صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

حل و فصل اختلافات موجود میان اقلیم کردستان و بغداد به کمک طرح رئیس جمهوری عراق

۳۰ شهريور ۱۳۹۶ - ۰۳:۱۰:۲۱
کد خبر: ۳۵۰۹۷۷
طرح مذکور با تاکید بر اینکه این مذاکرات باید در یک دوره زمانی که از سه سال بیشتر نباشد، به سرانجام برسد، افزوده است که سازمان ملل از روند مذاکرات و اجرای بندهای توافقنامه میان طرفین حمایت می کند.

به گزارش گروه بین‌الملل ،رسانه ها از طرح فواد معصوم رئیس جمهوری عراق برای حل و پایگاه خبری «ان آر تی» اعلام کرد که در پی دیدارها و مشورت های رئیس جمهوری عراق با رهبران احزاب و گروه ها، نماینده دبیرکل سازمان ملل و سفرای کشورهای بزرگ و پیشنهادهای مطرح شده برای حل و فصل اختلافات مربوط به برگزاری همه پرسی اقلیم کردستان، روی ارائه طرحی با هدف تصویب آن به عنوان نقشه راه برای حل و فصل تمامی مشکلات موجود بین اقلیم کردستان و دولت مرکزی توافق شده است.


این طرح بر تصویب موارد پیشنهادی «یان کوبیچ» نماینده دبیرکل سازمان ملل که مورد قبول کشورهای عضو دائم شورای امنیت نیز قرار گرفته، تاکید کرده است.


این طرح می افزاید که مذاکرات میان طرف های ذیربط، ماه سپتامبر 2017 برای حل و فصل مشکلات موجود بدون هیچ گونه پیش شرط و بر اساس اصل شراکت آغاز خواهد شد.


طرح مذکور با تاکید بر اینکه این مذاکرات باید در یک دوره زمانی که از سه سال بیشتر نباشد، به سرانجام برسد، افزوده است که سازمان ملل از روند مذاکرات و اجرای بندهای توافقنامه میان طرفین حمایت می کند.


این طرح می افزاید که به موجب این توافق دولت اقلیم کردستان تصمیم به عدم برگزاری همه پرسی می گیرد که قرار است در تاریخ 25 سپتامبر انجام شود و در صورت موفق نبودن مذاکرات به همه پرسی رجوع خواهد شد.


این طرح از تشکیل سه کمیته ناظر بر مذاکرات خبرداده که عبارتند از: کمیته قانونگذاری به منظور اجرای قوانین معطل مانده بین اقلیم کردستان و دولت مرکزی، کمیته اجرایی ویژه پیگیری و اجرای قوانین و مقررات صادره از سوی دولت مرکزی و اقلیم کردستان و نیز کمیته سیاسی برای حل و فصل نهایی مشکلات سیاسی موجود.


این طرح همچنین خاطرنشان کرده است که سقف زمانی برای پایان دادن به مشکلات حل نشده بین اقلیم کردستان و دولت مرکزی عراق نباید از سه سال تجاوز کند.


این طرح افزوده است که 18 ماه اول برای حل و فصل مسائل اجرایی خواهد بود که پیشتر قوانین ومقررات درباره آنها صادر شده و همچنان معطل مانده است.


در این طرح همچنین به حل و فصل مسائلی مانند اصلاحات قانون اساسی، سرنوشت کرکوک و مناطق مورد مناقشه و مسائل مورد اختلاف اشاره شده است.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *