صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

"رئیس جمهوری افغانستان": سازمان ملل متحد باید در حد ملل متحد عمل کند

۲۹ شهريور ۱۳۹۶ - ۲۱:۱۱:۰۱
کد خبر: ۳۵۰۶۷۸
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
رئیس جمهوری افغانستان در سازمان ملل از عملکرد این نهاد بین المللی انتقاد کرد و گفت: اگر ماهیت وجودی این سازمان وابسته به کشورهایی مثل افغانستان است ، پس باید به مثابه یک سازمان ملل عمل کند؛ اما تاکنون این چنین عمل نکرده است.

به گزارش سرویس بین الملل محمد اشرف غنی در هفتاد و دومین نشست مجمع عمومی سازمان ملل که به وقت افغانستان شامگاه سه شنبه انجام شد در سخنرانی خود تاکید کرد که مدل به میراث ‎مانده از دفاتر ملل متحد به عنوان ابزارهای همکاری فنی و ارتقای ظرفیت ملل باید دوباره با توجه مناسب با وضع جدید بازنگری شود.

وی افزود: اگر سازمان ملل امروز وجود نمی‎داشت، شاید ما مجبوربودیم که آن را ابداع کنیم تا به مطالبات عصر کنونی ‏رسیدگی کنیم .

او عملی کردن وعده‌های منشور سازمان ملل متحد و اعلامیه جهانی حقوق بشر را در شرایط فعلی مبهم خواند و گفت که نیازمند بررسی دوباره وظایف ، مهندسی جدید روندهای تجاری، تقویت دوباره ارزش و فرهنگ سازمانی و اصلاح سیستم‎های پاسخگو در این نهاد بین المللی هستیم.

رئیس جمهوری افغانستان گفت : به طور نمونه می ‎توان از ارزش پول و پایداری نتایج در مقایسه دولت ها ، بخش خصوصی و شیوه های غیردولتی ارایه خدمات نام برد و پاسخگویی متقابل، یک راهکار ثابت شده برای تحکیم و توسعه همکاری‎ها و اعتماد سازی است.

اشرف غنی از اجماع در حال‌ ظهوری سخن گفت که بر این باور است اقتصادهای پیشرفته دنیا هنوز به مدل‎های رشد مناسب دست نیافته ‌اند و شیوه های فعلی تنها میزان بالای بیکاری، کاهش درآمد و نابرابری در ثروت را به همراه آورده اند .

غنی خطر بحران اقتصادی را تهدید جاری خواند و افزود 16 سال پس از واقعه 11 سپتامبر، خطر خشونت به دست عوامل غیر دولتی، شکل موج پنجم از خشونت سیاسی و تروریسم را به خود گرفته است.

رئیس جمهوری افغانستان در سخنرانی خود تاکید کرد که عامل خشونت ها ؛ شبکه‌های تروریستی فرامرزی، سازمان‎های جنایتکار و جرایم سایبری و حمایت مالی تروریسم از طرف برخی دولت‌ هاست و این تهدیدی برای امنیت بین‎المللی است.

به گفته وی در اوایل قرن بیستم، جهان متحد شد تا با گسترش فاشیسم مقابله کند و آزادی ‎های دموکراتیک را ایمن سازد و امروز، همان آزادی‎ها توسط تروریسم جهانی مورد حمله قرار گرفته است.

غنی تروریسم را تنها حمله به زندگی بشر و آزادی‎های ابتدایی ندانست و گفت : این حمله به قرارداد شهروندی و روابط دولت با مردم است که جوامع دموکراتیک را بی‎همتا، عادلانه و آزاد ساخته است .

وی تصریح کرد جهان باید در مقابل تهدید تروریسم به مثابه یک نیروی واحد بایستد و با یک راه ‌حل درازمدت که با اهداف وبرنامه های بلند مدت تروریست ها برابری کند، با آن برخورد کند.

وی با اشاره به جنایات در حال وقوع علیه مسلمانان در میانمار گفت که جرایم علیه بشریت، هنوز با نظم دردناکی در حال وقوع است و حرکات نژاد پرستانه در روهنگیا به شکل خاص تکان ‎دهنده‎ است و سکوت طولانی «آنگ سان سوچی» غم ‎انگیز بود به طوری که امیدهای ما به این نکته که یک نماد حقوق بشر، اصل بشر دوستی را بر قدرت ترجیح دهد ، به یأس مبدل شد.

رئیس جمهوری افغانستان به حملات تروریستی و کشتار غیر نظامیان توسط طالبان و داعش در کشورش اشاره کرد و گفت: ما به عنوان مردمی که هنوز جرایم ضد بشری مانند کشتار اخیر غیرنظامیان در روستای «میرزاولنگ» در استان «سرپل» و حملات بر مساجد در کابل و «هرات» را تجربه می ‏کند، خواهان تشدید حمایت از حقوق بشر هستیم.

اشرف غنی گفت که مردم کشورش در مقابل تجاوز ایستاده اند و با احساس میهن‎پرستانه از وطن‎ دفاع می کنند و از دولت خود به عنوان دولتی یاد کرد که در خط مقدم نبرد مبارزه جهانی علیه تروریسم و خط مقدم دفاع از آزادی‎های دموکراتیک قرار دارد .

رئیس جمهوری افغانستان از راهبرد جدید ترامپ برای مبارزه با تروریسم و ایجاد ثبات در جنوب آسیا استقبال کرد و افزود : مردم افغانستان برای سال‎ها منتظر اتخاذ چنین تصمیمی توسط آمریکا بودند.

وی یک بار دیگر در مجمع عمومی سازمان ملل متحد خطاب به گروه طالبان یادآور شد که تنها از طریق راهکارهای سیاسی می‎ توانند به صلح پایدار دست یابند .

غنی به روابط کشورش با پاکستان اشاره کرد و گفت یک فرصت برای گفت‌ و گو با همسایه خود داریم تا با هم صادقانه کار کنیم و تروریسم را از بین ببریم و افراط ‎گرایی را مهار کنیم .

او تاکید کرد که از پاکستان دعوت شده است تا با افغانستان وارد گفت ‌وگوی همه ‎جانبه دولت با دولت درباره صلح، امنیت و همکاری منطقه‌ ای شوند تا منتج به رفاه دو ملت ‎گردد.

اشرف غنی از نگاه جامعه جهانی که برای مدتی طولانی جنگ جاری در افغانستان را به عنوان جنگ داخلی می نگریستند انتقاد کرد و گفت : اما حالا ثابت شده است که جنگ کنونی در داخل افغانستان یک رویارویی فرامرزی با تروریسم است .

وی به صراحت گفت که تهدید تروریست هیچ مرزی نمی ‎شناسد و برای گروه‎های تروریستی که در این منطقه پناه گرفته ‌اند، حمله به کابل، بروکسل، پاریس، بارسلونا، لندن و یا هر جای دیگر یک پیروزی محسوب می شود.
رئیس جمهوری افغانستان کشورش را در حال تقویت ارتباط ملی، جهانی و منطقه ای دانست و افغانستان را در قرن بیست و یک کشوری خواند که به محور چند جانبه در عرصه‎ حمل و نقل، انرژی، آب و معدن به منظور برقراری امنیت و رفاه اقتصادی در تمام منطقه بدل خواهد شد.

غنی به عنوان نمونه از طرح «تاپی» انتقال برق آسیای میانه به آسیای جنوبی و توسعه راه آهن کشورهای آسیای میانه به مرزهای افغانستان نام برد.

وی در پایان سخنرانی خود تصریح کرد که به رغم تهدید تروریسم بین المللی که افغانستان را تحت شعاع قرار داده است این کشور ظرفیت آن را دارد تا نقش یک کارگزار منطقه ای برای برقراری صلح با محوریت رفاه و توسعه اقتصادی و ترویج کننده ارزش‎های دموکراتیک ایفا کند.

رئیس جمهوری افغانستان پیش از حضور در نشست عمومی و در بدو ورود به نیویورک در نشست نهاد بین المللی «امید» شرکت کرد .

او در سخنرانی خود در این نشست گفت که جهان در وضعیت مبهم بسر می برد و باید از قهرمانانی که برای بوجود آوردن محبت و امید تلاش می کنند، قدردانی شود.

ائتلاف بین المللی امید نهادی غیر دولتی است که مدعی مبارزه با افراطی گری و خشونت است و به دختران و کودکان کشورهای جهان به ویژه افغانستان، کمک می کند.

براساس گزارش نهاد ریاست جمهوری افغانستان غنی قرار است روز چهارشنبه با تعدادی از روسای جمهوری دیگر کشورها از جمله رئیس جمهوری آمریکا دیدار کند.

/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *