صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اقدامات طرح حفاظت از تالاب های ایران برای احیای دریاچه ارومیه

۰۵ مهر ۱۳۹۶ - ۱۲:۱۲:۵۹
کد خبر: ۳۵۲۹۴۲
مدیر ملی طرح حفاظت از تالاب های ایران گفت: تا کنون اقدامات زیادی در راستای حفظ و احیا دریاچه ارومیه از سوی متولیان طرح حفاظت از تالاب های ایران تدوین و اجرایی شده است.
به گزارش گروه جامعه ، ابوالفضل آبشت گفت: اقدمات متعددی برای احیای دریاچه ارومیه انجام شده است. از جمله این اقدامات که در مقیاس وسیع تری در 110 روستا در حوضه آبریز دریاچه ارومیه در حال اجراست، پروژه"همکاری در احیا دریاچه ارومیه از طریق مشارکت جوامع محلی در استقرار کشاورزی پایدار و حفاظت از تنوع زیستی"  است که از سال 1393 با حمایت مالی دولت ژاپن در حوضه آبریز دریاچه ارومیه کلید خورد.

مدیر ملی طرح حفاظت از تالاب های ایران افزود: طي چند دهه اخير، توسعه ناپایدار با محوریت كشاورزي در حوضه آبریز دریاچه ارومیه با اختصاص بیش از 87 درصد از منابع آبی حوضه به این بخش، منجر به خشک شدن بخش عظیمی از این دریاچه و از بین رفتن تنوع زیستی آن شده است. این امر علاوه بر تأثیر مستقیم بر کیفیت زندگی جوامع محلی حاشیه دریاچه، تأثیر مخربی بر کیفیت و کمیت فعالیت‌های کشاورزی در منطقه نیز داشته است. 

وی تصریح کرد:  استقرار کشاورزی پایدار ذیل رویکرد زیست بومی و مشارکت دستگاههای مختلف دولتی، بخش خصوصی و جامعه محلی با هدف کاهش مصرف آب و نهاده‌های شیمیایی در بخش کشاورزی به عنوان گام مهمی در جهت احیای دریاچه ارومیه محسوب می‌شود.

مدیر ملی طرح حفاظت از تالاب‌های ایران یاد آور شد: هم اکنون طرح حفاظت از تالاب های ایران با همکاری سازمان جهاد کشاورزی و ادارات کل محیط زیست دو استان آذربایجان غربی و شرقی و بکارگیری ظرفیت های کارشناسی در بخش های خصوصی و جذب مشارکت بخش های مذکور (بیش از 200 نفر در شرکت های خصوصی) و درگیر کردن بیش از 10 هزار شاورز در حوضه آبریز دریاچه ارومیه به نهادینه سازی روش های کشاورزی پایدار در این حوضه پرداخته است.

آبشت خاطر نشان کرد: در این پروژه كوشش می‌شود تا با استفاده از تكنيك‌هاي کشاورزی پایدار كه بر پايه آموزش و مشاركت كشاورز مي‌باشد، ضمن حفظ منافع و درآمد کشاورزان، مصرف منابع آب و نهاده‌هاي كشاورزي در سطح مزرعه كاهش يافته و از اين طريق بخشی از حق آبه درياچه اروميه نیز تامین گردد. 

لازم به ذکر است که وجه تمایز این پروژه در رویکرد مشارکتی آن و بکارگیری مشارکت مردم در تمامی مراحل برنامه ریزی، اجرا و پایش و نظارت است.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *