صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

گذاشتن ظرف پلاستیکی در ماکرویو سرطان سینه را افزایش می‌دهد

۰۵ مهر ۱۳۹۶ - ۱۰:۱۳:۳۶
کد خبر: ۳۵۲۸۸۳
یک متخصص تغذیه هشدار داد: مردم به هیچ عنوان برای گرم کردن غذا در ظروف یکبار مصرف از ماکروویو استفاده نکنند و سریع‌تر غذا را از این ظروف خارج نمایند. چرا که گرم کردن غذا با ظروف پلاستیکی داخل مایکروو، احتمال بروز سرطان در افراد را افزایش می‌دهد.
به گزارش گروه فضای مجازی ، آزیتا حکمت دوست، متخصص تغذیه بالینی و عضو انستیتو تغذیه‌ای و صنایع کشوربیان کرد: ظروف یکبار مصرف دسته بندی‌های متفاوتی دارند.
 
ظروف پلاستیکی بدترین نوع این دسته هستند، حرارت بالای ۴۰ درجه پلیمر موجود در این ظروف سَمی را آزاد می‌کنند که در صورت استفاده دراز مدت باعث بدخیمی‌های جدی در دستگاه گوارش می‌شود.

وی در ادامه افزود: به عبارتی دیگر، اگر درون این ظروف پلاستیکی آب جوش یا غذای داغ مانند آش و... ریخته شود مونومر‌های سمی آزاد شده و وارد بدن می‌شوند که می‌توانند با تحریک و تاثیر بر آنزیم‌ها و سلول‌های بدن منجر به بروز سرطان‌های مختلف و عوارض ناگوار در سیستم گوارشی شوند.

حکمت دوست اشاره کرد: ظروف آلومینیوم که به مراتب بهتر از نوع پلاستیکی ظروف یکبار مصرف هستند، البته بازهم در مواجه با حرارت و مواد غذایی داغ سَم حاصل از آب شدن پلیمر نیز آزاد می‌شود، اما با این تفاوت که میزان عارضه کمتری را نسبت به نوع پلاستیکی خود دارند.

این متخصص تغذیه اشاره کرد: نوع فومی این محصولات که از پلیمر ساخته شده اند دارای مقاومت بیشتری در برابر حرارت هستند و تا دمای ۷۰ الی ۸۰ درجه نیز مقاوم اند. اما از تمام این گزینه‌ها مناسب‌تر ظروف گیاهی هستند که با نشاسته ذرات تهیه شده اند و مشکلات خاصی را در هنگام برخورد با حرارت انتشار نمی‌دهند.

عضو انستیتو تغذیه‌ای و صنایع کشور خاطرنشان کرد: ظروف گیاهی بهترین گزینه برای استفاده در این ایام است، اما افراد به خاطر داشته باشند هرچه مدت زمان کمی غذا در ظروف یکبار مصرف قرار بگیرد بسیار مناسب‌تر است و احتمال تبدیل پلیمر‌ها به مونومر در غذا کمتر می‌شود.

وی تشریح کرد: توصیه ما استفاده از ظروف گیاهی یا آلومینومی است البته افراد دقت داشته باشند هرچه سریع‌تر غذا را از این ظروف یک بار مصرف به ظروف دیگر منتقل کنند درصد ابتلا به عوارض آن کمتر است. استفاده این ظروف در مواد غذایی سرد بلامانع است و تنها در خوراکی‌های گرم و حرارتی‌ست که توصیه می‌شود کمتر استفاده شوند.

حکمت دوست خاطرنشان کرد: مواد تشکیل دهنده ظروف یک‌بار مصرف گیاهی، از مواد طبیعی گیاهی نظیر نشاسته ذرت و گندم ساخته می‌شود و به دلیل عدم استفاده از مواد شیمیایی در هنگام استفاده از مواد داغ و چرب هیچ گونه مواد مضری از آن وارد غذا نمی‌شود. به عبارتی دیگر این ظروف عاری از هرگونه اثرات مضر و مواد شیمیایی در تماس با مایعات و غذا‌های داغ است.

این متخصص تنها عیب ظروف گیاهی از تغییر در طعم مواد غذایی دانست و گفت: ممکن است در صورت ریختن مایعات در این ظروف کمی بوی نشاسته حس شود که به دلیل استشمام همزمان احساس می‌شود که مزه مایعات تغییر کرده است، البته این بو کم است و تنها برخی از افراد متوجه آن شوند.

وی در پایان هشدار داد: مردم به هیچ عنوان برای گرم کردن غذا در ظروف یکبار مصرف از ماکروویو استفاده نکنند و سریع‌تر غذا را از این ظروف خارج کنند.
 
چرا که گرم کردن غذا با ظروف پلاستیکی داخل مایکروو، احتمال بروز سرطان در افراد را افزایش می‌دهد.
 
در ظروف پلاستیکی یکبار مصرف ماده‌ای سمی بنام دیگوکسین آزاد می‌شود که خطر بروز سرطان به خصوص سرطان سینه را در زنان افزایش می‌دهد. دیگوکسین برای سلول‌های بدن انسان فوق‌العاده سمی است و خطر تولید آن در ظروف یک بار مصرف بخصوص در اثر حرارت غذای پرچرب بیشتر است.
 
 
 
 
 
 
منبع:جام جم انلاین


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *