صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

عفو بین‌الملل: اخراج اجباری "پناهجویان افغانستان" نقض قوانین بین‌المللی است

۱۶ مهر ۱۳۹۶ - ۱۰:۳۳:۰۱
کد خبر: ۳۵۵۳۰۵
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
سازمان عفو بین الملل در یک گزارش تازه، از افزایش اخراج اجباری پناهجویان افغان سخت انتقاد کرد و آن را نقض قوانین بین المللی دانست.

به گزارش سرویس بین الملل ، گزارش تازه سازمان عفو بین الملل با عنوان عنوان «بازگشت اجباری به خطر»‌وضعیت وحشت بار پناهجویان اخراج شده‌ی افغان از اروپا را روایت می‌کند.

«عمر روایچ» معاون رییس سازمان عفو بین الملل جنوب آسیا در نشست خبری در کابل گفت که کسانی که به طور اجباری اخراج شده با خطر ناامنی، فقر و بیکاری دست و پنجه نرم می‌کنند.

وی افزود: هیچ بخش از افغانستان در امن نیست تا پناهجویان برگشت داده شوند، لذا من برای دادن یک فرصت قانونی برای پناهجویان هستم تا زمانیکه افغانستان بتواند امن‌تر شود.

حوریه مصدق، پژوهشگر سازمان عفو بین الملل در افغانستان گفت: با آنکه کابل را از شهرهای امن می‌دانند، نزده درصد ناامنی‌ها در کابل رخ می‌دهد و نباید پناهجویان بازگردند. اخراج اینها نقض قوانین بین المللی است، کسانی هم هستند پس از بازگشت ربوده و سپس اجساد آنها دریافت شده است.

به گفته این پژوهشگر سازمان عفو بین الملل، کشورهای اروپایی در تناقص‌گویی هستند. بعضی‌ مقام‌های این کشورها وضعیت افغانستان را امن اعلام می‌کنند در حالیکه برخی دیگر از ناامنی شدید سخن می‌زنند.

این سازمان از دولت و سازمان ملل خواسته است تا موضوع پناهجویان افغان را رنگ سیاسی ندهد و اخراج اجباری پناهجویان افغان را هرچه زود به تعلیق درآورد.

حوریه مصدق در ادامه نشست گفت: دولت افغانستان هرچند قادر به فراهم کردن زمینه‌های زندگی به بازگشت‌کنندگان نیست با آن هم اخراج پناهجویان افغان بخاطر کمک‌ها پذیرفته است.

بر اساس این گزارش، همزمان با بدتر شدن وضعیت امنیتی در افغانستان اخراج پناهجویان افغان از کشورهای اروپایی نیز شدت یافته است و شمار اخراج شده‌های افغان از اروپا، میان سال های ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۷ نزدیک به ده هزار تن می‌رسد و این آمار در مقایسه با سال ۲۰۱۵ سه برابر افزایش یافته است.

/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *