صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

برجام، داعش و تلگرام

۱۶ مهر ۱۳۹۶ - ۰۹:۰۲:۱۵
کد خبر: ۳۵۵۵۶۶
در سال های اخیر نظام سلطه به رهبری آمریکا سناریوهای مختلفی را به صحنه آورده است تا ایران اسلامی را مجبور کند به اصطلاح به نظم جهانی -بخوانید سازش با واشنگتن- تن بدهد اما به قول نشریه فارین پالیسی ، ایران چون سرپیچی می کند ، متهم است.

به گزارش گروه فضای مجازی ، حسام الدین برومند در یادداشت روزنامه حمایت نوشت: در سال های اخیر نظام سلطه به رهبری آمریکا سناریوهای مختلفی را به صحنه آورده است تا ایران اسلامی را مجبور کند به اصطلاح به نظم جهانی-بخوانید سازش با واشنگتن- تن بدهد اما به قول نشریه فارین پالیسی ، ایران چون سرپیچی می کند ، متهم است. و یا به قول نشریه آمریکایی فوربس ، با وجود تلفات و هزینه های سنگین ایالات متحده ، این ایران است که نفوذ اصلی را در حد فاصل دریای مدیترانه و کوههای هندوکش دارد. همچنانکه موسسسه اطلاعاتی استراتفور (موسسه خصوصی در امریکا که از آن به عنوان نسخه دوم سیا یاد می شود) در مقاله ای به قلم جرج فریدمن مدیر موسسه اذعان می کند که علت اصلی مخالفت با ایران نه بخاطر سلاح های هسته ای بلکه به دلیل تغییر مرکزیت قدرت در منطقه است.

نکته مهمی که در این میان غیر قابل انکار است ، شکستِ سیاست های پیشین به اصطلاح مهار ایران اسلامی از یکسو و تلاش برای براندازی آن از سوی دیگر علی رغم استفاده از گزینه های مختلف بوده است. از همین روی؛ از چند سال پیش، آنچه که در ادبیات رسانه ها یا اندیشکده‌های آمریکایی به چشم می خورد این است که برای مواجهه با ایران باید از "استراتژی ترکیبی" استفاده کرد. در اینجا می توان به عنوان نمونه به مقاله چند سال پیش فرید زکریا در دیلی استار اشاره کرد که در توضیح استراتژی ترکیبی نوشت: "استراتژی ای متشکل از فشار و تلاش برای خارج کردن ایران از مقاومت و ایستادگی".

بنابراین به نظر می رسد طی دو، سه سال اخیر مهم ترین و آخرین ورژن برای فشار به ایران و خارج کردن آن از مقاومت و ایستادگی در برابر به اصطلاح نظم جهانی، استفاده از مدل برجام در حوزه دیپلماسی و بین‌المللی، داعش در حوزه منطقه ای ، و تلگرام در حوزه فردی و سبک زندگی باشد.

1- دشمن با برجام این هدف را برای خود دیده بود که ایران اسلامی از انقلابی گری و مقابله با سیاست بین الملل- بخوانید زیاده خواهی نظام سلطه- دست بردارد. بهمین خاطر، اندیشکده بروکینگز درهمان بحبوحه فضای مذاکرات میان ایران و 1+5 ، شکست مذاکرات در توافق هسته‌ای را کابوس کاخ سفید می دانست. قطع نظر از محتوا و متن برجام، اکنون تجربه برجام برای مردم و مسئولین تجربه ای بسیار گرانسنگ است؛ چراکه آحاد جامعه کارشکنی و بدعهدی آمریکا در پسا برجام را به چشم خودشان مشاهده کردند. هیچ کس نمی تواند اکنون ادعا کند که آمریکایی ها به تعهدات شان در برجام عمل کرده اند. از این منظر اگر قرار بود که برجام را به عنوان یک مدل در حوزه های دیگر به ایران اسلامی تحمیل کنند؛ جای کمترین تردیدی وجود ندارد که این مساله شدنی نیست و همه سیمای بدون بزک شیطان بزرگ را در آیینه برجام به نظاره نشستند.

2-محاسبه جبهه غربی-عبری و عربی از ایجاد داعش و نشانه رفتن اسلام ناب، اکنون غلط از آب در آمده است. کارویژه داعش، جولان اسلام سلفی و تکفیری و تضعیف محور مقاومت بود تا در نهایت «اسلام سلفی-‌تکفیری »با «اسلام سکولار» به نقطه مشترکی برسند و آن خط سازش با آمریکا و کدخداست که یک خروجی روشن دارد : "چالش با سیاست‌های آمریکایی در چنبره نرمش و خودباختگی هضم می‌شود و از میان می‌رود."

اما داعش که به پشتوانه بوجودآورندگان آن قرار بود مختصات خاورمیانه را به نفع جبهه "اسلام آمریکایی" تغییر دهد اکنون در بدترین شرایط قرار دارد؛ بطوریکه چندی پیش، «استفان دی میستورا» فرستاده ویژه سازمان ملل متحد در امور سوریه اعلام کرد اعضای باقی مانده داعش در سوریه احتمالا تا پایان ماه اکتبر(کمتر ازیک ماه دیگر) شکست خواهند خورد. و اخیرا سردار قاسم سلیمانی به صراحت اعلام کرد که کمتر از دو ماه دیگر، نابودی داعش را جشن خواهیم گرفت.

بنابراین دست برتر مقاومت در اضمحلال داعش، عیان و نمایان است و در این میان نقش جمهوری اسلامی در مبارزه صادقانه با تروریسم بی‌بدیل و غیرقابل انکار است. ضمن آنکه حمله موشکی چند ماه پیش سپاه پاسداران به داعش، بار دیگر معادلات منطقه ای جبهه غربی-عبری و عربی را بهم ریخت و به قول خبرگزاری اسپوتنیک که در همان ایام این تیتر را برگزید: "سیلی را داعش خورد تا صدایش را دیگران بشنوند"

3-دشمن اگر در مواجهه با ایران اسلامی در حوزه نظامی به بن بست رسیده و قدرت بازدارندگی و موشکی، فکر حمله احتمالی به ایران را به تصویری آزار دهنده برای او تبدیل کرده است؛ تلاش دارد این مواجهه را به جنگ نرم شیفت نماید و بهترین ابزار و بستر آن را در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی برای تغییر باورها و دگرگون کردن سبک زندگی دنبال می کند. اینجاست که از این منظر باید گفت جنگ، اگر در حوزه دیپلماسی(برجام) و نظامی (داعش در منطقه) به پایان برسد یا امکان برتری حریف در آن نباشد ؛ در حوزه جنگ نرم( تلگرام) این نبرد جانانه علی الدوام ادامه دارد. پمپاژ شایعات و شبهات، پروژه دروغ پردازی علیه نهادهای ارزشی و شخصیت های انقلابی ، تخریب باورهای دینی و اسلامی، بخشی از اضلاع این جنگ نرم در بستر تلگرام و شبکه های مجازی است. اینجاست که به بیان رهبر بصیر انقلاب اسلامی راه مقابله در برابر جبهه تبلیغاتی دشمن علیه جمهوری اسلامی، روشنگری و برخورد تهاجمی است. ( دیدار با مسئولان و دست اندرکاران حج : 11 مهر 1396)

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *