صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

صنعت گردشگری در "افغانستان" از ماجراجویی‌ مارکوپولو تا تخریب آثار باستانی

۱۰ مهر ۱۳۹۶ - ۲۲:۳۵:۰۱
کد خبر: ۳۵۲۹۵۷
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
افغانستان به عنوان کشوری با ظرفیت‌های قابل توجه است که روزگاری ماركوپولو جهانگرد ونیزی که علاقمند به عبور از مسیرهای پرخطر در صحراها و کوه‌ها بود، قدم در خاک افغانستان گذاشت و از نزدیک زیبایی‌های این کشور را مشاهده کرد.

به گزارش سرویس بین الملل صنعت گردشگری یکی از مهمترین و پردرآمدترین منابع اقتصادی کشورهای دارای تاریخ و تمدن کهن در جهان است که سالانه منافع بسیاری را برای این کشورها به همراه دارد.

بسیاری از کشورهای جهان با توجه و اهمیت به این صنعت به همراه برنامه ریزی و با گسترش فعالیت‌های توریستی توانسته اند درآمدهای بسیاری را گردشگری کسب کنند.

امروز ۲۷ سپتامبر روز جهانی گردشگری نامیده است، روزی که توجه به آن در کشورهای دارای تمدن کهن می‌تواند نقش مهمی در اقتصاد آنها داشته باشد.

افغانستان به عنوان کشوری دارای تمدن کهن و جاذبه‏‌های بی‌نظیر گردشگری، در سال 1344 عضو سازمان گردشگری شد کمی قبل تر از آن در سال 1327 افغانستان اداره توریسم را تاسیس کرده بود.

این کشور به علت برخورداری از جاذبه‎ های گردشگری و طبیعت بکر، محل حضور گردشگران شد و یک سال پس از عضویت افغانستان در سازمان جهانی توریسم، نخستین گروه از جهانگردان به افغانستان سفر کردند.

مارکوپولو سیاح با شهامت و جسور ونیزی که علاقمند به عبور از مسیرهای پرخطر و صعب العبور در کوه‌ها و صحراها روزگاری قدم در خاک افغانستان گذاشت و از نزدیک زیبایی های این کشور را مشاهده کرد.

اما جنگ‌های چند دهه گذشته، صنعت مهم توریسم را در افغانستان تحت تأثیر قرار داده و گردشگری در این کشور رونق گذشته را ندارد.

بر اساس آمارها، افغانستان دارای 140 منطقه گردشگری و صدها بنای تاریخی است اما این صنعت ارزشمند در افغانستان به علت جنگ و ناامنی رونق خود را از دست داده است.

این در حالی است که در دهه 70 میلادی بیش از 90 هزار گردشگر از سراسر جهان با هدف مشاهده زیبایی های منحصر به فرد به افغانستان سفر کردند.

دیدگاه منفی در مورد کشور افغانستان، باعث به وجود آمدن چالش برای جذب گردشگر شده است حتی برای مردم کشورهای همسایه از جمله ایران با وجود اشتراکات فراوان فرهنگی افغانستان کشوری ناشناخته باقی مانده است.

افغانستان دارای 2 اثر ثبت شده در میراث جهانی از جمله منار جام و تندیس های بودا است و جاذبه های بکر و کشف نشده ای را در دل کوه‌ها، صخره ها و دشت های خود جای داده است.

این کشور با مکان ها و جاذبه های تاریخی خود دارای قدمتی 6 هزار ساله است و آثار تاریخی این کشور قدمت 2 هزار ساله دارند، مجسمه های بودا در بامیان، مسجد کبود در مزار شریف و دریاچه سد امیر از جمله این آثار است.

دولت افغانستان در تلاش است تا زیرساخت های تخریب شده در جنگ را بازسازی کند و پروژه های بزرگی را برای توسعه حمل و نقل به کار گیرد و با حمایت از بخش های خصوصی در این صنعت سرمایه گذاری کنند.

سال ۲۰۱۴ پر رونق‌ترین سال حضور گردشگران در افغانستان بود زیرا برخی از مسوولان تور ماجراجو مقدمات سفر گردشگران را به این کشور فراهم کردند و تورهایی به نام مرزهای وحشی برگزار کردند که گردشگران ماجراجو و علاقمند به افغانستان، سفر کنند.

سال 94 بیش از 220 هزار شهروند خارجی به افغانستان آمدند و این آمار نشان می‌دهد که در هر ماه سال 94 دست کم 18 هزار شهروند خارجی وارد افغانستان شدند.

نبود برنامه‌های موثر از سوی مسوولان فرهنگی افغانستان، از مهمترین دلیل رکود صنعت گردشگری در افغانستان است و با وجود میلیاردها دلار کمک جهانی به افغانستان و اختصاص هزینه‌های هنگفت به بخش صنعت توریسم، این صنعت با رکود خود در سال های اخیر مواجه بوده است.

با آنکه بناهای تاریخی و آثار باستانی بسیاری تخریب و آثار موزه‌ها در این کشور به تاراج رفته است اما این کشور بدلیل داشتن جاذبه‌های بکر و ناشناخته یکی از مناطق جذاب و متفاوت برای گردشگرانی است که هنوز موفق به سفر به این کشور نشده اند.

در افغانستان با توجه به وجود جاذبه های متعدد و منحصر به فرد برای صنعت گردشگری مانند آثار باستانی با قدمت چندین هزار ساله، امکان توسعه گردشگری وجود دارد جاذبه هایی که می توانند افغانستان را به مرکزی متفاوت و بسیار جذاب برای گردشگران در سطح منطقه و جهان تبدیل کنند.

مسوولان دولت افغانستان از اهمیت صنعت گردشگری و نقش آن در این کشور مطلع هستند و درصدد راهکارهای از جمله برگزاری همایش ها و نشست های برای توسعه این صنعت هستند.

محمد اشرف غنی رییس جمهور افغانستان در مراسم چالش های تروریسم در برابر گردشگری اظهار داشت که اگر تهدید نا امنی در افغانستان به پایان برسد سالانه افغانستان میزبان2 تا پنج میلیون گردشگر خواهد بود.

رییس جمهور افغانستان می گوید ضرورت دارد تا افغانستان توسط صنعت توریسم به عنوان یک کشور ضد تروریسم به جهان معرفی شود.

گردشگری هرچند یکی از جاذبه های مهم برای رشد و رونق اقتصادی افغانستان است، اما ناامنی سبب شده که این صنعت رونق نداشته باشد و بسیاری از کشورها، شهروندان خود را از سفر به افغانستان منع کند.

از جمله راهکارها برای رشد گردشگری در شهرهای مختلف افغانستان، بهره برداری از ظرفیت ها و فرصت‌ها به منظور حل مشکل ناامنیتی در مناطق و شهرهای توریستی افغانستان و ارائه راه حل‌های مناسب است.

افغانستان ظرفیت‌های بسیاری برای رونق گردشگری دارد چرا که با داشتن طبیعت بکر، جذاب و متفاوت که روزگاری مورد توجه مارکوپولو سیاح ونیزی قرار گرفته بود و می‌تواند حضور گردشگران را در این کشور فراهم کند.

/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *