بی توجهی وزارت اطلاعات و فرهنگ به پایتخت فرهنگی و باستانی "افغانستان"
به گزارش سرویس بین الملل اریا رئوفیان رییس اداره اطلاعات و فرهنگ هرات با اشاره به اینکه هرات مهد فرهنگ و تمدن در افغانستان است، با انتقاد شدید از وزارت اطلاعات و فرهنگ گفت: هرات با داشتن بیشترین بناهای تاریخی افغانستان کمترین بودجه از سوی وزارت اطلاعات و فرهنگ برای حفظ این بناهای تاریخی بدان اختصاص داده شده است .
وی افزود: برای بیش از 870 بنای تاریخی در هرات تنها سه محافظ به منظور نگهداری و تامین امنیت این بناهای تاریخی گماشته شدند که با توجه به تعدد این بناهای تاریخی این شمار مخافظین کافی نیست .
رئوفیا ن همچنان گفت ، بیشتر بناهای تاریخی که در هرات وجود دارد براثر حوادث طبیعی و یا عدم اگاهی مردم نسبت به این بناها درحال تخریب میباشد و نیاز به مرمت دوباره دارد اما بارها این مشکلات با وزارت اطلاعت و فرهنگ درمیان گذاشته شده که متاسفانه تا حال توجهی در مرمت بناها صورت نگرفته است.
وی با هشدار به وزارت اطلاعات و فرهنگ گفت: اگر این بی توجهی ها ادامه داشته باشد پس از گذشت چند سال بناهای تاریخی به صورت کامل ازبین خواهند رفت .
رئیس اطلاعت و فرهنگ هرات خاطرنشان ساخت: در حال حاضر منار پنجم از مصلای هرات که یکی از بناهای مهم و تاریخی از دوره تاریخی تیموریان به جا مانده در حال فروریختن است و در صورتی که وزارت اطلاعات وفرهنگ افغانستان بودجه ای را به منظور ترمیم و مرمت این بناهای تاریخی اختصاص ندهد این سازه های تاریخی فرو خواهد ریخت .
وی افزود: این بی توجهی وزارت اطلاعات و فرهنگ هرات به بناهای تاریخی حتی سبب شده تا بارها هرات از ثبت در سازمان یونسکو یا سازمان ثبت میراث های فرهنگی باز ماند .
عدم توجه وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان مبنی بر مرمت و حفظ بناهای تاریخی در هرات ، به گفته مسوولین اداره اطلاعات و فرهنگ هرات سبب شده است تا بیش از 60 درصد از این بناهای تاریخی تخریب شوند .
/