صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

واکنش سخنگوی وزارت امور خارجه به ادامه وضعیت اسفبار مسلمانان روهینگا و بی‌توجهی دولت میانمار

۰۸ مهر ۱۳۹۶ - ۰۹:۴۱:۰۲
کد خبر: ۳۵۳۴۹۴
دسته بندی‌: سیاست
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: ادامه وضعیت اسفبار مسلمانان روهینگا و بی توجهی دولتِ میانمار، درد و رنج آوارگان را بیشتر، مسئولیت کشورها و سازمان های بین المللی را سنگین تر و فرصتِ جبرانِ آسیب های این فاجعهِ انسانی را از بین می برد.

به گزارش گروه سیاسی ، به نقل از مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امور خارجه، بهرام قاسمی سخنگو و رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه ای وزارت امور خارجه در واکنش به تداوم وضعیت بحرانی و اسفناک مسلمانان روهینگا میانمار و بی توجهی دولت این کشور به هشدارها و درخواست های کشورها، سازمان های بین المللی و افکار عمومی جهان برای متوقف کردن اقدامات خشونت بار علیه مسلمانان این کشور، گفت: متاسفانه هر روز که از این بحران انسانی می‌گذرد وضعیت آن پیچیده تر، رنج آوارگان بیشتر و مسئولیت کشورها و سازمان‌های بین‌المللی سنگین‌تر می‌شود و مهمتر از همه، فرصت برای متوقف کردن بحران و جبران آسیب‌های ناشی از آن، از بین می‌رود. چنین وضعیت پیچیده و بغرنجی، می‌تواند شرایط موجود را تبدیل به یکی از بدترین بحران‌های انسانی عصر حاضر کند.

قاسمی افزود: علی‌رغم آگاه سازی‌ها، هشدارها و درخواست‌های کشورها، سازمان‌های بین المللی، شخصیت ها و افکار عمومی بین المللی، شاهد تداوم بی توجهی دولت میانمار به خواسته های جامعه جهانی هستیم که امری غیرقابل پذيرش است. به اعتقاد ما، هیچ اقدامی نباید رافع مسئولیت دولت این کشور برای جلوگیری از ادامه خشونت ها علیه مسلمانان روهینگا شود و هیچ اقدامی نباید بهانه‌ای برای شکل‌گیری و وخیم تر کردن این بحران و ممانعت از ارسال کمک های انساندوستانه جامعه جهانی به مردم مناطق آسیب دیده از این بحران در کشور میانمار شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران از جمله نخستین کشورهایی بود که براساس وظیفه انسانی و اعتقادی، نسبت به این بحران واکنش نشان داد. حداقل دو مکاتبه وزیر امور خارجه با دبیرکل سازمان ملل متحد، چندین تماس و گفتگوی تلفنی ریاست محترم جمهور و وزیر امور خارجه با سران و وزرای خارجه کشورهای اسلامی، طرح موضوع با طرف‌های مقابل در تمامی ملاقات های ریاست محترم جمهور و وزیر امور خارجه در تهران و در نیویورک در یکماه گذشته و همچنین ارسال کمک های انساندوستانه ملت ایران به آوارگان میانماری در بنگلادش و تلاش رسانه های داخلی و بین المللی ایران برای انعکاس وضعیت اسفبار آوارگان روهینگیایی در بنگلادش به جهان، تنها بخشی از تلاش های سیاسی و دیپلماتیک کشورمان برای کمک به حل هر چه سریعتر این بحران و کاهش آلام آوارگان میانماری بوده است.

سخنگوی وزارت خارجه كشورمان تاكيد كرد از ابتدای اغاز موج جديد سركوب مسلمانان روهينگيايی مكررا از دولت ميانمار خواسته شد هياتی از جمهوری اسلامی ايران به سرپرستی معاون وزارت امور خارجه به همراه كمك های انساندوستانه ايران به آن كشور اعزام شود، كه تاكنون مقدمات انجام آن عليرغم وعده های داده شده، ميسر نشده است.

قاسمی در پایان با اشاره به اقدام دولت بنگلادش در پذیرش خیل عظیم آوارگان میانماری، گفت: اقدام بنگلادش از منظر انسانی، اقدامی ارزشمند است و جامعه بین المللی اعم از کشورها و مجامع بین المللی و تمامی سازمان های مردم نهاد باید در کنار بنگلادش، در این رابطه با جدیت و سازماندهی بیشتر، بهتر و موثرتری به تلاش های خود برای متوقف کردن روند آوارگی مسلمانان روهینگا و ارسال فوری کمک های بیشتر و رسیدگی به وضعیت آنها، اقدام کند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *