صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آژانس بین سایت‎های نظامی و غیرنظامی ایران تفاوتی قائل نیست

۱۵ مهر ۱۳۹۶ - ۰۸:۵۲:۲۸
کد خبر: ۳۵۵۲۰۳
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در تازه‌ترین گفتگوی خود با یک رسانه آمریکایی تأکید کرد که آژانس در زمینه بازرسی از برنامه هسته‌ای ایران هیچ تفاوتی بین سایت‎های نظامی و غیرنظامی قائل نیست.

به گزارش گروه بین‌الملل ، یوکیا آمانو در گفتگویی از سازوکارهای بازرسی آژانس از برنامه هسته‌ای ایران دفاع کرد.

در پی انتقادهای اخیر دولت آمریکا مبنی بر ناتوانی آژانس در نظارت دقیق بر اجرای برجام از سوی ایران مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تازگی گفتگویی درباره فلسفه وجودی آژانس و سازوکارهای نظارتی آن و به ویژه نحوه بازرسی از برنامه هسته‌ای ایران با لس‌آنجلس‌تایمز انجام که داده که در ادامه بخش‎هایی از آن می‌آید.

آمانو در پاسخ به این سوال که آیا آژانس از سایت‎های نظامی ایران نیز بازدید خواهد کرد، می‌گوید: هر زمانی که نیاز باشد به دنبال دسترسی به این اماکن خواهیم بود. از نظر ما هیچ تفاوتی بین سایت‎های نظامی و غیرنظامی وجود ندارد، اما جزئیات این بازرسی‌ها بی‌شک محرمانه خواهد بود.

اما مقامات ایرانی بارها تأکید کرده‌‌اند که اجازه بازدید از سایت‎های نظامی این کشور را نخواهند داد در حالی‌که شما این مسئله را رد می‌‎کنید، آیا این اظهارنظرهای مقامات ایرانی مشکلی ایجاد نخواهند کرد؟

وی می‎گوید که ما اظهارنظرهای زیادی می‌شنویم ،نه تنها از سوی ایران بلکه از دیگر کشورها نیز می‌شنویم. اما کار و وظیفه ما تجزیه و تحلیل واقعیت‌هاست. منظورم از واقعیتها تاسیسات و مواد هسته‌ای است که مرتبط با مواد هسته‌ای باشند، کارکرد و هدف آژانس تجزیه و تحلیل اظهارنظرها نیست.

آمانو در بخش دیگری در پاسخ به این سوال که آژانس تاکنون هفت گزارش درخصوص پایبندی ایران به اجرای مفاد برجام منتشر کرده‌است، اما منتقدان می‌‎گویند که شما در زمینه بازرسی دقیق از برنامه هسته‌ای ایران نرمش زیادی داشته‌اید و جزئیات کافی به دست نیاورده‌اید؟ اظهار داشت: اطلاعات به‌دست‌آمده از سوی بازرس‎های آژانس باید محرمانه بماند. چنین منتقدانی اعتراض دارند که چرا اطلاعات کافی درباره ایران در اختیار آنها گذاشته نمی‌شود، اما فراموش می‌کنند که آنها هیچ اطلاعاتی درباره آلمان، ژاپن یا کنیا یا هر کشور دیگری نیز در ندارند. مردم با این درک و پیش‌فرض به دکتر مراجعه می‌کنند که یقین دارند دکتر اطلاعات حساس آنها را همگانی نخواهد کرد و رازدار خواهد بود.


برچسب ها: یوکیا آمانو

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *