صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ریشه‌یابی تیراندازی‎های مرگبار آمریکا؛ خشونت نهادینه شده و سودهای کلان صنایع نظامی

۱۳ مهر ۱۳۹۶ - ۰۸:۳۰:۰۲
کد خبر: ۳۵۴۷۸۲
حادثه تیراندازی لاس‌وگاس دویست و هفتاد و سومین کشتار جمعی در سال جاری میلادی و هزار و پانصدمین کشتار جمعی از دسامبر سال 2012 تاکنون در آمریکا به شمار می‎رود.

به گزارش گروه بین‌الملل ، حادثه تیراندازی مرگبار روز دوشنبه هفته جاری در لاس‌وگاس آمریکا که 60 کشته و 527 زخمی در پی داشت بار دیگر بحث مالکیت و حمل سلاح در آمریکا را به صدر بحث‌های رسانه‌های آمریکا کشاند.

 

به گزارش شبکه خبری «سی‌ان‌ان» استفان پادوک عامل اصلی حادثه تیراندازی شامگاه روز یکشنبه (به وقت محلی) در لاس‌وگاس، پیرمردی 64 ساله اهل شهر «مسکیت» ایالت «نوادا» است که پس از تیراندازی و کشتار مردم حاضر در جشنواره موسیقی در کازینو معروف «ماندلی بی» لاس‌وگاس با نزدیک‌شدن نیروهای پلیس به اتاقی در هتلی نزدیک کنسرت موسیقی که وی در آن به سمت مردم تیراندازی می‌کرد، اقدام به خود کشی کرد.

نیروهای پلیس در اتاق طبقه سی‌و‌دوم هتلی که استفان پاتوک از پنجره‌های آن مردم حاضر در کنسرت موسیقی روباز در محوطه هتل را به رگبار بست، 23 قبضه سلاح از جمله اسلحه‌های خود‌کار و نیمه‌خودکار و همچنین چند کیلوگرم نیترات آمونیوم، ماده‌ای که برای تولید مواد منفحره به کار می‌رود، در ماشین وی کشف کردند، افزون بر این بیش از 19 قبضه سلاح دیگر نیز در محل زندگی عامل تیراندازی کشف شده‌است. همچنین گفته شده که تعدادی از تفنگ‌های متعلق به عامل تیراندازی به گونه‌ای دستکاری شده بود که بتواند به عنوان سلاح کاملا خودکار از آن استفاده کرد و صد‌ها گلوله در دقیقه شلیک کنند.


ساعاتی پس از کشتارجمعی لاس‌وگاس، تروریست‎های داعش با انشتار بیانیه‌ای اعلام کردند که «پادوک» داعشی است و این کشتار‌جمعی را به نام داعش انجام داده‌ است، اما سازمان‎های امنیتی آمریکا این ادعای داعش را رد و تأکید کردند که این حادثه هیچ ارتباطی به گروه‌های تروریستی بین‌المللی ندارد. به همین دلیل رسانه‌های جمعی آمریکا اصلی‌ترین متهم این حادثه هولناک را قوانین مرتبط با مالکیت و آزادی حمل‌‌ سلاح در ایالتهای این کشور می‌دانند و از همه مهمتر پشتیبانی مجتمع‌های صنعتی و نظامی از این آزادی‌ها به علت سود سرشار از خریدو فروش سلاح در آمریکا است.


مطابق با متمم دوم قانون اساسي آمریکا، همه مردم دارای حق نگهداری و حمل سلاح هستند. به صورت سنتی جمهوریخواهان از هواداران پروپاقرص آزادی حمل سلاح و دموکرات‎ها از مخالفان این قانون هستند؛ دونالد ترامپ به عنوان یک رئیس‌جمهوری جمهوریخواه یک هفته پیش از این حادثه مرگبار لاس‌وگاس در جمع هواداران خود در ایالت آلاباما بار دیگر همانند دوران تبلیغات ریاست‌جمهوری تأکید کرد که اگر من رئیس‌جمهور نشده بودم، همه شما باید اسلحه‌هایتان را دو دستی تحویل دولت دموکرات‎ها (هیلاری کلینتون) می‌دادید.


بنا به گزارش وب‌سایت « news.com» آمریکا یکی از معدود کشورهای جهان است که در آن حمل آزادانه سلاح برای همه افراد جامعه با قانون اساسی تضمین شده‌ است و در این حال در زمنیه خشونتهای مرتبط با سلاح، آمریکا خشونت‌بارترین کشور جهان است.


به نوشته این گزارش آمریکا نزدیک به 310 میلیون قبضه اسلحه دارد، یعنی تقریبا به ازاء هر نفر یک اسلحه. بر پایه گزارش «شاخص توسعه انسانی» در سال 2012 خودکشی با سلاح گرم در آمریکا شش برابر کانادا و نزدیک به 16 برابر آلمان است.


مرکز آمارگیری « Pew Research Center» نیز در خصوص علت افزایش خشونت‎ها در جامعه آمریکا می‌نویسد: طی 20 سال گذشته پشتیبانی آمریکایی‌ها از اقدامات کنترلی در زمینه سلاح کمتر شده و به سمت حمایت بیشتر از حق آزادی حمل سلاح برای همه افراد سوق پیدا کرده‌است.

 


وب‌سایت « news.com» در ادامه با اشاره به اینکه خشونت در جامعه و قانون اساسی آمریکا نهادینه شده‌است تأکید می‌کند: حادثه تیراندازی لاس‌وگاس دویست و هفتاد و سومین کشتار جمعی در سال جاری و هزار و پانصدمین کشتار جمعی از دسامبر سال 2012 تاکنون است؛ در دسامبر سال 2012 در شهر «نیوتاون» ایالت کنتیکت مردی مسلح دبستان «سندی‌هوک» این شهر را به رگبار بست که در پی آن 20 دانش‌آموز، شش معلم و خود مهاجم کشته شدند.


به نوشته این وب‌سایت در 273 مورد حوادث تیراندازی 9ماه گذشته سال جاری، 11هزار و 572 نفر در آمریکا جان خود را از دست داده‌اند و 23 هزار و 365 نفر نیز با سلاح گرم مجروح شده‌اند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *