دستورالعمل بهداشتی وزارت بهداشت برای ایام محرم/ ماجرای نانهایی که باعث سرطان میشوند! / خطرات پنهانی که در کمین سلامت ما هستند
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، دستورالعمل بهداشتی وزارت بهداشت برای ایام محرم، ماجرای نانهایی که باعث سرطان میشوند، خطرات پنهانی که در کمین سلامت ما هستند و ... از جمله اخباری است که بسته سلامت میزان امروز به آنها پرداخته است.
ماجرای نانهایی که باعث سرطان میشوند!
ایسنا: یکی از عوامل مهمی که امروزه باعث ایجاد گسترش سرطان در کشور شده، بحث نان است؛ نانهایی که افرادی با نام «نان خشکی و نمکی» آنها را جمعآوری کرده و به دامداریها و گاوداریها میفروشند. این جملات بخشی از یک پیام صوتی است که اخیرا در فضای مجازی دست به دست میشود و نگرانیهایی را در اذهان عموم ایجاد کرده است. در این پیام صوتی فردی ظاهرا پزشک از ضایعات نان و استفاده آن در تغذیه دام و طیور صحبت میکند و مدعی میشود که این نانها پس از جمعآوری در جایی انبار میشوند و پس از چند روز به دلیل رطوبت هوا کپک زده و سمی را به نام آفلاتوکسین تولید میکنند؛ آفلاتوکسین هم عاملی سرطانزا است و با ورود آن به بدن دام، گوشت، شیر و حتی کودی که از دام پای درخت ریخته میشود، حاوی این سم خواهند بود و در مجموع این نان باعث میشود که میزان رشد سرطان بالا میرود. اما سازمان غذا و دارو این مبحث را قویا تکذیب میکند و آن را بیاساس میداند. معاون اداره کل نظارت بر فراوردههای غذایی سازمان غذا و دارو در این باره میگوید: اگر چه سم آفلاتوکسین ناشی از رشد قارچ در همه مواد غذایی مرطوب رشد میکند و ما بصورت مستمردر مصاحبههای خود بویژه درباره آجیلهای مانده این موضوع را متذکر شدهایم، اما دوز این قارچ در نانهای خشک آنقدری نیست که بتواند مبتلا کننده انسان به سرطان باشد. اظهاراتی مبنی بر اینکه آفلاتوکسینی که در اثر رطوبت در نان خشک ایجاد میشود، ناناست و مصرف آن توسط دام و در نتیجه مصرف شیر آن دام توسط انسان، سم آفلاتوکسین را منتقل کرده و باعث بروز سرطان میشود، بیاساس است. بررسیهای تخصصی در شیر و لبنیات هم خلاف این ادعا را ثابت میکند و تاکید میکنیم که صرفا نتایج آزمایشگاهی میتوانند سم آفلاتوکسین ناشی از رشد قارچ را مشخص کنند و از طریق طعم، رنگ، بو و خصوصیات حسی به تنهایی نمیشود متوجه آن سم شد.
دردسرکاهش پلاکـتهای خـون
جام جم: پلاکتهای خون یکی از قسمتهای حیاتی بدن هستند که حضور آنها در خون برای منعقد شدن خون لازم است. برای مثال هنگام بروز خونریزی به دلیل یک آسیب داخلی یا خارجی، این پلاکتها هستند که جلوی خونریزی شدید را میگیرند و به اصطلاح به بند آمدن خون کمک میکنند. با کاهش تعداد این پلاکتها در خون، فرد دچار خونریزیهای بیدلیل شده یا وقتی به هر دلیل دچار خونریزی میشود، کنترل آن بسیار مشکل میشود. این علائم میتوانند نشاندهنده وجود اختلالی به نام آیتیپی به معنای کاهش پلاکت بر اثر فعالیت سیستم ایمنی باشد. به گفته یک پزشک، این بیماری یک اختلال پلاکتی بسیار شایع در زنان و مردان، کودکان، بزرگسالان و میانسالان است.
دستورالعمل بهداشتی وزارت بهداشت برای ایام محرم
در دستور العملی به معاونین بهداشتی دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور تاکید کرده که با توجه به برگزاری مراسم عزاداری سالار شهیدان در ایام محرم و صفر به ویژه اربعین در اقصی نقاط کشور به ویژه در استانهای غرب و جنوب غربی کشور که در مسیر حرکت زائران کربلای معلی قرار دارند و اهمیت سلامت عزاداران را میطلبد، مدیریت کنترلی و پیشگیری به ویژه کنترل عوامل محیطی در راستای حفظ و ارتقای سلامت عزاداران با برنامهریزی منسجم و مدون داشته باشند. عدم رعایت موازین بهداشتی در توزیع نذورات در مراسم عزاداری، مساجد، تکایا و هیئتها و موکبها میتواند احتمال بروز بیماریهای مرتبط با آب و غذا به ویژه بیماریهای عفونی رودهای را افزایش دهد؛ بنابراین اجرای مطلوب دستورالعمل بهداشت محیط در مراسم عزاداری محرم، صفر و اربعین ضروری است.
خطرات پنهانی که در کمین سلامت ما هستند
مسواک زدن بلافاصله بعد از غذا؛ اسیدیته مواد غذایی باعث نرم شدن مینای دندان میشود. به همین دلیل، مسواک زدن بلافاصله بعد از غذا میتواند بسیار آسیب زننده باشد. مسواک زدن را از نیم تا یک ساعت بعد از غذا به تاخیر بیندازید. خوابیدن با چراغ خواب روشن میتواند تغییرات جدی در مغز ایجاد کند. این تغییرات، مشکلاتی مانند افسردگی، افزایش وزن و کاهش تولید ملاتونین ـ هورمونی که چرخه خواب را تنظیم میکند ـ را به دنبال دارد. ویتامین C یا اسید اسکوربیک جویدنی به دندانها آسیب میزند. نگهداشتن یک قرص ویتامین C در دهان به مدت زیاد، سطح خارجی دندانها را حل میکند و باعث خراب شدن دندانها میشود. استفاده زیاد از نور فلوئورسنت و به طور کلی نور شدید میتواند باعث بروز مشکلات سلامت مانند سردرد، خستگی، استرس، اضطراب، بیماریهای قلبی ـ عروقی و اختلال در نعوظ شود. دانههای کاکائو دارای قابلیت جذب سرب هستند. در بسیاری از کشورهای تولیدکننده کاکائو به دلیل مصرف بنزین حاوی سرب، هوا آلوده به این ماده خطرناک است و میتواند جذب دانههای کاکائو شود. مصرف شکلات تهیه شده از دانههای آلوده بویژه برای کودکان مضر است و مشکلات جدی سلامت را درپی دارد.
عواملی که باعث سردرد میشود!
کمبود آب حتی کمآبی خفیف میتواند عامل بروز سردرد باشد. این نوع سردردها نگرانکننده نیست و با مصرف آب بیشتر بهبود مییابد. عفونت سینوسی یا آنفلوآنزا از عوامل بروز سردرد هستند. این سردردها که معمولا در پیشانی، اطراف بینی، چشمها، گونهها یا دندانهای بالایی احساس میشوند، نگرانکننده نیستند و با درمان عفونت برطرف میشوند. ترک قهوه صبحانه میتواند دلیل سردرد شما باشد. دلیلی برای نگرانی در مورد این نوع سردردها وجود ندارد. این سردردها با مصرف متعادل کافئین برطرف میشود. اما اگر تصمیم به ترک مصرف قهوه دارید کافی است چند روز این سردردها را تحمل کنید. اوردوز داروهایی که برای رفع سردرد مصرف میشوند، ایجادکننده این نوع سردردها هستند. در این نوع اوردوز، از بین رفتن تاثیر دارو باعث عود سردرد میشود و فرد به مصرف داروهای بیشتر نیاز پیدا میکند. این سیکل، سردردهای ناشی از اوردوز دارو را درپی دارد. پیش از تشدید مشکل بهتر است با پزشک مشورت کنید. برخی مواد غذایی خاص مانند کالباس، شکلات، پنیر و گلوتن میتوانند عامل بروز سردرد باشند. این سردردها خطرناک نیستند، اما قطعا میتوانند آزار دهنده باشند. بهتر است با مواد غذایی تحریککننده میگرن آشنا شوید و مصرف آنها را قطع کنید.
از فواید بی نظیر نوشیدن چای سیاه چه میدانید؟
عصرایران: نوشیدن چای در ابتدای صبح می تواند به بیدار شدن بدن کمک کند و روز خوبی را برای شما شکل دهد. مطالعات نشان داده اند که چای سیاه تشکیل پلاک دندانی را کاهش می دهد و همچنین رشد باکتری ها را محدود می سازد، که افزایش آنها می تواند موجب پوسیدگی و سوراخ شدن دندان شود. بنابر نتایج مطالعات صورت گرفته، به نظر می رسد بدون نظر گرفتن کشور محل تولد، افرادی که روزانه سه فنجان یا بیشتر چای مصرف می کنند، کاهش 21 درصدی خطر سکته مغزی نسبت به افرادی که کمتر از یک فنجان چای سیاه یا سبز در روز می نوشند را تجربه می کنند. چای سیاه حاوی پلی فنول هایی است که همچنین آنتی اکسیدان نیز محسوب می شوند و از DNA در برابر آسیب مرتبط با تنباکو یا مواد شیمیایی سمی دیگر محافظت می کنند. این آنتی اکسیدان ها متفاوت از نمونه هایی هستند که با مصرف میوه ها و سبزیجات دریافت می کنید، از این رو به عنوان بخشی منظم از رژیم غذایی می توانند فواید بیشتری را در جهت یک سبک زندگی سالمتر فراهم کنند. نتایج برخی پژوهش ها نشان داده اند که آنتی اکسیدان هایی مانند پلی فنول و کاتچین های موجود در چای ممکن است به پیشگیری از برخی انواع سرطان کمک کنند.
مصرف چه میزان میوه و سبزی سرحالتان میکند؟
تبیان: با وجود مطالعات متعددی که در زمینه تأثیر میوه و سبزی ها در سلامت جسمانی انجام شده است دیگر کاملاً مسجل شده است که مصرف روزانه مقادیر کافی از میوه و سبزی ها می تواند به سلامت بدنی ما کمک شایان توجهی بکند، از جمله این فواید می توان به کاهش خطر ابتلا به چاقی، دیابت نوع دو، بیماری قلبی، سکته مغزی و برخی از انواع سرطان اشاره کرد. در طی سالهای اخیر، برخی از مطالعات نشان داده اند که مصرف میوه و سبزی ها می تواند به بهبود سلامت روان هم کمک کند.
چربی سوزهای خانگی که وزنتان را به سرعت کم میکند
باشگاه خبرنگاران: مصرف سوپ یکی از راهکارهایی است که تاثیرات شگرفی در چربی سوزی و کاهش وزن افراد دارد به طوری که در یک تحقیق نشان داده شده است که زنان باید از بین سه پیش غذا با ۲۷۰ کالری یک مورد را انتخاب میکردند، افرادی که سوپ مرغ و برنج را انتخاب کردند، ۱۰۰ کالری کمتر از سایرین انرژی دریافت کردند. تحقیقات جدید اشاره بر این دارند که نوشیدن آب، سبب تسریع کاهش وزن و کاهش اشتها می شود و با کمک به دفع سدیم و سموم بدن، نفخ و باد شکم را نیز از بین میبرد. عصاره چای سبز، متابولیسم بدن را افزایش می دهد و به کاهش وزن کمک میکند همچنین چای سبز خواص ضد سرطانی نیز در خود دارد و از بروز بیماریهای قلبی نیز جلوگیری میکند. گریپ فروت سرشار از ویتامین C است و باعث پایین آوردن سطح انسولین خون میشود که به کاهش وزن میانجامد، مصرف سیب و گلابی که به دلیل فیبر بالا و کالری کم باعث میشود که احساس گرسنگی برطرف شود و فرد غذای کمتری مصرف کند. میوههای تازه و آبدار، سبزیجات و سوپ کالریهای موجود در مواد غذایی را کاهش می دهد و با وجود مصرف موادغذایی بیشتر، کالری کمتری دریافت کنید؛ در واقع میوههای پر فیبر، سبزیجات و حبوبات دستگاه گوارش را سلامت و سطح انسولین خون را در حد تعادل نگاه میدارد که باعث میشود چربی کمتر در بدن ذخیره شود.
نوشیدنیهای شگفت انگیز برای رفع سموم سیگار در بدن
آنا: برخی گزارش ها حکایت از آن دارد که آثار سموم ناشی از مصرف دخانیات بعد از ترک سیگار همچنان در ریه افراد باقی می ماند و اگر ریه این افراد سمزادیی نشود، در معرض ابتلا به سرطان قرار خواهند گرفت. سایت خبری «بولد اسکای» هند در گزارشی خاطرنشان کرد از آنجا که هدف اول از ترک سیگار پاکسازی ریهها از آلودگی ناشی از استعمال دخانیات است، بنابراین اگر این واقعیت نادیده گرفته شود، افرادی که دخانیات را ترک کردهاند همچنان در معرض ابتلا به سرطان کُشنده ریه قرار خواهند داشت. این گزارش مصرف ۷ نوشیدنی از جمله آب هویج، گریپ فروت، آب توت وحشی، پیاز، زنجبیل، آب لیمو و آب آناناس را برای کسانی که مصرف دخانیات را ترک کرده اند، ضروری دانسته است تا افراد ضمن کاهش آثار زیانبار دخانیات بر ریهها، آنها را سمزدایی کنند.