نظریهپردازی علوم انسانی و اسلامی برای تحقق وحدت حوزه و دانشگاه ضروری است
وی تبیین و نظریهپردازی علوم انسانی، اسلامی را برای تحقق وحدت حوزه و دانشگاه ضروری و مهم توصیف و تأکید کرد: هر چند طی سالهای گذشته کارهای خوبی در این خصوص انجام شده و گامهای مؤثری برداشته شده، ولی هنوز تا نقطه ایدهآل و کامل راه زیادی وجود دارد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام از قانون مجازات اسلامی و زیرمجموعههای آن از جمله قانون تعزیرات حکومتی به عنوان نمونه یاد کرد و افزود: با اینکه علما، مراجع و صاحبنظران زیادی در این مقولهها کار کردهاند، ولی هنوز راههای طی نشده زیادی داریم که احتیاج به نظریهپردازی و پرداختن به کارهای محتوایی بیشتری دارد.
آیتالله هاشمیشاهرودی از ایجاد گروههای نظریهپرداز کارآمد به عنوان حلقه مفقوده تحقق واقعی وحدت حوزه و دانشگاه نام برد و گفت: تولید علم و نظریهپردازی کار افراد متخصص و کارآمد است.
وی تأکید کرد: نظریهپردازی، اجتهاد پویا، قدرت استنباط و نبوغ میخواهد و احتیاج به رأسی دارد که فقاهت و اشراف کامل به مسائل روز داشته باشد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با آرزوی موفقیت سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ابراز امیدواری کرد که بتواند برای تحقق این موضوع تلاش و جدّیت بیشتری انجام دهد.
همچنین در این دیدار سیدضیاء هاشمی، سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با تبریک انتصاب آیتالله هاشمیشاهرودی به سمت ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام و آرزوی موفقیت برای وی، گفت: حوزه و دانشگاه متولی ساختن جامعهای پویا و پیشرفته هستند، لذا پیوند این دو نهاد یک ضرورت اجتنابناپذیر و مهم است که باید عملاً به آن پرداخت.
وی با اشاره به نقش دانشگاهها در پیشرفت علمی کشور گفت: دانشگاهها باید با محصولات علمی خود در بطن جامعه حضور داشته باشند و دو نهاد حوزه و دانشگاه در کنار هم میتوانند جامعه را بسازند.
سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از آیتالله هاشمیشاهرودی به عنوان شخصیتی صاحبنظر در حوزه و علوم دینی خواست در مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز همچنان برای تحقّق عملی و کامل حوزه و دانشگاه کمک و مساعدت کنند.