی بافت‌های فرسوده در اولویت کاری

۱۸ مهر ۱۳۹۶ - ۰۹:۴۸:۰۸
کد خبر: ۳۵۶۲۴۴
دسته بندی‌: اقتصاد ، انرژی
معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی گفت: از سال 92 تاکنون قیمت مسکن 10.6 درصد، زمین 2 درصد و اجاره بها یک ونیم برابر افزایش داشته است.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری ميزان، حامد مظاهريان در هفدهمین همایش سیاست‌های توسعه مسکن بيان كرد: طبق مطالعه‌های انجام شده از سال 72 تا 92 قیمت بنای زمین، 107 برابر افزایش یافته است.همچنین قیمت مسکن طی 20 سال گذشته 76 برابر، اجاره بهای خانه 61 برابر و شاخص تورم 37 برابر شده است.

وی در ادامه افزود:طی 20 سال گذشته بهای زمین 3 برابر نرخ تورم افزایش یافته است.

معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: از سال 92 تاکنون قیمت مسکن 10.6 درصد، زمین 2 درصد و اجاره بها یک ونیم برابر افزایش داشته که براساس نتیجه مطالعه‌های انجام شده با کمترین میزان افزایش قیمت در این بازه زمانی مواجه بوده است.

مظاهريان عنوان كرد: موجودی مسکن در حال حاضر بیش از تعداد خانوار است؛ همانطور که در سرشماری سال ۹۵ مشخص شد در ایران، ۲۴ میلیون خانوار و ۲۷ میلیون خانه داریم؛ این در حالی است که در ابتدای انقلاب به ازای هر ۱۰۰ خانه، ۱۲۷ خانواده داشتیم؛ اما این به معنی نیست که همه خانواده‌ها صاحبخانه هستند؛ چرا که بخش زیادی از خانه‌ها به نیت سفته‌بازی و کسب سود اقتصادی ساخته شده است.

وی با اشاره به اهميت تهيه مسكن برای زوج‌های جوان اظهار كرد: این گروه مصرف‌کننده واقعی خانه هستند؛ ضمن اینکه سیاست چهارم در بخش مسکن، توجه به بافت‌های فرسوده و حاشیه‌ای است و در حال حاضر، اجماع خوبی بین مجلس و دولت در خصوص بازسازی بافت‌های فرسوده و حاشیه‌ای شکل گرفته است، در حالی که چهار سال قبل، تردیدهایی در این حوزه وجود داشت.

معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی در خصوص سیاست پنجم دولت برای توجه به بخش مسکن گفت: کمک به توسعه مسکن اجتماعی و خانوارهای کم‌درآمد در این بخش، اجماع سیاست‌ بین دستگاه‌های ذیربط در بخش مسکن اجتماعی باید شکل گیرد.

مظاهريان تصريح كرد: دولت در پنج حوزه، برنامه‌های خود برای مسکن را تدوین کرده که از جمله آن، عدم ورود به عرصه ساخت و ساز از سوی دولت و گسترش بازار رهن است؛ به این معنی که قدرت خرید خانوارها را برای خرید مسکن افزایش داده تا بتوانند با استفاده از بازار رهن(تسهیلات) صاحبخانه شوند.

انتهای پيام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *