افزایش آمار صدور احکام جایگزین حبس از سوی قضات / استفاده از مجازاتهای جایگزین حبس با هدف اصلاح مجرمان و کاهش جمعیت کیفری
وی ادامه داد: استفاده از مجازاتهای جایگزین حبس یکی از برنامه های اولویت دار در سالهای اخیر بوده و طبق آمار استفاده از این مجازاتها رو به رشد است و قانون مجازات اسلامی نیز پیشبینی هایی در خصوص استفاده از این مجازاتها در نظر گرفته است.
پوریانی تصریح کرد: قانون مجازات اسلامی دست قضات را برای صدور حکم هایی غیر از حبس بازگذاشته است و در حال حاضر قضات بیشتر به سمت و سوی استفاده از این دست مجازاتها میروند.
رئیس کل محاکم تهران در پایان خاطرنشان کرد: استفاده از مجازات های جایگزین حبس با هدف اصلاح و تربیت مجرمان، باز اجتماعی کردن آنها، کاهش جمعیت کیفری زندانها و سایر اهداف اصلاحی مورد توجه ویژه قضات است.
گفتنی است؛ با توجه به نقش موثر قضات و دادستانها در کاهش جمعیت کیفری دومین همایش علمی - کاربردی دادسراهای استان تهران با موضوع «زندان و سیاست کاهش جمعیت کیفری»، روز چهارشنبه اول شهریورماه امسال با حضور دادستان تهران، رئیس سازمان زندانهای کشور، رئیس ستاد دیه و معاون حقوقی قوه قضائیه برگزار شد و در این همایش راهکارهای کاهش جمعیت کیفری مورد بررسی قرار گرفت.
شایان ذکر است؛ در برنامه ششم توسعه برای قضات تکالیفی مقرر شده و ملزم گردیده اند با لحاظ ظرفیت اعلام شده و تناسب قرار تأمین، از صدور قرارهای تأمین منتهی به بازداشت و یا احکام حبس جز در موارد ضروری به موجب قوانین مربوط خودداری نمایند و با رعایت قوانین مربوط از تأسیسهای جدید کیفری مانند تعلیق تعقیب یا مجازات، تعویق صدور حکم، آزادی مشروط و مجازاتهای جایگزین حبس استفاده کنند.