صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آن ساعت‌های آخر، اباعبدالله باز همان است!

۰۲ مهر ۱۳۹۶ - ۰۹:۰۰:۱۷
کد خبر: ۳۵۰۲۰۷
دسته بندی‌: صفحه نخست ، عمومی
می‌گویند وقتی ناپلئون در مسکو دچار آن حادثه شد، گفت: افسوس که طبیعت چند ساعت با من مخالفت کرد. دیگری دستش را بهم می‌زند و می‌گوید: روی تو ای روزگار سیاه باد که ما را به این شکل درآوردی.

به گزارش ، هرکس دیگری، هر شخصیت تاریخی در شرایطی قرار بگیرد که حسین‌بن علی (ع) در شب عاشورا قرار گرفت، یعنی در شرایطی که تمام راه‌های قوت و غلبه ظاهری بر دشمن بر او بسته باشد و قطعاً بداند که خود و اصحابش به دست دشمن کشته می‌َشوند، در چنین شرایطی زبان به شکایت باز می‌کند و این را تاریخ گواهی می‌دهد. جملاتی می‌گویند نظیر «تف بر این روزگار»، «افسوس که طبیعت با من مساعدت نکرد».

می‌گویند وقتی ناپلئون در مسکو دچار آن حادثه شد، گفت: افسوس که طبیعت چند ساعت با من مخالفت کرد. دیگری دستش را بهم می‌زند و می‌گوید: روی تو ای روزگار سیاه باد که ما را به این شکل درآوردی.


اما حسین‌بن‌علی اصحابش را جمع می‌کند چنانکه گویی روحش از هر شخص موفقی بیشتر موج می‌زند، و می‌فرماید: «اثنی عَلَی اللهِ اَحسَنَ الثَناءِ و اَحمَدُهُ علَی السَراءِ و الضَراءِ اللهُم انی اَحمدُکَ عَلی اَن اَکرَمتَنا بانُبُوَةِ وَ عَلَمتَنا القُرآنَ وَ فَقَهتَنا فِی الدین» مثل اینکه تمام محیط برایش مساعد است و واقعاً هم مساعد بود؛ آن شرایط برای کسی نامساعد است که هدفش حکومت دنیوی باشد. برای کسی که حتی حکومت و همه چیز را در راه حق و حقیقت می‌خواهد، و می‌بیند در راه خودش قدم برداشته، محیط مساعد است. او جز سپاس و شکر چیز دیگری نمی‌بیند.


از شعارهای روز عاشورای حسین (ع) یکی این است:
اَلمَوتُ اَولی مِن رُکوبِ العارِ وَالعارُ اَولیل مِن دخولِ النارِ


تا آخرین لحظه‌ها عملش، حرکاتش، سکناتش، سخنانش، تمام حق‌خواهی، حق‌پرستی و موجی از حماسه است. شب تاسوعا که برای آخرین بار به او عرضه می‌دارند: یا کشته شدن یا تسلیم! اظهار می‌دارد: «واللهِ لا اُعطیکُم بِیَدی اِعطاءَ الذُلیلِ وَ لا اَفِرُ الَعَبید» به خدا قسم که من هرگز نه دست ذلت به شما می‌دهم و نه مثل بردگان فرار می‌کنم؛ مردانه مقاومت میکنم تا کشته بشوم.


آن ساعت‌های آخر، اباعبدالله باز همان است. باور نکنید که اباعبدالله این جمله را گفته باشد: «اُسقونی شَربَهً مِنَ الماءِ فَقَد نَشَطَت کَبدی». من که این جمله را در جایی ندیده‌ام. حسین اهل اینجور درخواست‌ها نبود...."

*کتاب حماسه حسینی،جلد اول،متفکر شهید استاد مرتضی مطهری.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *