صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سرعت در غذاخوردن مفید است یا مضر؟ / گیاه‌های مفید برای چشم/ سیب زمینی بنفش خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد

۰۴ مهر ۱۳۹۶ - ۱۱:۳۵:۱۷
کد خبر: ۳۵۲۵۷۹
سرعت در غذاخوردن مفید است یا مضر، گیاه‌های مفید برای چشم، سیب زمینی بنفش خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد و ... از جمله اخباری است که بسته سلامت میزان امروز به آن‌ها پرداخته است.

به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، سرعت در غذاخوردن مفید یا مضر، گیاه های مفید برای چشم، سیب زمینی بنفش خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد و ... از جمله اخباری است که بسته سلامت میزان امروز به آن‌ها پرداخته است.

سیب زمینی بنفش خطر ابتلا به سرطان روده را کاهش می دهد

مهر: گیاهان رنگی از جمله سیب زمینی بنفش، حاوی ترکیبات بیواکتیو نظیر آنتوسیانین ها و اسیدهای فنولیک، هستند که با پیشگیری از سرطان مرتبط هستند. به گفته محققان، فهم نحوه عملکرد این ترکیبات در سطح مولکولی می تواند گام اول به سوی یافتن درمان های برای سرطان باشد. در این مطالعه، در خوک های دارای یک رژیم غذایی پرکالری حاوی سیب زمینی بنفش در مقایسه با گروه کنترل، اینترلوکین ۶ (IL-۶) در قسمت مخاطی روده شان کمتر بود. اینترلوکین ۶، پروتئینی است که در بروز التهاب مهم است و افزایش میزان IL-۶ با پروتئین های نظیر Ki-۶۷ که با گسترش و رشد سلول های سرطانی مرتبط هستند همراه است. سرطان روده، قاتل پیشرو در بسیاری از کشورهای غربی است که ناشی از مصرف زیاد گوشت و مصرف کمتر میوه و سبزیجات است. درحالیکه محققان در این مطالعه از سیب زمینی بنفش استفاده کردند، اما عضو تیم تحقیق از دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا، تاکید دارد که سایر میوه ها و سبزیجات رنگین هم می توانند چنین تاثیرات مشابهی داشته باشند. سیب زمینی سفید ممکن است ترکیبات مفیدی داشته باشد، اما سیب زمینی بنفش دارای تراکم بسیار بیشتری از این ترکیبات ضدالتهابی و ضد اکسیدکننده است.


سرعت در غذاخوردن مفید یا مضر؟

جام جم: آنچه مسلم است افرادی که دچار چاقی یا اضافه وزن می شوند اگر جنبه مرضی نداشته باشند یعنی کم کاری تیروئید، کیست تخمدان و بیماریی نداشته باشند در اکثریت قریب به اتفاق، تعادل برقرار نکردن بین انرژی دریافتی از غذاهای مختلفی که در وعده های سه گانه یا میان وعده ها دریافت کرده اند با مقادیر مصرف انرژی است. به خصوص در افرادی که عادت دارند غذای خود را در چند دقیقه و سریع میل کنند این تعادل برقرار نمی شود. وقتی که ما غذا را به علت افت قند خون یا گرسنگی شدید تناول می کنیم زمان، لازم دارد که این غذا جویده، بلیعده و هضم شود و به مرحله ای برسد که مرکز سیری و گرسنگی به ما اعلام شود. این زمان، بین 25 تا 30 دقیقه طول می کشد که به ما اعلام می کند به اندازه نیاز، انرژی و مواد مختلف دریافت کرده ایم. از این جهت، با آرامش غذا خوردن عامل جلوگیری برای افزایش دریافت انرژی است و اگر سریع غذا بخوریم بیشتر چاق می شویم. توصیه این است برای اینکه چاق نشوید نخست باید سرعت غذاخوردنتان را کم کنید؛ دوم به سرعت فعالیت بدنی خود اضافه کنید؛ با ورزش وزن خود را کنترل کنید تا اضافه نشود .


این صبحانه‌ اشتهای کودکانتان را باز می‌کند

تسنیم: خوردن صبحانه با تنظیم قند خون نقش بسیار مهمی در سطح هوشیاری، تمرکز و یادگیری دروس دارد. والدین، کودکان و نوجوانان را زودتر بیدار کنند تا فرصتی حاصل شود تا اشتهای آن‌ها انگیخته شود و صبحانه میل کنند، مصرف نان کره مربا، نان کره عسل، نان پنیر گردو و نان تخم مرغ ... می‌توانند پیشنهادهای مناسبی برای صبحانه کودکان باشند. سفره‌ای آماده با حضور پدر و مادر و سایر اعضای خانواده یقینا یکی از مهمترین عواملی است که کودک را به سمت صبحانه سوق می‌دهد. لقمه‌های کوچک و نان نرم تازه نیز یکی از عواملی است که تمایل کودکان را به سمت صبحانه تقویت می‌کند، در بسیاری از کودکان مصرف نان کره مربای آلبالو اشتها را باز می‌کند. اگر کودک یا نوجوان بدون صبحانه به مدرسه رفت، خوراکی زنگ اول کودک را در حکم صبحانه فرض کنید، پس گذاشتن موادی مانند لواشک، ذرت بو داده، شکلات، آبمیوه‌های پاکتی و ... مناسب نیستند، کیک با مواد نگهدارنده و آبمیوه مساوی با یک صبحانه سالم نیست.


گیاه هایی که برای چشم مفید هستند

جام جم: خاصیت شفا دهندگی عرقون برای چشم از گذشته‌های دور شناخته شده بوده و برای حفظ نور چشم از آن استفاده می‌شود. این گیاه می‌تواند خارش و قرمزی چشم را برطرف کند. می‌گویند که چشم دروازه روح است، اما گیاه‌شناسان معتقدند که چشم دروازه سلامتی جگر نیز هست. ضعف و تیرگی دید می‌تواند نشانه خوب کار نکردن جگر یا کبد باشد. گیاه شوک و ماده موثره آن «سیلیمارین»، هم برای رفع التهاب جگر و هم برای چشم مفید است. ویتامین‌های مفید برای چشم در کبد انباشته می‌شوند. گیاه شوک با رادیکال‌های آزاد در بدن مبارزه می‌کند و قند موجود در چشم را کاهش می‌دهد. اگر شما از التهاب و آب ریزش چشم رنج می‌برید رازیانه می‌تواند باعث تقویت چشم شما بشود. شستشوی چشم با رازیانه می‌تواند جلوی بیماری‌ها همچون آب مروارید را بگیرد. زعفران هم مانند رازیانه در تقویت دید چشم و به ویژه درمان آب مروارید مفید است. در یک تحقیق تمامی بیمارانی که از زعفران استفاده کردند بهبودی چشم داشتند و به همین دلیل محققان بر این باور هستند که این گیاه می‌تواند جلوی کاهش دید در بیماران کهنسال را بگیرد. حلقه‌های تیره و پف دور چشم می‌تواند ناراحت کننده باشد. اگر کیسه‌های چای سبز را روی چشم خود بگذارید می‌تواند جلوی بادکردگی دور چشم را بگیرد. زردچوبه خاصیت درمانی زیادی دارد و برای چشم هم مفید است. این گیاه می‌تواند جلوی اکسیده شدن عدسی‌های چشم را بگیرد و این یکی از شایع‌ترین بیماری‌های چشم است.


از کجا بفهمیم دیسک کمر داریم؟

باشگاه خبرنگاران: خیلی از افراد نگران این هستند که نکند بیرون‌زدگی دیسک کمر داشته باشند و در آینده درد آن را نتوانند تحمل کنند اما با این تست می‌توانید بفهمید که بیرون‌زدگی دیسک کمر دارید یا خیر. روی سطح صاف دراز بکشید و پاهایتان را بالا بیاورید. اگر بین زاویه ۳۰ تا ۷۰ درجه درد شدیدی در کمر احساس کردید، شما مشکل بیرون‌زدگی دیسک کمر دارید.


آنچه باید درباره آلزایمر بدانیم

ایسنا: آلزایمر یا دمانس هم اکنون 500 میلیون نفر در جهان را درگیر کرده است و 68 درصد مبتلایانش در کشورهای با درآمد کم و متوسط زندگی می‌کنند. همچنین بر اساس آمار جهانی و با توجه به روند افزایش سالمندی در ایران، تخمین زده می‌شود که حدود 700 هزار نفر مبتلا به آلزایمر در ایران وجود دارد و در هر 11:30 دقیقه یک نفر در کشورمان به این بیماری مبتلا می‌شود. باید توجه کرد که عواملی مانند کم‌کاری و پرکاری تیروئید، ‌تومورهای مختلف مغزی، بیماری‌های عفونی، سکته‌های مغزی و بیهوشی‌های طولانی بعد از جراحی ممکن است فرد را دچار فراموشی کنند. البته اگر این موارد به مرور زمان تحت درمان قرار گیرند، این نوع از آلزایمر قابل بهبود است. در مجموع می‌توان گفت که ۴۰ درصد از دمانس‌ها قابل برگشت هستند، اما ۶۰ درصد از موارد ابتلا به آلزایمر غیرقابل برگشتند. نوع تغذیه در دوران کودکی، عوامل ژنتیکی، ضربات منجر به بیهوشی، استفاده از غذاهایی که برای قلب مضر است و بیماری‌هایی مانند فشار خون، دیابت، چربی خون، افسردگی، استرس‌های شدید و شوک‌های روانی جزو عوامل خطر ابتلا به آلزایمر هستند. باید بدانیم که تشخیص زود هنگام، فرصت مناسبی برای فرد مبتلا و مراقب از او فراهم می‌کند و موجب می‌شود تا فرد بتواند به مدت طولانی به صورت مستقل زندگی کند.


رژیم غذایی ناسالم عامل یک پنجم مرگ‌ومیرها در جهان

مطالعات جدید حاکی از آن است که رژیم غذایی ناسالم با یک پنجم مرگ‌ومیرها در سراسر جهان مرتبط است. متخصصان تغذیه و سلامت معتقدند میلیون‌ها انسان در سراسر جهان رژیم‌های غذایی را دنبال می‌کنند که حاوی نمک و چربی اشباع شده است و همچنین به اندازه کافی از میوه، سبزی، خشکبار، امگا ۳ و غلات مصرف نمی‌کنند. همچنین رژیم غذایی بد یکی از مشکلات اصلی سلامت در آمریکاست و فاکتورهای تغذیه‌ای با سهم قابل توجهی از مرگ و میرهای ناشی از بیماری‌های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع دو مرتبط است. حدود ۴۵ درصد مرگ و میرهای ناشی از عوامل ذکر شده می‌تواند از پرخوری یا داشتن رژیم غذایی فاقد ۱۰ نوع خوراکی ناشی شود. به گفته متخصصان آمریکایی خوراکی‌های خوبی که کمتر مصرف می‌شوند شامل خشکبار، غذاهای دریایی حاوی امگا ۳، میوه، سبزیجات و غلات می‌شوند. در حالیکه غذاهای بد یا موادی که در مصرف آن پرخوری می‌شود شامل نمک، گوشت‌های فرآوری شده، گوشت قرمز و نوشیدنی‌های حاوی مواد قندی است.

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *