کمبود 30هزار نیرو در فوریت های پزشکی، عامل خطاهای پزشکی است/ نیروهای دیپلمه فقط راننده هستند
وی افزود: در حال حاضر ۱۴ هزار نیروی عملیاتی در کشور مشغول به کار هستند در حالیکه دچار کمبود ۳۰ هزار نیرو در این زمینه هستیم؛ بنابراین این تعداد از نیروها به دلیل حجم بالای کار خود یا از انجام کامل وظیفه خود سرباز زده و یا به علت افزایش خستگی فعالیت آنها با میزان خطای بالایی همراه است.
رئیس هیئت مدیره انجمن فوریتهای پزشکی ایران خاطرنشان کرد: مرگومیر ناشی از خطای پزشکی در کل سیستم پزشکی دنیا رتبه چهارم را به خود اختصاص داده است. چرا که مجبور به جبران کمبود نیرو با حداقل نیروهای موجود هستیم.
وی در خصوص مدرک تحصیلی تکنسینهای اورژانس گفت: تکنسین اورژانس دارای مدارک دیپلم، فوق دیپلم، کارشناسی، کارشناسی ارشد هستند که افراد دیپلمه بهعنوان امدادگر و راننده مشغول به فعالیت شده و در سیستم درمانی تحت نظارت کارشناسان همراه خود در اورژانس فعالیت میکنند.
محمدی افزود: در طی ۱۵ سال گذشته تعدادی از افراد دیپلمه مرتبط و غیرمرتبط بهعنوان راننده به سیستم فوریتهای پزشکی جذب شدند این در حالی است که با گذراندن دورههای ۶ ماهه آموزشی در کنار کارشناسان حاضر در آمبولانسها فعالیت میکنند. در طی سالهای ۸۹ و ۹۰ سعی شد دیپلمههایی که با سمت رانندگی آمبولانس مشغول به کار شده بودند در طی آزمونهای داخلی جذب دانشگاه شده و پس از گذراندن دو سال دورههای آکادمیک در فوریتها بهطور فعالانه همکاری کنند.
وی خاطرنشان کرد: ۲۵۰۰ متقاضی دیپلمه در سراسر کشور بهعنوان رانندههای آمبولانس مشغول به کارند که این افراد ۳ سال قبل از ایجاد دستورالعملهای جدید، با جذب تجربه بالا در دانشکدههای مربوطه مشغول به تحصیل شده و میتوانند در قالب کارشناس در آمبولانس نقش درمانی خود را ایفا کنند. در حال حاضر تمامی تکنسینهای فعال در آمبولانسهای کشور از دانشاموختگان رشتههای پرستاری، بیهوشی و فوریتها هستند.
رئیس هیئت مدیره انجمن فوریتهای پزشکی ایران اذعان داشت: رانندههای آمبولانس به هیچ عنوان حق درمان بیماران را نداشته و تنها میتوانند در کنار تکنسینهای باتجربه اورژانس اقداماتی مانند رگگیری، تزریقات و کنترل فشار خون را انجام دهند؛ بنابراین به مردم اطمینان میدهیم تکنسینهای فعال در آمبولانسهای ۱۱۵ کاملاً آموزشدیده و با تجربه هستند، اما بروز قصور پزشکی از جانب این افراد را میتوان ناشی از خستگی بیش از حد و فعالیتهای چندین برابری این افراد به علت کمبود نیرو در این زمینه دانست.
وی عنوان کرد: در حال حاضر با کمبود ۸۰۰ پایگاه اورژانس در کشور مواجه هستیم و با ۲۳۰۰ پایگاه موجود در کل کشور نمیتوانیم پاسخگوی نیازهای اورژانسی مردم باشیم؛ بنابراین کمبود نیروی آموزشدیده در زمینه فوریتهای پزشکی بر طبق برنامه پنجم وششم توسعه باید جبران شود براین اساس تقاضا داریم با ابلاغ دستورالعملهای جذب نیرو در این زمینه نسبت به کاهش خطا در این عرصه اقدام شود.
محمدی گفت: در صورت اعلام توافق مبنی بر جذب نیرو به مرکز فوریتهای پزشکی اولویت با دانشآموختگان رشتهها فوریت پزشکی، پرستاری و بیهوشی است و اطمینان میدهیم که بعد از گذراندن مراحل جذب آموزشهای لازم در حیطه فوریتهای پزشکی به این افراد ارائه شود و کمبودهای موجود در این زمینه نیز جبران شود.