مجسمه یادبود طراح کلاشنیکف با اسلحه نازیهای آلمان!+عکس
به گزارش گروه فضای مجازی ،مخائیل کلاشنیکف اندکی پس از پایان جنگ دوم جهانی، سلاح سبکی به نام "AK-47" طراحی کرد که به سرعت به نام سازندهاش مشهور شد و محبوبیت و شهرتی جهانی به دست آورد. او دسامبر سال ۲۰۱۳ در سن ۹۴ سالگی درگذشت.
چند روز پیش (سهشنبه ۱۹ سپتامبر) از بنای یادبودی در مسکو پرده برداری شد که میخائیل کلاشنیکف را در حالی که سلاح مشهورش را در دست دارد، نشان میدهد. نسخه اینترنتی نشریه آلمانی اشپیگل روز شنبه تصویرهایی را به نقل از منابع خبری منتشر کرده که حکایت از حذف بخشی از لوح فلزی نصب شده بر پایه این مجسمه دارد.
یک "اشتباه کوچک"
ماجرا به یک اشتباه "کوچک" بازمیگردد که برای شماری از وطنپرستان روس هولناک و غیرقابل بخشش ارزیابی میشود: در پس زمینه نقش برجستهی مسلسل معروف روسی نقشی از یک قبضه " StG 44" حکاکی شده که سربازان نازی و ارتش آلمان در جنگ دوم جهانی از آن استفاده میکردند.
یکی از سخنگویان انجمن تاریخ نظامی روسیه به خبرگزاری تاس گفته است که پس از دریافت گزارشهایی درباره وجود یک اشتباه در این بنای یادبود و بررسی آن مشخص شد که این مسئله صحت دارد و طراح مجسمه نیز خطای خود را پذیرفته است.
مجسمه برنزی میخائیل کلاشنیکف هشت متر ارتفاع دارد و بر یک پایه سنگی قرار گرفته است. پردهبرداری از این مجسمه با استقبال و شور و هیجان ملیگرایان روس همراه بوده است.
در عین حال برخی منتقدان، این بنای یادبود را تجلیل از خشونت خوانده و معتقدند نصب آن در مرکز شهر مسکو نادرست است.
ظاهرا شباهت بسیار زیاد میان دو سلاح سبک آلمانی و روسی زمینهساز سهو طراح بنای یادبود شده است. این اشتباه را نخستین بار یوری پاشولوک، تاریخدان روس کشف کرد و در صفحه شخصی خود در فیسبوک درباره آن نوشت.
او در ضمن طراح مجسمه را متهم کرده که این کار را عمدی انجام داده است: «نگو این اشتباه اتفاقی رخ داده.»
با این همه طراح بنای یادبود، عمدی بودن این اشتباه را به شدت رد کرده و میگوید برای این طرح منابع زیادی را در موزهها، کتابها و در اینترنت جستجو کرده و در آخر از طرحی استفاده کرده که در یک سایت اینترنتی به دست آورده است.
او این خطا را به سایت اینترنتی منبع خود رجوع داده و تاکید میکند که همکاران او همه "وطنپرست" هستند.
سلاح محبوب شورشیان و تروریستها
میخائیل کلاشنیکف در سال ۱۹۴۱ در جریان یکی از حملههای ارتش شوروی سابق به نیروهای آلمان نازی، مجروح و در بیمارستان بستری شد. او با ترکیب ویژگیهای دو سلاح خودکار "ام۱ گرند" آمریکایی و استیجی ۴۴ آلمانی اسلحهای طراحی کرد که "سلاح بینقص برای حراست از وطن" خوانده میشود.
سلاح کلاشنیکف که تولید انبوه آن در سال ۱۹۵۱ آغاز شد، امروز در شماری از ارتشهای منظم جهان به عنوان سلاح سازمانی به کار گرفته میشود و همچنین پرکاربردترین سلاح سبک خودکار در میان شورشیان و گروههای تروریستی محسوب میشود.
مطابق برآوردها تاکنون بیش از ۱۰۰ میلیون قبضه کلاشنیکف تولید شده است. طراح این اسلحه زمانی گفته بود این سلاح خودکار را برای مقابله با یورش احتمالی ارتش آلمان ساخته و از به کارگیری آن توسط تروریستها خشنود نیست.
منبع:ایسنا